Лазаня-рецепта!!!

  • 43 166
  • 16
Момичета мн.искам да направя лазаня,някоя от вас може ли да ми даде рецепта??? Praynig
Моля-я-я-я-я-я!!!!
Виж целия пост
# 1
Ето една рецепта за лазаня, която става фантастична!
Прекопирах я от Бу! Направо е божествена!

Оригинална рецепта за лазаня:

Продукти:
500 гр кайма
500 гр гъби
1 гл. чесън
2 бутилки домати консервирани (1 л общо)
1 голяма глава лук
500 гр кашкавал
1 голяма кофичка сметана
1 л прясно мляко
60-70 гр брашно
3-4 големи моркова
сол, черен пипер, босилек, дафинов лист
1/2 пакет кори (да са с яйца, ние предпочитаме опрделено Divella или Barilla. Гръцките се разваряват безобразно и са по-безвкусни)

Приготовление:
Сос болонезе: настъргват се морковите на ситно ренде. Обелва се чесънът, лукът се нарязва наситно. Чесънът, сложен първо в гореща вода, се бели по-лесно. Скилидките се смачкват с широката част на ножа (не се режат). Чесънът се слага в нагорещен зехтин, запържва се леко, добавя се лукът и морковите и се запържват до златисто. Добавя се каймата, запържва се добре, добавят се доматите, след което се оставят на слаб огън да врят.
Приготвя се соса бешамел: нагрява се олио, слага се брашното да се запържи леко. Добавя се прясното мляко и сметаната, като непрекъснато се разбърква, докато соса се сгъсти до гъстота на кремсупа (или тесто за катми).
Измитите гъби се нарязват на плоски парчета (т.е. не се дребнят, подкарвате гъбата от единия край, и щрак-щрак - нарязвате на плоски парчета). Запържват се с малко зехтин, докато поомекнат, но не до пълна готовност. Прецеждат се от водата, която са пуснали. Смесват се с бешамела.
Избира се тава (правоъгълна), в която да може да се наредят между 3 и 4 пласта кори - предварително със сухите кори пробвайте колко реда излизат.
Във вряща вода с олио и сол се пускат корите и постоянно се бъркат внимателно, за да не се разкъсат. Пускат се една по една, иначе залепват. Варят се според указанията на опаковката. Когато омекнат и добият гъвкав вид, се охлаждат със студена вода, за да могат да се подредят.
Най-отдолу тавата се маже с олио, слага се тънък пласт бешамел и сос болонезе и се смесват, и започва подреждането на лазанята. 1 слой кори, 1 слой бешамел, 1 слой болонезе, 1 слой кашкавал; пак кори, слой бешамел, слой болонезе, слой кашкавал - и така до края. Последният слой е бешамел, болонезе и кашкавал. Върху кашкавала може да се нарежат домати на тънки кръгчета, които да покрият лазанята отгоре.
Пече се около 30-35 минути на 200 C фурна. Не трябва да загаря много - ако става така, се слага фолио върху тавата.
Виж целия пост
# 2
Обикновено на корите за лазаня има по някоя рецепта,но ще ти кажа аз как я правя.Първо взимам кори които са без предварително варене по-лесно е,Запържвам лук,кайма,гъбки добавям подправки и домати или дом.пюре и това ми е соса.Отделно правя сос бешамел-запържвам брашно в масло и разреждам с прясно мляко.В тавичка,правоъгълна,нареждам от корите,после от домат.сос настъргвам кашкавал и редувам така 3-4реда накрая можеш да завършиш и с кори и със сос и по двата начина съм го правилазаливаш с бешамела докато покрие и печеш около 40-45мин.Преди да извадиш настъргваш пак кашкавал и...да ти е сладко  chef
Виж целия пост
# 3
10x момичета! Heart Eyesстрахотни сте !!ще я пробвам!!!
Виж целия пост
# 4
Корите не ги варя предварително,но слагам повечко сос бешамел и става супер!
Виж целия пост
# 5
И аз купувам готови кори за лазаня, ама от тези пресните( стоят в хладилник, не са сушени). Комбинирам сос бешамел и болонезе, по-скоро редувам ги между корите. Плънката е от кайма с гъби и подправки. Като се позапече отгоре поръсвам настърган кашкавал. Става лесно, сравнително бързо и вкусно Peace
Виж целия пост
# 6
Рецептата на Бу е Невероятна
Аз си я копнах от Готварската книга на БГ Мама,и като я направих,влудих мъжо и гостите Laughing
Със соса Болонезе от тази рецепта също правя и спагетки и стават ммммммммммммммм
 Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 7
Аз също правя лазанята като Аnya, само че пропускам Бешамеловия сос/защото някой в къщи не го обичат/отгоре слагам само кашкавал,покривам с фолио и малко преди да е готова лазанята го махам за да се запече,а пак така е и по диетична Laughing
Виж целия пост
# 8
Аз я правя и със спанак. Плънката е задушен спанак с 2гл.лук, сирене, гъби, вегета и малко орехи. Пак слагам Бешамел и кашкавал от горе. Става божествено...
Виж целия пост
# 9
Ето тук съм писала за рецептата и начина на приготвяне.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=143802.msg2750049#msg2750049
И къв е този #2gunfire дафинов лист и този кашкавал.....? newsm78??? Stop
Я вземете и прочетете продуктите които се използват и рецептата , можете да я прочетете на български на кутията на корите Барила.
Виж целия пост
# 10
Заповядай Sunglasses

Лазаня "Болонезе"


Мексиканска лазаня


Лазаня с тиква и печурки
Виж целия пост
# 11
Рецептата на Бу е Невероятна
Аз си я копнах от Готварската книга на БГ Мама,и като я направих,влудих мъжо и гостите Laughing
Със соса Болонезе от тази рецепта също правя и спагетки и стават ммммммммммммммм
 Hug Hug Hug

Абсолютно, невероятна става, мога да я ям постоянно.  bouquet
Виж целия пост
# 12
Ето и още  Wink

Лазаня с риба тон

Пролетна лазаня
Виж целия пост
# 13
В соса Болонезе не се слага босилек , нито риган  камо ли  целина или дафинов лист .Босилек се слага само когато се приготвя паста с домати ,  чесън, зехтин и пармиджано .
Босилек не се слага и когато се приготвя паста с риба (примерно тон) .
Това са основни правила в приготвянето на паста.Босилек не се слага в сосове в които има рагу(кайма) или риба.
Виж целия пост
# 14
Зеленчукова лазаня

Лазаня
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия