любимото тесто на свекърва ми

  • 4 994
  • 24
Продукти: 1кг брашно
1ч.ч. прясно мляко, разтворено вътре 1 кубче мая
1 бурканче кисело мляко с 1ч.л. сода и 1ч.л. сол и 1ч.л. захар
Меси се меко тесто и когато ще се ползва, се намасляват ръцете и се накъсва. Слага се в намаслена торба и се съхранява в хладилника.
Може да се ползва за много неща- пици, тутманици, питки, мекици.
Тестото е супер просто Laughing
Удобно е, защото много бързо може да се спретне хубава закуска, като го имаш в хладилника Peace
Добър апетит!  bouquet
Виж целия пост
# 1
Хм,странно newsm78 за първи път чувам тесто с мая и със сода едновременно!Защо?
Виж целия пост
# 2
И моята свекърва прави това тесто ,последния път направи един тукманик мммммммммм.Като ми каза че  слага и сода и мая  #Crazy
Виж целия пост
# 3
Аз го правя така ,но само или с кисело или прясно мляко.

Благодаря за рецептата ще го изпробвам и така.
  bouquet
Виж целия пост
# 4
Приятелка го прави и каквото и да спретне, много ми харесва. Странно ми беше, че се слага и кисело и прясно мляко и мая и сода...манджа с грозде, но е превъзходно!
Виж целия пост
# 5
Кисело и прясно мляко, както мая и сода се слагат и в тестото за Питка- Слънце - най-вкусната, която правя и съм яла.
Така че не е нищо чудно.
Записах си го и ще го пробвам скоро.
Благодаря, Ma4o  bouquet!
Виж целия пост
# 6
Чудесно!
Тази рецепта не я зная, но определено имам нужда от такова нещо в хладилника от време-напреме
Благодаря, Ma4o  bouquet! и от мен
Виж целия пост
# 7
Ето една снаха която обича свекърва си Hugбраво  bouquet
Виж целия пост
# 8
само да Ви обърна внимание за киселото мляко:тъй като в рецептата пише бурканче и тъй като е "любимото тесто на свекърва ми",вероятно рецептата е от времето когато киселото мляко беше в бурканчета по 0.500кг.За по-сигурно си премерете предварително киселото мляко,защото може да и да пише 0.400кг сега на кофичките,но не винаги е толкова,има разлика в минус 0.050кг обикновено.А тестото наистина е хубаво и става за всичко,и за "Крокодила "даже ...
Виж целия пост
# 9
Мерси!  bouquet
Ще го пробвам  Grinning
Виж целия пост
# 10
Кисело и прясно мляко, както мая и сода се слагат и в тестото за Питка- Слънце - най-вкусната, която правя и съм яла.
Така че не е нищо чудно.
Записах си го и ще го пробвам скоро.
Благодаря, Ma4o  bouquet!
Ами защото содата е химичен набухвател и целта му е изделието да набухне при изпичането,без да се отделя време за втасване,какъвто е случая с маята!Ако ще се ползва след часове и си има мая,не виждам каква е ролята на содата newsm78Просто мисля,че е излишна,тя не мисля че ще придаде някакъв желан вкус или някакви други качества на изделието!
Наистина ми е изумително все пак и ако някой има обосновано мнение,ще ми е много интересно да го чуя! Peace
Виж целия пост
# 11
Аз също използвах сода и мая, когато правих завъртяната пита на Vens от форум "Гответе с мен" и тя стана превъзходна. Така че, си мисля и това тесто ще стане много хубаво! Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Аз го използвам отдавна и наистина става за много неща   Peace
Виж целия пост
# 13
Ето и пицата Sunglasses .
Снимките са от камерата на компа и са малко тъмнички Confused

Виж целия пост
# 14
Ами защото содата е химичен набухвател и целта му е изделието да набухне при изпичането,без да се отделя време за втасване,какъвто е случая с маята!Ако ще се ползва след часове и си има мая,не виждам каква е ролята на содата newsm78Просто мисля,че е излишна,тя не мисля че ще придаде някакъв желан вкус или някакви други качества на изделието!
Наистина ми е изумително все пак и ако някой има обосновано мнение,ще ми е много интересно да го чуя! Peace
Защото маята е предвидена само за прясното мляко, когато се слага кисело мляко на него му трябва сода, за да бухне, а не мая. На кисело мляко не се слага мая, както и на прясно - сода. А щом в рецептата има от двата вида мляко, значи трябва да се сложат и двата вида набухватели.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия