Добре дошли в кухнята на Джемма

  • 472 651
  • 206
# 75
Пирожки с ябълки

За тестото:
30 гр. мая се разбрърква с 1 с.л сол и 1/4 чаша вода. Като втаса се прибавят 70 гр. маргарин, 1 яйже и 1 жълтък,1/2 чаша пр. мляко, щипка сол, 1/2 чаша захар и 3 чаши брашно. Меси се меко, еластично тесто. Оставя се да втаса. След това се разделя на 10-12 топки. Всяка се разточва на кръг, слага се плънка, защипват се краищата хубаво и се обръща със защипаното на долу. КАто втасат пирожките се мажат с белтъка и се пекат на умерена фурна.

Плънка:
2 ябълки се настъргват на едро ренде , прибавя се 1/2 чаша захар. Разбърква се и веднага се използва без да престоява.


Виж целия пост
# 76
Апетитка "Тъщин език"

В голяма тенджера се слага 700 гр доматено пюре, 700 мл вода, 1 чаша олио, 1 чаша захар, 3 с.л сол, 3 с.л оцет, 3кг смлени на месомелачка тиквички, 5 смлени зелени пиперки, 3 смлени лютиви чушки, 100гр счукан чесън. Слага се да заври и се вари 40 мин. След това се разсипва в горещи буркани, затварят се и се обръщат до пълно изстиване.
Рецептата е от www.kuharka.ru
Моите коментартии: Изобщо не е лютиво, вкусът на чесън е умерен, леко сладни. Може да се добави малко повече сол, който не харесва сладникавия вкус.

Виж целия пост
# 77
Салата с авокадо

1 авокадо, кисели краставички- 4-5 бр., 1 кутийка маринована херинга, зелен лук, майонеза.
Всичко се реже на ситно и се обърква с майонезата.
Виж целия пост
# 78
Панкейк

Смесват се 300 гр брашно, щипка сол, 2 ч.л сода. В друга купа се разбиват 1 яйце, 300 мл пр. мляко и 2 с.л олио. Тази смес се прибавя към брашното. Пържат се панкейковете, като за един са необходими 2 с.л от сместа.

Виж целия пост
# 79
Меден кейк със стафиди

3 яйца се разбиват с 1 ч.ч захар с миксер-4 мин. На слаби обороти и 1 мин. на силни . Прибавя се 1 ч.ч брашно, 1 с.л мед, 4-5 с.л вода, 1 ч.л сода, 1\2 ч.л канела, 2 щипки карамфил, 1 ч.л какао. Разбива се  още 2 мин на слаби обороти, и 1 мин на силни. Изсипва се в намазана форма и отгоре се поръсва със стафиди.

Виж целия пост
# 80
Божествената "усукана питка с мед и орехи" на tanita

Ето линк към рецептата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174988.0



Виж целия пост
# 81
Супа от лапад (спанак)

Запържвам ситно нарязан лук в малко олио,прибавям нарязания спанак прибавям настъргани моркови, домати, целина и магданоз.Доливам вода и като заври, слагам ориз- на око. Като се свари ориза, посолявам и свалям от котлона. Като поизстине правя застройка от 2 яйца и половин кофичка мляко. На снимката обаче не е застроена, а само с 2-3 с. л каквото се намира в хладилника- сметана или кис.мляко .

Виж целия пост
# 82
Салата с цветни макарони

Един пакет сварени цветни макарони, кисели краставички, шунка. Всичко се обърква със сол, олио и оцет. Може и да се залее със сос на майонезена или сметанова основа.

Виж целия пост
# 83
Мариновани печени люти чушлета

Във всеки буркан се слага по 1 ч.л сол и захар, горещите още печени чушлета, допълва се с оцет. Бурканите се затварят и обръщат.

Виж целия пост
# 84
Бързи тиквички на фурна

Тиквичките се режат на парчета, объркват се хубаво със сол, олио и чесън. Изсипват се в тава, покриват се с кръгчета от 2 домата и се заливат със съвсем малко вода. Пекат се до зачервяване и омекване. Поливат се със сос от кисело мляко, чесъм и копър. Много са бързи и вкусни.

Виж целия пост
# 85
Сач с пилешко и свинско месо

Първо нагрях сача , намазан обилно с олио, после прибавих нарязани на хапки свинско и пилешко месо овкусени с черен пипер, къри и чимен,капнах и малко соев сос. Като се позапържиха ги извадих на чинийка, сложих в сача лук, нарязан на кръгчета, 2 пресни пиперки, нарязани на ивички, домат- нарязан на полукръгове и гъбки. Като се запържиха и те върнах месото отгоре, поразбърках леко. Посолих и залях с течна готварска сметана, като се позадуши около 10-ина минути наръсих отгоре настърган кашкавал и поднесох сача на масата. През това време кашкавалът се поразтопи.

Виж целия пост
# 86
Руло от свинска плешка

Свинската плешка се начуква на правоъгълно парче. Маже се с мазнина, ръси се с подправки- чубрица, черен пипер, навива се на руло. Шпикова се с чесън. Залива се с бяло вино  и вода. Пече се , като се полива отвреме на време със соса от тавичката.

Виж целия пост
# 87
Каварма кебап

1 кг свинско месо се запържва в мазнина, прибавя се 3-4 глави нарязан на полумесеци лук, гъби и печен пчервен пипер, сол, черен пипер и малко чубрица. Като се запържи всичко се разпределя в гювечета и се пече около половин час. Любимото ни ядене у дома е това.

Виж целия пост
# 88
Хлебчета с шарена сол

550 мл вода
3 с л олио
25 гр мая
3 ч.л сол
1 ч.л мед
1 кг брашно

Змесва се тесто, като втаса се разделя на 12 топки, всяка се разточва на триъгълник, обилно се поръсва с шарена сол и се завива на кифличка. Изпичат се при 180 гр.
Аз сложих 2 вида брашно- ръжено и пшенично. Станаха много хубави.

Виж целия пост
# 89
Супер бързи и вкусни питки

Замесва тесто от 2 яйца, половин кофичка кисело мляко, 1 ч.л сода, 1/2 с.л сол, 1/2 с.л захар, 2 с.л олио, половин кубче мая и 600 гр брашно. Без да се оставя да втаса се разделя на две части. Разточват се две кори, върху едната се ръси сирене, покрива се с втората кора, реже се с нож на триъгълници и веднага се пържат в загрята мазнина

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия