Хайде мами от Бургас, да вземем да помогнем 2 ....

• 15 860
  • 307
# 180
Аз също мога да съм на линия и за 2та часа, но може би на обяд в 12 ч. би било по удобно   newsm78 - обикновено тогава се виждаме  Peace поне за сега  Laughing ... Най-важното е колкото се може повечко да се съберем  Peace , ето защо в случай че за повечето събирането по обяд е неудачен вариант, тогава остава за следобеда към 17:30 например  newsm78
Виж целия пост
# 181
Е, значи остава :

понеделник 28.05.2007г. - 12.00 часа
на кафето срещу книжарница Дядо Благо
Виж целия пост
# 182
Вчера успяхме да се съберем, малко в камерен състав, но какво да се прави  Laughing
Успяха да дойдат: Amelia, bubi4ko, Галхен, Вери и lucyl30

В касата постъпиха парички от Amelia - 20 лв. и Галхен - 20 лв.

Ето на какво се спряхме за 1ви юни:

- ДМСГД - Бургас - ако имаме възможност, няколко от нас да отидат и да отнесем сега или евентуално следващата седмица малко играчки ... Но след като преди малко разговарях с Главната сестра като че ли нещо се разколебах за тая идея   newsm78 ... Накратко тържеството е от 9:30 ч. и всички, които успеят да се присъединят са добре дошли  Hug ... Относно играчките едва ли не ме попитаха с каква сума разполагаме  Rolling Eyes /а вие всички добре знаете, че нямаме кой знае какво в касата/ и че имали нужда от "моторчета" /или този тип по-големите пластмасови коли/, от пързалки или люлки, въобще от неща подходящи за тази възраст /има разнообразие от този тип пластмасови съоръжения в Метро и на други места/, но както добре знаете те не струват за съжаление малко пари  Confused Другото, което малко ми направи неприятно впечатление е, че след като им казах, че ще ни трябва известно време да успеем да се организираме и към нещата евентуално, които ще купим, ще добавим и запазени неща от нашите деца - ИЗРИЧНО ми подчертаха, че играчки 2ра употреба не приемали, особено пък за 1ви юни  newsm78 - Този нашия Дом, мноооого специални били  Rolling Eyes , изглежда наистина нямат кой знае каква нужда от нас  Thinking Confused

- Дома в Средец /деца от 3 до 7 год./ - Спряхме се на идеята евентуално да купим и направим по една малка торбичка с лакомства /кроасан, вафличка, солетки, бонбонки, т.н./ за всяко детенце /като стойност може би около 2 лв  newsm78, ако все пак не успеем да осигурим и тези парички, дори и за по-малка стойност бихме успяли да се справим/  + ако има всяка една от нас възможност да купи или да донесе от вкъщи поне по една играчка запазена играчка подходяща за тази възраст /и ето че ще успеем да понасъберем/ .... Директорката я нямаше, но успях да говоря с Домакинката.... За съжаление не успя да ми каже дали ще имат тържество за 1ви юни  newsm78 ... Относно играчките, като цяло имат нужда от пособия за игра в пясък /кофички, лопатки, сита ..../, топки, обръчи,  конструктори с едри елементи, както и блокчета за рисуване, блокчета с гланцова хартия и всякакви други предимно учебни /дидактически/ материали - флумастери, пастели, моливи, водни боички ..... игри от типа "Не се сърди, човече" - не ползват, имат и доста плюшени играчки  .......
Все пак следобяд отново ще се опитам да се свържа с Дома, да говоря с Директорката - г-жа Кулелиева и отново ще пиша ....

Както се вижда отново се налага да пообмислим нещата   Rolling Eyes
Може би варианта да помогнем на Дом "Майка и дете" отпада  newsm78 , за тържеството ако успеем да отидем, ок  Hug
Така че остава Средец  Hug
Виж целия пост
# 183
Аз съм  Peaceза Средец
Виж целия пост
# 184
предварително се извинявам,че се намесвам в темата ви-ама съм си родом от бургас и си ме влече Wink Hug

попрочетох ви отгоре-отгоре и ако приемате съвети:.....
1.насочете усилията си към СРЕДЕЦ-явно там децата са по-нуждаещи се-щом в дома в Б-с не искат играчки втора употреба-значи имат доста спонсори
и тук в софия има места където не искат,но в повечето домове се радват на всякакви играчки(плюшените не ги тачат щото събирали прах а пък и заради алергия към праха)
2 особено когато носите нови неща -искайте протокол да ви се издаде за всичко под бройка-е са длъжни да го правят-така ще сте сигурни ,че ще бъдат даден на децата-а ако са по-големички-тоест не бебета-направо ги раздайте на тях-имали сме случаи тук в дом-занасяме дрехи и играчки и след месец ги виждаме в склада неразопаковани а децата ходят мърляви #Cussing out
3. същото се отнася и за лакомствата-стига да са обядвали-раздайте им ги да си ги хапват пред вас-не очаквайте и персонала да е толкова щедър и добронамерен Wink-имайте предвид ,че що се отнася до храни-трябва да са опаковани-ако е торта примерно се взима и сертификат от производителя кога е правена ,съдържание и срок на годност(тва им го искат от ХЕИ)

ако имате -въпроси-тук съм Hug

поздрави за това,което правите!  bouquet
Виж целия пост
# 185
СЕГА БРОЙТЕ МЕ И МЕН С 20ЛВ И ji НЕ ЗНАМ С КОЛКО, НО КАЗА ЧЕ ЩЕ ДАДЕ СТИГА НЯКОЙ ДА ОТИДЕ ДА ГИ ВЗЕМЕ ОТ МАГАЗИНА. ЧАКАМ И СЕНА ДА СЕ ОБАДИ ДНЕС ИЛИ УТРЕ ДА КАЖЕ ДАЛИ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ
Виж целия пост
# 186
Браво на lucyl30 , отново е максимално изчерпателна  Peace
МЕРЕЛИН, благодарим за съветите   bouquet

Аз и на срещата казах - за Средец съм Peace като по-нуждаещи и по-разбиращи деца 

За сега няма да пътувам тази седмица и съм насреща.
bubi4ko къде е магазина на Ji ?
Виж целия пост
# 187
Здравейте на всички!Ще се включа, разбира се! Благодаря ти, мила, че се обади, иначе скоро нямаше да се докопам до нета. Утре като тръгна от работа ще се обадя. Само ще помоля, ако може да попитате за онези пердета, които им трябваха - нали за там бяха - не си спомням кой спомена. Интересувам се, ако още ги нямат, какви размери и т.н. бройка, колко плътни, изобщо да видя нещо, което ще им свърши работа. Предварително ви благодаря!
Виж целия пост
# 188
МЕРЕЛИН - благодарности за инфото   bouquet Ще ни е от полза  Hug
Относно даренията гледаме да сме максимално стриктни, целта все пак е да се ползват от децата в Дома, а и чрез документите има повече прозрачност и отчетност пред всички мами  Peace

bubi4ko- за паричките  Hug , ще ги включа в касата след като се видим, да не объркам нещо иначе  Rolling Eyes

Amelia - магазина на Ji се намира в Славейков, близо до Билла 2, до колкото разбрах е за козметика ... Аз може би утре ще имам път в района, ако успея ще се чуя с нея, ако ли не, ще пиша ....

Днес за съжаление не успях да открия Кулелиева, така че утре отново ще звъня  Thinking ...

sna - поне при последното ни /и за момента единствено  Blush/ дарение все още нямаха плътни пердета  newsm78 .... Повече инфо за размерите, ако добре си спомням  Rolling Eyes , пуснах в предишната Тема  Peace ...
Виж целия пост
# 189
И аз искам да дам парички
Виж целия пост
# 190
И аз искам да дам пари4ки
ами освен да се свържеш с Люси като отива към Живка да мине и през вас ако има възможност. а ако слизаш ти към центъра пиши на лични
Виж целия пост
# 191
Здравейте на всички!Ще се включа, разбира се! Благодаря ти, мила, че се обади, иначе скоро нямаше да се докопам до нета. Утре като тръгна от работа ще се обадя. Само ще помоля, ако може да попитате за онези пердета, които им трябваха - нали за там бяха - не си спомням кой спомена. Интересувам се, ако още ги нямат, какви размери и т.н. бройка, колко плътни, изобщо да видя нещо, което ще им свърши работа. Предварително ви благодаря!
ДОВДЛРГ /3-7 год./ в Средец, с капацитет 60 - настанени понастоящем 63 деца:   
- плътни завесир евентуялно щори за всички групи /спални помещения и занимални/: на група се падат около 10 прозореца с размер 2,10х1,70 и 2 вратопрозореца 2,60х2,50. Общо в Дома има 4 групи. За цвят нямат никакви претенции най-важното е да са плътни ...
Може да ви се види малко странно като молба, но Директорката ми обясни ... че Домът се намира в края на града, близо до гора, недалеч минава "циганска пътека" и за спокойствие и уют на всички гледат да дърпат тъмните завеси вечер ....
Виж целия пост
# 192
Току-що говорих с Директорката на Дома в Средец:
- на 1ви юни няма да имат специално тържество ... тъй като тези дни на децата им се събират няколко представления/участия  Grinning на различни место, ето днес ще имат представление по повод 10 годишнината на някаква фондация  Peace ...
- за торбичките, в случай че всички сте навити - ОК  Peace Посъветваме да сложим не повече от 2-3 неща: напр. вафличка/суха паста, солетки, бонбони ... Най-удачно би било ако имаме възможност да ги занесем преди обяд и директно ги раздадем на децата напр. към 10 - 10:30 ч.  Peace Предупредих я, че ако не успеем за петък /въпреки че би било хубаво точно на 1ви юни/, то тогава ще отидем в понеделник/вторник  newsm78
Паричките в касата, които имаме в момента - ще ни стигнат да направим по пакетче за всяко детенце  Peace
- за играчките, имат най-вече нужда от такива за пясък, топки - но не мнооого, конструктори /както с едри елементи за по-малките деца, така и с по-дребни за по-големите/, и въобще играчки подходящи за възраст 3-7 год.
Amelia - игри от типа "Не се сърди човече" ползват мнооого рядко и то за най-големите. За играчките 2ра употреба - ОК- все пак да са запазени и да не са с остри ръбчета, единствено ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ   Stop /имат изискване от ХЕИ/

sna - говорих за пердетата, спряли са се на варианта щори и дори вече са ги поръчали за всички групи  Peace

Виж целия пост
# 193
 Hug Hug HugБраво Люси
така имаме още 7лв в касата от Sinara
Виж целия пост
# 194
Такааа, тъй като времето си минава ............. предлагам тогава направо утре да купим нещата за пакетчетата /ако друг няма възможност да помогне, ще гледам аз да го измисля някакси  newsm78 , че утре сме без баба и е малко сложно  Mr. Green/, освен това утре е последният ден /ако не бъркам  newsm78/ в който може да се пазарува със старата карта на Метро ... ние все още нова нямаме  Confused

Добреее, ако успеем да оправим торбичките  Simple Smile , направо предлагам в петък преди обяд да им ги занесем /все пак тогава ще е точно 1ви юни/, тръгване в 10 ч. от Бургас  .... Аз за момента съм на линия и ще мога да отида, някой друг желаещ  Hug
За играчките, след като понасъберем или купим, можем да ги занесем следващата седмица  Peace

bubi4ko - мерси за инфото  Hug
За съжаление  Sad, не успях да мина през Джи и Тадела днес, за утре не обещавам - евентуално  newsm78 може да измисля нещо  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия