СПЕШНО ПОМОЩ - сметаната не се сгъстява !!!

  • 31 887
  • 16
Моля много спешно за съвет. Правя торта със сметана, но колкото и да разбивам с миксера тя си стои течна и не се сгъстява.
Да допълня  че е течна готварска сметана. Правих с нея сос миналия ден на котлона и на следващия ден сосът беше като сладолед гъст.
Какво да правя?
  chef
Виж целия пост
# 1
Сещам се за две причина да не се сгърстява:
- не е достатъчно изстудена, метни я в камерата за по-бързо охлаждане и опитай пак
- разбиваш я в много тесен съд, ако е така прехвръли в нещо по-голямо

Успех!
Виж целия пост
# 2
Кутията със сметаната стоеше в хладилника от три дни. Разбивам в тенджера, но май 1л е много и миксера не може да навакса - ще пробвам на части. Wink
Ако някой има идея дали смес от яйца със захар и семетаната може да се вари - да свирка.
Виж целия пост
# 3
Може - става крем брюле
Виж целия пост
# 4
А белтъците на яйцата няма ли да се пресекат.
Виж целия пост
# 5
Aми крем ванилия си го правя с цели яйца и не се пресича. Но иска бъркане.
Виж целия пост
# 6
Един час стоя тъпата сметана във фризера и пак не можа да се разбие #Cussing out
Може би от това, че е много горещо и бързо се отпуска. Или сметаната си е нещо дефектна.
Сега ще пробвам да я сваря. И ако пак не стане - ще замине в мивката.
Е трябва да си го запиша в най-великите провали.
Такова чудо не бях виждала.
А трябваше да изненадам момчетата ми с вкусна торта Sad
Виж целия пост
# 7
Цитат
Да допълня  че е течна готварска сметана

Ти самата си си отговорила. Ако това е течна ГОТВАРСКА сметана, тя е 15% и никога няма да се разбие на пяна. Тя е предназначена за сосове. За разбиване е предназначена СЛАДКАРСКАТА сметана, която е 35%-на. Peace

С две думи, преди да разбиваш сметана, увери се че тя е с правилен процент на масленост!
Виж целия пост
# 8
Аз разбивам само готварска сметана и ми се сгъстява. Добавям и захар и става много хубав плътен крем. chef
А онази сладкарската нещо много пухкава става. Не се справям с нея.  newsm78
 StopАко не си хвърлила вече течната сметана, предлагам ти да пробваш със желатин!
Виж целия пост
# 9
Цитат
Да допълня  че е течна готварска сметана

Ти самата си си отговорила. Ако това е течна ГОТВАРСКА сметана, тя е 15% и никога няма да се разбие на пяна. Тя е предназначена за сосове. За разбиване е предназначена СЛАДКАРСКАТА сметана, която е 35%-на. Peace

С две думи, преди да разбиваш сметана, увери се че тя е с правилен процент на масленост!
Сладкарската ми сметана е 25%, но тази също е 25%. Аз досега никога не съм имала проблем с разбиването.
Хвърлих всичко и варена не стана. Embarassed
Виж целия пост
# 10
Цитат
Да допълня  че е течна готварска сметана

Ти самата си си отговорила. Ако това е течна ГОТВАРСКА сметана, тя е 15% и никога няма да се разбие на пяна. Тя е предназначена за сосове. За разбиване е предназначена СЛАДКАРСКАТА сметана, която е 35%-на. Peace

С две думи, преди да разбиваш сметана, увери се че тя е с правилен процент на масленост!
Сладкарската ми сметана е 25%, но тази също е 25%. Аз досега никога не съм имала проблем с разбиването.
Хвърлих всичко и варена не стана. Embarassed

Странен процент, при нас с такъв процент на масленост сметана не се продава. newsm78 Принципно, би трябвало да е възможно разбиването след 30%. Тази сметана е на границата и много е възможно в зависимост от партидата да има отклонения в маслеността нагоре и надолу. Само така си обяснявам факта, че веднъж се разбива, друг път не. newsm78
А варена никога няма да се разбие. Ти и стопяваш маслото как искаш да се разбие. newsm78
Просто купи сладкарска и остави тази за сосове. Между другото, аз за сосове ползвам сметана за кафе- 10%-на. Grinning Така икономисвам и пари (по-евтина е), пък и излишни мазнини. Също добре стават сосове с неподсладено кондензирано мляко.

Ако още не си я изхвърлила, но вече си я подсладила, използвай я за крем брюле. Peace
Виж целия пост
# 11
Хвърлих всичко и варена не стана. Embarassed
Мила, извинявай, ако съм те подвела с варенето  Embarassed  Embarassed Embarassed
Не разбрах, че искаш да я разбиеш след това. Определено няма шанс за разбиване след сваряване.
Виж целия пост
# 12
Не, след като не можах да я разбия се пробвах да я сваря в млековарката. Но пак не стана и след като разбивания и после варен крем стоя цяла нощ в хладилника и на нищо не приличаше днес го изхвърлих.
А за торти съм ползвала сметана 12% и се разбива идеално.
Вероятно проблема е в самата сметана.
Най-неприятното е, че исках да изненадам мъжа и сина ми, които се прибираха от път с нещо вкусно. А тя каква стана. #Crazy
Виж целия пост
# 13
Не, след като не можах да я разбия се пробвах да я сваря в млековарката. Но пак не стана и след като разбивания и после варен крем стоя цяла нощ в хладилника и на нищо не приличаше днес го изхвърлих.
А за торти съм ползвала сметана 12% и се разбива идеално.
Вероятно проблема е в самата сметана.
Най-неприятното е, че исках да изненадам мъжа и сина ми, които се прибираха от път с нещо вкусно. А тя каква стана. #Crazy

Не, това е абсурд 12%-на сметана да се разбива. Тази която си разбивала не е била чиста- имало е вероятно добавка на прах. newsm78 Всъщност, ето ти идея как друг път да не се повтаря историята. Купи си сметана на прах и в случай, че в решаващия момент оригиналната сметана се запъне, пробвай да добавяш по малко от изкуствената. newsm78 Така ще и помогнеш. Няма да бъде изцяло натурална, но и няма да е съвсем изкуствена. newsm78 С 25% масленост разбиването си е на риск ако сметаната е чиста.

Много жалко че си я изхвърлила. Как така с лека ръка изхвърляш продукти които могат да бъдат употребени за друго? newsm78
Виж целия пост
# 14
дайте ми някоя рецепта за крем с готварска сметана
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия