Витабел

  • 3 922
  • 9
Не видях такава тема, та да попитам, ползвате ли витабел и знаете ли какво точно съдържа, освен соя? На съдържанието не пише състава, само пише, че се приготвя от соя, но как? newsm78
Виж целия пост
# 1
не ползвам Витабел, ползвам друг соев гранулат.

според съдържанието е само соя. почистена, запечена, смляна на каша и направена на гранули.

не вярвам в домашни условия да става.

или питаш как да готвиш гранулите  newsm78?
Виж целия пост
# 2
Ползвала съм Витабел до момента, в който разбрах, че  е генно-модифициран продукт. Соевите продукти, с изключение на соевото мляко /странно защо то прави изключение?/, са генно-модифицирани. По-добре не ги използвай.
Виж целия пост
# 3
Аз ползвам соевата кайма на гранули - слагам по малко като добавка към другата кайма вместо хляб. Кубчетата също съм ги ползвала, но по-рядко - обикновено като започнат пости започвам да постя, но изкарвам около 1 седмица - толкова мога да издържа да си готвя отделно само за мен, та тогава редувам соева кайма и соеви кубчета, и шницели също. А колкото до приготвянето им в домашни условия, 2-3 пъти съм си купувала соя на зърна - на етикетчето пише, че е българска и е много дребна. Нея я приготвям по следния начин: Накисвам я във вода за 12 часа /може и малко повече/. След това я смилам с робота, като добавям и малко вода, за да се мели по-лесно. Получената каша я разреждам с още вода и я слагам да заври - в доста по-голяма тенджера, от цялото количество, защото много лесно изкипява. След като поври около 5 минути се прецежда и получената течност е соево мляко. От него може да се направи тофу. А останалата соева маса след прецеждането я използвам за соева кайма - стават много вкусни кюфтенца, също и мусака.
Виж целия пост
# 4
Питах в смисъл дали е здравословно или е пълно с химия.
Виж целия пост
# 5
Здравословно е. Повишава нивото на естрогените и т.н
Аз си правя соевите хапки много често и много ги обичам.

Моята рецепта:
В тенжера 1 чаша врял бульон+ хапките за 20 мин- докато омекнат.
В тавичка олио + хапките овкусене с подправка за скара /или нещо което ти обичаш, но да е за месо/
Печеш на 180 градуса, докато се зачервят от двете страни.
Стават едни хрупкави.


ПП.  Дори последният път когато си ги направиш бях взела месо овкусено за шишчета, но когато разбрах че ще вечерям сама - си направиш хапките от соя/предпочитам ги понякога пред месото, но аз не съм месарка все пак/
Виж целия пост
# 6
Здравословно е. Повишава нивото на естрогените и т.н
Следователно не е здравословно за мъже. Освен това се прави от шушулките, а не от самата соя, по начин, за който едва ли искате да чуете. За справки - Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните
Виж целия пост
# 7
Здравословно е. Повишава нивото на естрогените и т.н
Аз си правя соевите хапки много често и много ги обичам.

Моята рецепта:
В тенжера 1 чаша врял бульон+ хапките за 20 мин- докато омекнат.
В тавичка олио + хапките овкусене с подправка за скара /или нещо което ти обичаш, но да е за месо/
Печеш на 180 градуса, докато се зачервят от двете страни.
Стават едни хрупкави.


ПП.  Дори последният път когато си ги направиш бях взела месо овкусено за шишчета, но когато разбрах че ще вечерям сама - си направиш хапките от соя/предпочитам ги понякога пред месото, но аз не съм месарка все пак/

Мерси, ще опитам по твоите рецепти.
Принципно се продават в магазините за здравословни храни, но като знам на какво са способни производителите за печалба, та да питам.
Виж целия пост
# 8
Питах в смисъл дали е здравословно или е пълно с химия.

Не е здравословно. Соята е генно-модифицирана.

http://www.zazemiata.org/gmo/index.php
Виж целия пост
# 9
Питах в смисъл дали е здравословно или е пълно с химия.

Не е здравословно. Соята е генно-модифицирана.

http://www.zazemiata.org/gmo/index.php

има соя, която не е генно-модифицирана. аз си купувам такава.
също има и много спорове дали е полезна или не (говора за немодифицираната).


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия