Започвам с този ябълков сладкиш тъй като сега съм на вълна ябълки
Шоколадов сладкиш с ябълки
Продукти:
125 гр. масло
5 яйца
5 суп. л. захар
5 суп. л. брашно
2 суп. л. какао (аз слагам повечко)
1 пак. бакпулвер
5-6 ябълки
За гарниране:
500г. сметана
3-4 суп. л. пудра захар
шоколадови пръчици
Ябълките се обелват и рендосват. Разстилат се в тавичка и се заливат с 1 чаена чаша вода, задушават се във фурната докато водата се изпари. Изваждат се и се оставят да изстинат.
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се разтопеното масло, какаото и брашното с бакпулвера. Сместа се разбърква добре и се изсипва върху ябълките. Пече се в умерена фурна.
След като изстине, сладкишът се обръща в подходяща чиния, така че ябълковият слой да остане отгоре.. ПОкрива се със сметаната разбита с пудрата захар.
Поръсва се обилно с шоколадови пръчици и се оставя да изстине няколко часа.
Това е рецептата дословно.
ето и допълнение от мен:
Аз не съм чакала нищо да изстива, къде ти време, а сметаната ми беше суха от тези дето се разбиват с мляко и миксер и става много и понеже не ми хареса и набутах яко какао вътре и стана шоколадов крем. Затова беше яко шоколадов сладкиша. Следователно и шок. пръчици отпаднаха.