Лесни и бързи "Добруджанки"

  • 170 408
  • 396
# 255
за първи път чуват добруджанки да се гребат със лъжица и да се слагат в тавата.поправете ме ако греша
Виж целия пост
# 256
И на мен ми е странно!

Идеално си ги оформям с ръка,без да ми лепне каквото и да било и пека върху хартия,ако искам съвършено чиста тава.Но и без хартия не са ми залепвали  Peace

Незнам защо се получава такова разминаване в гъстотата на тестото.
Виж целия пост
# 257
Аз винаги слагам 1 яйце, 1 ч.ч.кисело мляко с 1 ч.л. сода, 1 ч.ч.натрошено сирене, 1/2 ч.ч.олио и 2 ч.ч. брашно, на консистенция става лепкаво  Hug
такава е рецептата, която аз знам от майка ми
днес исках да направя тази, която е публикувана в началото на темата. Не е редко но е лепкаво и може да се гребе с лъжица.

като капак на провала се оказа, че не мога да ги отлепя и от тавата   Sad

Това са най-вкусните Добруджанки на света! Hug Правила съм ги вече няколко пъти...и се омитат за нула време!  Heart Eyes
С лъжица малко трудно се гребат, понеже тестото е доста лепкаво.  Laughing  Най-лесно стават топчетата , когато ги правиш с намокрени ръце/ длани/ Peace А за де ни залепват тестените ястия, винаги слагай върху тавата, хартия за печене!  Wink Това чудо е великолепно...и свестява много нерви и енергия, да търкам с тел загорели тави ...вече този проблем го нямам!  Освен това тавите ми изглеждат като нови, защото така се запазват  супер... Flutter

И друго...не слагайте яйца в тестото!!! Само ще развалите Добръджанките! С яйцата стават жилави и  не толкова пухкави, тоест стават по твърди  ...и не така вкусни!  Peace

Оригиналната рецепта на кого беше ? newsm78 Който и да е, балгодарности за прекрасната , лесна и много рецепта!   bouquet

ето ги и моите...


Виж целия пост
# 258
Ето и моите "Добруджанки" Crazy
Виж целия пост
# 259
Момичета, да ли може от вечерта да объркам сместа,а сутринта само да ги изпека?
Виж целия пост
# 260
delicate...страхотни са!  Hug Амм...амм..!  Heart Eyes

kikitooo, ами тестото е меко, и  не се знае какво ще е  на другия ден. Те стават много бързо...за 20 мин. Няма втасване, маи и такива неща...по добре да се правят на момента ,според мен... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 261
Оригиналната рецепта на кого беше ? newsm78 Който и да е, балгодарности за прекрасната , лесна и много рецепта!   bouquet

Няма оригинална рецепта и тя не е на никой. Тази рецепта се носи от десетилетия из добруджанският край. Аз съм от този край, цялата ми рода също и няма човек, който да не знае как точно да направи "Добруджанки".
Аз самата ги направих за първи път на 10 години. Това бе едно от първите неща, на които ме научи моята баба, преселка от Северна Добруджа, върната със семейството си през 1940 г., след Крайовската спогодба.
Виж целия пост
# 262

kikitooo, ами тестото е меко, и  не се знае какво ще е  на другия ден. Те стават много бързо...за 20 мин. Няма втасване, маи и такива неща...по добре да се правят на момента ,според мен... Rolling Eyes
[/quote]
Да,знам ги,правила съм ги много пъти,искаше ми се да си улесня утрото,ама май няма да стане.
Виж целия пост
# 263
в крайна сметка не ми стана ясно да слагам ли яйце или не?
Виж целия пост
# 264
в крайна сметка не ми стана ясно да слагам ли яйце или не?

Има вариант с яйце, има и без яйце. Пробвай и едните и другите, сама ще прецениш кои ти харесват повече.   bouquet
Виж целия пост
# 265
в крайна сметка не ми стана ясно да слагам ли яйце или не?
Ккато искаш си ги прави, ти си знаеш, но рецептата както виждаш е без яйце  Peace

Аз ги правих веднъж/ и за последно/  с яйце и без..с яйце станаха жилави. Определено без яйце са по-хубави!  Peace Поне болшинството това казват...
Виж целия пост
# 266
извинявам се ама бихте ли ми казали р-тата без яйце.благодаря
Виж целия пост
# 267
извинявам се ама бихте ли ми казали р-тата без яйце.благодаря
Рецептата е първия пост на тази тема.
Виж целия пост
# 268
rossonera...адмирации за вашия  край за тези Добруджанки!  newsm20   Grinning

Виж целия пост
# 269
pety  благодаря
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия