Помогнете - МУХЪЛ! Ще се справя ли с обезвлажнител (влагоуловител)?

• 35 247
  • 79
# 60
http://www.tweuropebg.com/youlong/index.htm

Мисля, че Биби има предвид първия модел на страницата, който се показва - най-отгоре.

Въпрос към имащите обезвлажнител и вътрешни щори по прозирците - Ако щорите са спуснати и са "затворени", кондензът отново ли го няма? Или е задължително да са вдигнати, за да има ефект?

Какви вътрешни щори? Ние имаме ролетни щори, от плат. Когато са спуснати, кондензът е повече, да. Но и да са вдигнати влагата си е налице.
Сега с влагоуловителя кондензът изчезна и под щорите - ако това питаш. Peace
Виж целия пост
# 61
ansam, благодаря ти!
Виж целия пост
# 62
Хм, добре, че прочетох предварително, за да не допусна изобщо тази мухълова драма. Благодаря за инфото!

Зачетох се в линка за специалната боя и намерих това. Може да ви свърши работа.
Виж целия пост
# 63
http://www.tweuropebg.com/youlong/index.htm

Мисля, че Биби има предвид първия модел на страницата, който се показва - най-отгоре.

Въпрос към имащите обезвлажнител и вътрешни щори по прозирците - Ако щорите са спуснати и са "затворени", кондензът отново ли го няма? Или е задължително да са вдигнати, за да има ефект?

Какви вътрешни щори? Ние имаме ролетни щори, от плат. Когато са спуснати, кондензът е повече, да. Но и да са вдигнати влагата си е налице.
Сега с влагоуловителя кондензът изчезна и под щорите - ако това питаш. Peace

Ние имаме алуминиеви вътрешни щори, но отговорът ти напълно ме задоволява. Благодаря!
Виж целия пост
# 64
И това намерих.
Виж целия пост
# 65
Това последното сме го ползвали в старата къща всеки месец се появяваше гадният мухъл  #2gunfire  с две думи не върши работа препарата  Wink
Виж целия пост
# 66
Евтино и 100% решение на проблемма с мухъла в изолираните ни жилища:
В Е Н Т И Л А Ц И Я !
За цена от 30 до 50 лв си купувате ел. вентилатор за отдушник - за баня или комин.
Достатъчно е един такъв в банята да работи нон-стоп и действа на целия апартамент /80кв.м/. Вратата на банята е отворена непрекъснато.
Изпробвано е! Няма никъде мухъл, конденза по стъклата е минимален и даже не се стича. Простирам в хола.
Виж целия пост
# 67
Че то по тази логика и един аспиратор сигурно ще вьрши работа newsm78

Аз сьщо имам вентилатор в банята,които работи почти нон-стоп,но конденз си има доволно навсякьде.
Виж целия пост
# 68
Много ме съмнява едно вентилаторче да проветрява цял апартамент от 80 кв.м....Просто е невероятно.  Thinking
То цял климатик в едната стая, който постоянно върти въздуха не може да се справи с мухъла в нея (при положение, че освен циркулира въздуха и го изсушава), пък някакво немощно вентилаторче в банята е абсурдно..
Може би просто си нямате проблем с мухъла....което е чудесно:)
Виж целия пост
# 69
Много ме съмнява едно вентилаторче да проветрява цял апартамент от 80 кв.м....Просто е невероятно.  Thinking
То цял климатик в едната стая, който постоянно върти въздуха не може да се справи с мухъла в нея (при положение, че освен циркулира въздуха и го изсушава), пък някакво немощно вентилаторче в банята е абсурдно..

Напротив, имахме страхотен проблем с мухъла и така го решихме.
Затова Ви пиша, че метода работи и споделям.
И продължавам да го споделям, въпреки, че виждам че малко хора ми вярват.

Вентилатора в банята е хубав, не знам марка, мъжът ми го избира да е по-мощен и да е лагерован.
Виж целия пост
# 70

Вентилатора в банята е хубав, не знам марка, мъжът ми го избира да е по-мощен и да е лагерован.

То и нашия е мощен, ама климатикът е по-мощен и струва 1600лв....Работи непрестанно и пак изби мухъл....Да не говорим, че вентилаторчето е в банята, докато климатикът си е директно в засегнатата стая...Според мен вентилатор в банята и климатик в стаята е несравнимо (в полза на климатика).
Не знам, това е моето мнение.
Но при всички случаи е чудесно, че сте се избавили от гадния мухъл, независимо от начина.
Виж целия пост
# 71
Ние сме в ново жилище и точно заради евентуални проблеми от влагата взехме от наши познати професионална машина за обезвлажняване ,на ден около 8ч работа пълни половин кофа с вода. Нарочно и слагам маркуча в кофа за да видя резултата.
С две ръце съм за добър обезвлажнител при мухъл и конденз Peace
Виж целия пост
# 72

То и нашия е мощен, ама климатикът е по-мощен и струва 1600лв....Работи непрестанно и пак изби мухъл....Да не говорим, че вентилаторчето е в банята, докато климатикът си е директно в засегнатата стая...Според мен вентилатор в банята и климатик в стаята е несравнимо (в полза на климатика).
Не знам, това е моето мнение.
Но при всички случаи е чудесно, че сте се избавили от гадния мухъл, независимо от начина.

Този климатик има ли някаква екстра за обезвлажняване?
Виж целия пост
# 73
Цитат

Този климатик има ли някаква екстра за обезвлажняване?

Специална функция за обезвлажняване няма, обясняваха ми, че самия принцип на работа доста изсушава въздуха. Както и някои други уреди за отопление...Спомням си, че майка ми слагаше метална паничка с вода върху акумулиращата...
Simple Smile
Виж целия пост
# 74
Вентилатора в банята помага влагата от там (при къпане нали се сещате става доста влажно) да не се разпостранява из целия апартамент.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия