около 1,5 кг картофи
500 гр гъби
3 с.л. нишесте
2 с.л. гъбена крем супа
3 яйца
около 500 гр лук
около 200 гр кашкавал
сол, черен пипер, сминдух
магданоз за украса
Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Заливат се с вряла вода и се оставят да престоят така около 5 минути.
Излива се водата и се оставят да се охладят, след което се добавят нишестето, гъбената крем супа, яйцата, сол, черен пипер, сминдух.
Гъбите се смилат през месомелачка или се нарязват в комбайн възможно най-ситно. Лукът също се реже на дребно.
В загрято масло се задушават гъбите и лукът, докато се изпари течността. Подправя се със сол, пипер и сминдух.
В тортена форма се слага на дъното домакинска хартия, стените се намазват с масло. Реди се пласт картофи, пласт гъби - стават 2 пласта гъби и 3 картофи.
Пече се около 1,5 часа, като се извади се обръща, отделя се обръча на формата, внимателно се отлепя и домакинската хартия и се поръсва обилно с кашкавал, докато е още топло.
Украсява се с магданоз и се поднася топло.
Източник: http://www.good-cook.ru/