С какво можем да заместим боите за храни при готвене?

  • 800
  • 5
Здравейте, мами-кулинарки, моля помогнете: с какво мога да оцветя фондана за украса на торта, при положение, че никъде не намирам кулинарни бои? И не само за фондана. Какаото ще оцвети в кафяво, но какво може да ми послужи за червен/розов цвят например? Или въпросът ми е леко странен?  Laughing
Виж целия пост
# 1
С размразени боровинки се получава лилаво.

Червеното цвекло оцветява много добре в цикламено - розово, но все пак има собствен вкус и за много чувствителни хора може да е проблем.

Обаче, ако оцветяваш със сокове, трябва да внимаваш за консистенцията на тестото.
Виж целия пост
# 2
Мерси за светкавичния отговор! А ако размразя малини и изтискам сока им? Дали ще стане пак розово? Някой правил ли е подобни експерименти?
Виж целия пост
# 3
Виж в темите за тортите, там има страхотни кулинарки, които дават много добри съвети Wink Това, което четох там е че ползват `Степ` разтворимите напитки за оцветяване, както и бои за яйца.
Виж целия пост
# 4
Мерси за светкавичния отговор! А ако размразя малини и изтискам сока им? Дали ще стане пак розово? Някой правил ли е подобни експерименти?


с малини - лилаво. окисляват се.
Виж целия пост
# 5
бои за яйца, степчета  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия