На Медстом много ми хареса кабинетчето, май там ще го заведа! 
Намерих в един форум едно мнение на една майка и сега ще ви го покажа. След като прочетох препоръките във форума за Доц. Маркова, и получих потвърждение от нея, че работи със Здравната каса, заведох двете си деца при нея. При първия преглед едното ми дете не плака и се държа като възрастен човек, а другото през цялото време плака и даже се наложи аз да седна на стола заедно с него. Това беше първоначален преглед, който се заплаща от НЗОК и за който трябваше да заплатя само потребителска такса и за двете деца. При заплащането, ми бяха поискани 13,60 лева за което не ми беше издаден документ. При въпроса ми защо заплащам тази сума, служителките ми показаха написани вътрешни правила, на които беше записано, че за немотивираните деца се плаща по 5 лева такса. Днес имах час, за който дълго време мотивирах детето си, че трябва да не се страхува от зъболекаря за да не плащаме тази "такса рев" Преди прегледа попитах Доц. Маркова защо съм платила за детето, което е стояло спокойно на зъболекарския стол тази такса и и обясних, че днес детето ми е мотивирано и ако не плаче и не и пречи при работа не би трябвало да се заплаща, че уважавам практиката и като стоматолог, но нямам възможност да плащам тази допълнителна такса. Помолих, я да види, че детето ми спокойно седи на стола и ако желае да поговори с него за да се убеди, че то е мотивирано за прегледа. След тази моя молба, доц. Маркова ми обясни, че щом нямам пари да заплащам въведените от нея "такси детско притеснение" тя няма да лекува децата ми и аз трябва да напусна кабинета и да си намеря друг стоматолог за децата. Ако желая тя да лекува децата съм длъжна да плащам за всеки преглед + 5 лева за мотивация на детето, оказа се, че таксата от 0 лева, която е записана на таблото в клиниката не е валидна, защото поред нея мотивирано може да бъде дете евентуално след 14-15 години. След 10 минутно чакане на стоматологичния стол, сестрата накара детето да стане от стола и да напуснем кабинета. А аз трябва;е да обясня на детето си защо след като ме е послушало да не се страхува от стоматолога, сме били изгонени от кабинета. На първия преглед аз не можах да обясня защо е трябвало да платя такса след като детето не е плакало и е съдействало на стоматолога при прегледа и даже е була похвалена от Доц. Маркова, че се е държала много добре.
Препоръчани теми