Розова крем-супа - вкусна и полезна

  • 5 939
  • 17
Предлагам ви една вкусна и лесна кремсупа, която децата обожават, а и е много полезна. Изобретих я когато правех бебешките пюрета за първият ми син и се оказа че татито ни я харесва много. С малко опити и модификации рецептата придоби следния вид, описан в думи и картинки по-долу. Сега тя е любима и неизменна част от менюто ни, правя я почти всяка седмица.

Необходими продукти за 6 порции:
500 гр. червено цвекло
500 гр. моркови
500 гр. картофи
200 гр. сирене
сол
зехтин (или олио или масло)
черен пипер (по желание)
150 мл. течна сметана - неподсладена (по желание)
малка глава лук (по желание).

1. Цвеклото се почиства и нарязва на едри кубчета. Морковите също. Слагаме ги в тенджера да врат под капак в леко подсолена вода, като водата трябва да ги покрива, но да не е повече. Слагаме и няколко супени лъжици мазнина - аз предпочитам зехтин. След 15 минути слагаме и картофите - обелени и нарязани на кубчета. Всичко ври до омекване - още около 20-30 минути. Можете да сложите малко черен пипер, аз не слагам. Също можете да сложите и малко позапържен лук в началото - аз пропускам това заради децата. Понякога нарязвам малко лук и го слагам да ври заедно с цвеклото.

2. Супата се пасира (без да се излива водата).Ако решите да добавите сметана, сложете я 2-3 минути преди да свалите тенджерата от огъня - сметаната придава по-плътен и по-нежен вкус на супата. Ако преди пасирането на супата сложите сиренето, супата става розова - ето такава:

Ако сиренето натрошите след пасирането, супата става червена на бели точки, ето така:

Супата е гъста, затова я поднасям без крутони. Ако сте сложили повечко вода и супата ви няма достатъчно гъстота, крутоните са задължителни.
Да ви е вкусно!
Виж целия пост
# 1
Точно вчера готвих подобна крем-супичка с цвекло! Стана супер вкусна!  Peace
Виж целия пост
# 2
ще я пробвам,мисля,че и в къщи ще се хареса
Виж целия пост
# 3
Копирам рецептата - вкусно и полезно  Peace
Виж целия пост
# 4
копирах-ще пробваме.обичаме такива красиви супи Laughing
само кажи, моля - цвекло откъде? Embarassed
става ли с консерва на бондюел?има ли прясно ?и как се процедира с него?много съм боса с цвекло,хрян и др.подобни... Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 5
Обожавам крем супи- всеки ден си правя разни мои измишльотини (най-често с картофи и броколи). Тази ще я пробвам определено!
Виж целия пост
# 6
копирах-ще пробваме.обичаме такива красиви супи Laughing
само кажи, моля - цвекло откъде? Embarassed
става ли с консерва на бондюел?има ли прясно ?и как се процедира с него?много съм боса с цвекло,хрян и др.подобни... Embarassed Embarassed

Ами аз взимам сурово - беля, режа и варя. Тук във Франция червено цвекло се намира целогодишно.
Ти ако не намериш сурово на пазара (ама защо да няма, съмнявам се да липсва), поогледай щандовете за замразени зеленчуци - не може да няма обелено и нарязано на кубчера, сурово замразено. С него ще стане.
Виж целия пост
# 7
Точно днес си купих червено цвекло от Пикадили, специално за тази крем супичка. Hug Благодаря за рецептата.  bouquet
Виж целия пост
# 8
Даааа!! Обичам я тази супичка Hug И аз я "измислих" покрай пюретата на Ники. Правя я по абсолютно същия начин, но без лук, никога не съм слагала, ще взема да пробвам Thinking
Виж целия пост
# 9
Благодаря много на,Сбъдваща мечта Hug,ние ядем цвекло но комбинация с ориз за малката.Но със сигорност ще се включи в семйното меню.  bouquet
Виж целия пост
# 10
Направих я за вечеря, МНОГО Е ВКУСНА!  Ето я. Сложих морковчета, картофи, цвекло, лук, чесън, масло, сиренце, най- отгоре сложих лъжица кисело мляко. Heart Eyes
Виж целия пост
# 11
Още утре ще я направя на дребния. Simple Smile Hug
Виж целия пост
# 12
Изглежда чудесно, аз правех нещо подобно когато племиницата ми беше бебе.Можете да сварите 2-3 картофа, 5-6 моркова, 2-3 червени чушки, целина и глава кромид.Като се сварят ги пасирате и прибавяте прясно мляко и малко масло, става като зеленчуково пюре, а а ко го направите по-рядко може да стане и супа.
Виж целия пост
# 13
Много вкусна изглежда супичката,ще я пробвам,дано малката претенция я яде. Mr. Green
Виж целия пост
# 14


Ами аз взимам сурово - беля, режа и варя. Тук във Франция червено цвекло се намира целогодишно.
Ти ако не намериш сурово на пазара (ама защо да няма, съмнявам се да липсва), поогледай щандовете за замразени зеленчуци - не може да няма обелено и нарязано на кубчера, сурово замразено. С него ще стане.
[/quote]
мерси!ще пробвам още днес!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия