Хайде на постите!

  • 67 436
  • 743
# 60
Вчера докато четях форумите попаднах на тази рецепта за питки.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=571.0
Можело да се направи една цяла. Може да погледнете тук, който го интересува http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251018.0

Аз съм ги правила като цяла питка, много добре се получава.
Виж целия пост
# 61
Хайде и аз в кюпа!
За първи път ще постя, дано издържа, макар че месото не ми е проблем, но с млечните продукти ще видя зор.
За днес съм си приготвила кафяв ориз със зеленчуци и соев сос  Simple Smile
Виж целия пост
# 62
Аз за днес съм замислила баница с праз и маслини.
Виж целия пост
# 63
Ще ми се да направя каша с гъби и тофу вместо сирене да видя как ще излезе, разбира се с чесън , магданоз и черен пипер. Падам си по експериментите Simple Smile
Виж целия пост
# 64
Аз за днес съм замислила баница с праз и маслини.
добре звучи ама за баницата не се ли използват яйца и мляко? newsm78
Виж целия пост
# 65
Добро утро  Simple Smile
Как се спарвяте с постите? При мен върви добре. Все още не са ми се дояли млечни продукти. Днес мисля да си готвя ориз със губи. Общо взето то това ми е менюто. През деня от нямане на време ям само боклуци.
Фукла пусни ни рецептата за тази баница с праз и маслини. Аз не съм правила често баници, така че моля и за малко инструкции как се приготвя  Blush
Виж целия пост
# 66
по повод баниците - аз правя постна баница само с праз.......правя и такава с гъби, както и зелник (с кисело зеле). Рецептите са подобни, т.е. корите се мажат с олио или разстопен растителен маргарин, през 2 кори се слага от плънката. Отгоре се намазва с мазнина най-горната кора и се пече като всяка друга баница като отвреме на време за да стане по-мекичка се напръсква с вода. Плънките предпочитам да правя от сурови продукти - т.е. само нарязвам надребно праз или култивирани (леко сварени) печурки , овкусявам ги с някои подправки на вкус - като риган, джоджен, естрагон, чубрица или дивисил - без да запържвам сместта за плънката - старая се да се храня здравословно. Зелевата плънка е малко по-връткава - листата от кисело зеле се сваряват леко и им се изрязва централната дебела жилка (в средата на листото), нарязват се или се налагат върху съответната кора на цяло и пак подправки по избор.
Обичам също така постни плодови баници - шрудел или тиквеник - ама кой знае кога ще им дойде реда Simple Smile
Виж целия пост
# 67
Вижте на каква рецепта попаднах Вкусен гъбен жулиен
Струва ми се доста апетитно. Тази вечер ще го опитам, но с растителен кашкавал.
Виж целия пост
# 68
Хайде и аз да се разпиша.
Без месо издържах, ама сега и без сиренцеее...... Ужас!  Crazy
Ама съм решила да направя всичко, за да устискам до края, пък каквото сабя покаже.
Днес в менюто ще са питки с ароматно олио от рецептата, пусната от valia80, и салата от зелен фасул. А утре мисля да цял ден да карам на пюрето от боб на Фукла и индустриално количество печени филийки.
Виж целия пост
# 69
Ще ми се да направя каша с гъби и тофу вместо сирене да видя как ще излезе, разбира се с чесън , магданоз и черен пипер. Падам си по експериментите Simple Smile


ето това е от мен, снощи ги правих, много са сполучливи.




по време на пости консумира ли се мая? доколкото знам не.  Thinking

тази седмица мисля, че постът е строг и не се яде и никаква мазнина...  Peace

аз не мога да постя, пробвала сам, умирам от студ.
е аз не ям месо от години и предполагам, че всичките ми запаси са се изчерпали.  Whistling
Виж целия пост
# 70

по време на пости консумира ли се мая? доколкото знам не.  Thinking
Маята е дрожди, бактерии - така че се води жив организъм май.  newsm78
Аз вместо мая ще използвам сода в приготовлението на питките. За набухване, за да не са съвсем сплеснати.  Crazy Надявам се да се получи. Ще пробвам и ще кажа.
 
тази седмица мисля, че постът е строг и не се яде и никаква мазнина...  Peace

Аз без мазничко не мога за съжаление и затова ще се придържам само към другите забрани.  Embarassed



Виж целия пост
# 71
asyalein, да - строг е, нали на Тодоров ден де взима причастие Peace. Аз гледам да огранича мазнините - тези във видимо състояние. Иначе като се храня на обяд в заведение, ако има олио или маргарин в салатата, съответно супата - не става да се обяснявам със сервитьорите. Гледам да ги разпитвам доколко могат да елиминират и растителните мазнини в храната, която си избирам, но у дома не слагам зехтин на салатите и не консумирам ядки. Гледам доколкото мога - все пак постът трябва да внася хармония в душата, а не да е мъчение. Знаеш, че и аз съм вегетарианка от доста години - при мен обаче немазната програма предизвиква страшно болезнено главоболие. Кой знае какви токсини се отделят в "отровеното" ми от индустриализацията тяло. Peace
Виж целия пост
# 72
Баница с праз и маслини
Задушавам 2 стръка праз, нарязани на дребно, в малко вода плюс малко сол (аз го задушавам в микровълновата, защото по-малко мирише). Обезкостявам 150-200 гр. маслини и ги нарязвам на дребно. В намазана с олио тава редя няколко реда кори, като ги намазнявам съвсем леко с олио. На 2-3 места разпределям пълнката. Завършвам с 3-4 кори, нарязвам на парчета, намазвам с още малко олио и пека в предварително загрята фурна. Може да се направи и само с праз, като тогава се слага повече сол, но с маслините става страшно вкусно.
Надявам се да ви хареса.
Виж целия пост
# 73
при мен обаче немазната програма предизвиква страшно болезнено главоболие. Кой знае какви токсини се отделят в "отровеното" ми от индустриализацията тяло. Peace

аз консумирам малко мазнини, храня се предимно с домашно приготвена храна, така че се опитвам да контролирам количеството и произхода, доколкото мога. Rolling Eyes

при мен главоболието се появява в доста късен етап, първо ми става студено, но това е нормално, защото сам доста слаба.  ooooh!

пробвай топчетата от тофу, станаха много вкусни. могат и да се изпекат без мазнина.  Peace

фукла, тази баница ще стане хубава и сочHа, ако сложиш и BapeH ориз. аз така я правя...
Виж целия пост
# 74
Ммм, баницата с праз и маслини звучи супер, може и малко ориз  да се добави. Аз съм правила 2 варианта на празник- единия с ориз, другия със сирене и яйце. Сега ще пробвам и този, мерси на Фукла за рецептата   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия