Хайде на постите!

  • 67 453
  • 743
# 90
Момичета, а този растителният кашкавал може ли да се хапва по време на постите, дали е изцяло на растителна основа?
Имаш предвид соевия кашкавал ли? Ако за него говорим може, и соево сирене и мляко също.
newsm78 Честно да си призная не зная дали е соев, просто като съм пазарувала и съм виждала на щанда  - "растителен кашкавал", никога не съм поглеждала състава му, ще проверя. А такива соево сирене и мляко даже не съм чувала, че има, от къде ги купуваш?

от диетичните магазини - соевото сирене се казва тофу. Има го натурално и с подправки - чушки, маслини, копър и т.н. Соеното мляко съм го виждала и по добре заредените гастрономи както и тофуто. Соево мляко има натурално , с вкус на ванилия, на какао, на плодове. Има и соева майонеза и други чудесии - като соева шунка, соеви кренвирши, соев салам , соев пастет.има и соеви кремчета и соево кисело мляко даже съм виждала - но то на мен не ми допадна особено.
Виж целия пост
# 91
Bastet,   bouquet, aз ще постя само една седмица - месото не ми е никакъв проблем, но сиренето много ще ми липсва.
Виж целия пост
# 92
Момичета, а този растителният кашкавал може ли да се хапва по време на постите, дали е изцяло на растителна основа?
Имаш предвид соевия кашкавал ли? Ако за него говорим може, и соево сирене и мляко също.
newsm78 Честно да си призная не зная дали е соев, просто като съм пазарувала и съм виждала на щанда  - "растителен кашкавал", никога не съм поглеждала състава му, ще проверя. А такива соево сирене и мляко даже не съм чувала, че има, от къде ги купуваш?
Освен в диетичните магазини  ги има и в Била и Фантастико, предолагам и в другите големи вериги. Само че не са при млечните, а при диетичните на студената витрина.
Виж целия пост
# 93
Bastet,   bouquet, aз ще постя само една седмица - месото не ми е никакъв проблем, но сиренето много ще ми липсва.

тофуто няма вкус на сирене. то няма вкус...затова се маринова с подправки или соев сос  Peace
Виж целия пост
# 94
Bastet,   bouquet, aз ще постя само една седмица - месото не ми е никакъв проблем, но сиренето много ще ми липсва.

тофуто няма вкус на сирене. то няма вкус...затова се маринова с подправки или соев сос  Peace
Да, безвкусно е. Ако го ядеш натюр няма никакъв вкус, даже е неприятно. Но подходящо мариновано или приготвено е вкусно.
Виж целия пост
# 95
В Хит има много голям избор на такива соеви продукти има и различни видове салати даже.Обаче аз определено не си падам по тофу-то а  не съм пробвала и никои  от тези продукти така че не мога да ви кажа дали са вкусни,но може тази седмица като пазарувам да си взема нещо и ще докладвам 
Виж целия пост
# 96
Жалко, аз реших, че ще си постя пък ще хапвам и сиренце... Сега се сетих, че Бондуеле имат много хубав замразен микс - ориз, зеленчуци и гъби, вкусен е и се приготвя за пет минути.
Виж целия пост
# 97
Соевото сирене на мен направо ми е отвратително. Виж, кашкавала с маслини по-става.
Вчера видях замразени баници с тиква на царица - и те са идеални за случая.

Виж целия пост
# 98
мога една салата да ви препоръчам - нарязани маруля и суров спанак, прясно морковче и репички, домати, печени чушки, сварено червено цвекло, магданоз, може да се прибави пресен чесън и кромид лук и се овкусяват с черен пипер, балсамов оцен и студено пресован зехтин.
Виж целия пост
# 99
Постила съм сравнително редовно много години, но последните покрай бременността и кърменето нямаше как, имам и доста рецепти за целта. Ето една за любителите на (много Mr. Green) сладкото:

Ориенталски компот
(източник: Cuisine végétarienne, издателство Maxi)

200 гр. сушени сливи
200 гр. сушени кайсии
100 гр. сушени смокини
100 гр. стафиди
100 гр. бадеми (сурови и обелени)
1 ч.л. канела
½ ч.л. мускатово орехче
100 гр. кафява захар
1 с.л. розова вода
Настърганата кора и сокът от един портокал


Махнете костилките на сливите и ги нарежете на едро.
Нарежете кайсиите на две, а смокините на четири.
Сложете всички плодове с ядките в голяма купа, после добавете всички други съставки и разбъркайте добре. Залейте със студена вода колкото да покрие сместта.
Покрийте и оставете да кисне на хладно (в хладилник, например) поне 24 часа, а още по-добре 48 часа. Разбърквайте добре 2 пъти на ден.
След един ден течността се е сгъстила като сироп. Ако искате да е по-течно, преди сервиране разредете с портокалов сок. 





Малко по-бавно става, но вкусът е умопомрачителен, а и доста добре засища глада за сладко (както и глада въобще, впрочем Grinning). 

Виж целия пост
# 100
Котка - ей такива рецепти са греховни направо Wink......

Аз да дам и моята рецепта за вегетарианска рускоподобна салата.......

Към една опаковка соева майнеза се прибавят настъргани кисели краставички и кисели моркови, настъргано тофу или соев колбас (може и двете за разкош Simple Smile), грах, може и царевица, нарязани на дребно маслинки и сварени гъбки, намачкват се сварени картофи и се овкусява с лимонов сок и горчица. Мисля, че определено ще ви хареса - досега не е имало възражения Wink Peace
Виж целия пост
# 101
Малеее, Котка, това ще е трепач, че и не се вари, супер за мързели като мен  Mr. Green Ох, ще пробвам на мен сладичко ми дай  Blush
Виж целия пост
# 102
Малеее, Котка, това ще е трепач, че и не се вари, супер за мързели като мен  Mr. Green Ох, ще пробвам на мен сладичко ми дай  Blush

Не се вари, това е добре наистина, малко се чака, но си заслужава, надявам се да ти хареса!  Heart Eyes

Bastet, тази сладост си е греховна, така е, но пък съставът е съвсем ортодоксален. Simple Smile

(миналата година го правих и вместо традиционния ошав за Бъдни вечер)
Виж целия пост
# 103
И аз да се присъединя с рецептите.Ето една много вкусна салата:
900гр.-тиквички(по възмижност малки че са по вкусни)
100гр.-орехи
50гр.-лук
зехтин и копър
тиквичките се настъргват на едро ренде(аз ги меля в блендера).Посоляват се и се оставят да се оцедят.След това се овкусяват със зехтина,нарязания на филийки лук,натрошените орехи и копър.
Да ви е вкусно
Виж целия пост
# 104
И аз да се присъединя с рецептите.Ето една много вкусна салата:
900гр.-тиквички(по възмижност малки че са по вкусни)
100гр.-орехи
50гр.-лук
зехтин и копър
тиквичките се настъргват на едро ренде(аз ги меля в блендера).Посоляват се и се оставят да се оцедят.След това се овкусяват със зехтина,нарязания на филийки лук,натрошените орехи и копър.
Да ви е вкусно
Аууу, сурови ли са тивкичките Shocked
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия