Хайде на постите!

  • 67 450
  • 743
# 165
За ядящите лимонови резанки и локум: Нали знаете, че в тях има желатин, а желатинът е с животински произход. Laughing

Локумът май не се прави с желатин.  newsm78
Виж целия пост
# 166
За ядящите лимонови резанки и локум: Нали знаете, че в тях има желатин, а желатинът е с животински произход. Laughing

Слага се агар-агар , а не желатин Peace
Виж целия пост
# 167
Bastet, търсих днес в Била консервиран нахут, но не намерих. При консервите ли е?
Виж целия пост
# 168
Bastet, търсих днес в Била консервиран нахут, но не намерих. При консервите ли е?
Да - беше до екзотичните компоти - от ананас , манго и т.н., поне в Подуенската беше така нареден. Питай някой уредник, който отговаря за този сектор , къде са ги сложили точно - но е възможно да ги не ги има непрекъснато.
Виж целия пост
# 169
Точно там гледах, аз също пазарувам в Подуенската Била, може би не е имало в момента. Пак ще проверя.
Виж целия пост
# 170
Точно там гледах, аз също пазарувам в Подуенската Била, може би не е имало в момента. Пак ще проверя.

Значи наистина може да е свършил......Там съм виждала едни интересни малки порцийки соев пастет - три вида - с маслини, с червен пипер и с гъби. Румънски са и са много вкусни, но пък не съвсем евтини....
Виж целия пост
# 171
Аз купувах няколко пъти от тези пастети, но не ми допадат особено - по принцип нещо не харесвам соеви продукти, не знам защо така.
Допълвам - от соевите продукти обаче има едни страхотнен кашкавал, пак от Била, казва се Тостино, гръцки е - нарязан, за тост, много вкусен.

Днес прочетох една рецепта за брускети с гъби, много добре звучи:
Няколко мини франзели се разрязват по дължина, издълбават се и се намазват със зехтин. Запичат се във фурна. През това време в тиган с олио се запържват леко нарязани печурки, пресен лук и чесън, добавя се сол, магданоз, риган. С гъбената смес се пълнят хлебчетата и се поднасят топли.
Виж целия пост
# 172
Не съм от постещите, но много ми харесва ето този постен сладкиш. Препоръчвам го!

Постен меден сладкиш

1 ч.ч захар,
1 ч.ч вода,
2 с.л. мед,
1/2 ч. л. сода,
1 бакпулвер,
2 с. л. какао или кафе,
по ½ ч.ч. стафиди, начупени орехи, олио, каквото и да е сладко,
по щипка канела, карамфил, кориандър или джинджифил,
брашно – приблизително 2 ½ ч.ч.
В съд сипете захарта, водата и олиото, загрейте леко и добавете меда. Бъркайте на слаб огън до разтварянето на захарта и меда. Оставете да изстине.
 В изстиналата течност сипвате содата, какаото или кафето, подправките. Хубаво разбърквате, за да няма грахулки. Добавяте орехите, стафидите и брашното с бакпулвера. Тестото прилича на гъста сметана. Изсипете във форма, намазана с масло и поръсена с брашно. Печете на умерена фурна около 30-35 мин. Изстиналият сладкиш може да срежете на две и да го намажете с мед или сладко.

Понякога не дочаква да го разрежа и намажа със сладко, но и без него е вкусен. Мек и пухкав е.


Виж целия пост
# 173
Мерси, Лабрекс! Още тези дни ще го пробвам, че сладкишите са най-проблематични по време на пости, особено за захарохолици като мен.  Simple Smile
Виж целия пост
# 174
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=164238.0
Виж целия пост
# 175
Момичета, какво мислите за растителната готварска сметана? Днес като ходих на пазар се загледах какво има в нея, пишеше, че съдържа млечен протеин и аромат на мляко. Знам, че е изкуствена работа, но дали става за заместител по време на пости? Thinking
Виж целия пост
# 176
Аз ползвам растителна сметана Хопла - според мен става.
Виж целия пост
# 177
labrex    bouquet - чудесен сладкиш

И от мен още няколко постни предложения за тези дни :
картофени кюфтета, зелеви сърми ,   боб на фурна , коприва с ориз и ядки ,
постни десерти:
питчици , мъфини със сладко и зелен чай ,
палачинки , боровинкова тарта
 newsm10
Виж целия пост
# 178
ddoychinova, твоите рецепти са невероятни! За декорацията пък да не говорим. Страхотни!
Би ли споделила рецептата за палачинките и тартата?
Виж целия пост
# 179
ЛЕЛЕ КАКВИ ПОСНИ ВКУСОТИИ!!То така мога постоянно да си постя.Момичета страшни сте   bouquetнаправо върхът.

ЛАБРЕКС страхотен сладкиш непремено ще го направя .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия