Тези сладки имат маса достойнства. Първо, правят се елементарно, смесваш всичко и готово. Второ, не съдържат масло. И трето...толкова са вкусни, че просто е невъзможно да се откъснеш от тях.
Всеки път ми се изпичат до различна степен честно казано. Опитът ми показва, че по-светлички са по-вкусни. На сусама малко му трябва за да си пусне аромата. Точно като при семките не трябва да се допуска да покафенее. Светличко или леко златисто като че ли е най-добре.
За 35-40 бр.
1.5 ч. брашно - в оригинал self-rising flour, но аз ползвам обикновенно затова добавям:
1 ч.л. бакпулвер
1 ч. захар (който не обича много сладко може да понамали)
2 яйца
5 с.л. олио
250 гр. сусам (СУРОВ!!!)
1-2 с.л. лим. сок (не е задължително)
Всички съставки се смесват с ръка до плътно тесто. Правим топчета които разпределяме на застлана с хартия за печене тавичка, предварително оставяйки около всяко достатъчно разстояние (разтичат се при печене). И печем. Температурата на фурната е 180 гр.С (!!!) , пече се 15-20 мин.