Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кръвна захар.

  • 52 357
  • 64
Здравейте. Правих си рутинни изледвания на кръвта и се оказа , че захарта ми е 5.95 при стойности до 5.90 за венозна кръв и до 6.1 за периферна. На мен ми взеха венозна и се притеснявам, че захарта ми е на границата. Личната ми предложи за всеки случай да ми направи замерване с глюкомер и се притеснявам дали не е диабет или просто трябва да понамаля малко сладкото, каквото не съм яла стана 1 седмица. И другото, което сега се сетих е, че аз бях леко болна и деня преди изследването започнах да пия едни хапчета за гърло с високо съдържание на глюкоза, като направих ударен прием и изпих за няколко часа около 5 хапченца. Възможно ли е от тях да ми се е завишила така захарта и изобщо някой сблъсквал ли се е с проблема - вискока кръвна захар, за да ми даде повечко разяснения.
Виж целия пост
# 1
А въпросната захар колко след приема на хапчетата са ти я мерили? Сутрин на гладно ли? Принципно не трябва да се притесняваш - не си изобщо с високи стойности, а и винаги след заболяване кръвната захар е леко завишена. Все пак след известно време си пусни пак изследвания за твое успокоение. Диабета е свързан с много по-високи стойности на захарта.
Виж целия пост
# 2
Аз съм с диабет.
1.кръвната захар се влияе и изменя много бързо- само едно притеснение от убождане е достатъчно да я вдигне, а един скандал-повече Wink
2.Да, тези стойности са за на гладно - щом си пила хапчета, нещата са други
3.И болестта може да вдигне захарта.
4.Искай кръвно-захарен профил- на определени часове се мери захарта с кръв от пръста - ще ти отиде един ден
5.Ако си раждала - тежко бебе-над 4 кг- е признак -ех ако го знаех преди 12 години- това се завоалира от гинеколозите
6.захар над 12 е диабет
7.споко
Виж целия пост
# 3
Ами хапчетата ги почнах вечерта преди да ми направят изследванията и нали ви казвам, взех ударна доза. Ще си направя такъв профил да видим ккаво ще излезе. Не съм раждала изобщо. Аз за това се притеснявам най-много, защото планирам бременност в близко бъдеще.  И вярно е, че нещо се бях панирала преди да вляза да ме убодат Embarassed.Голяма съм паника някой път.
Виж целия пост
# 4
Я не се панирай изобщо!
Първо не трябвало изобщо да ти правят изследванията толкова скоро, след като си била болна. Просто е трябвало да ги отложиш.
Второ - за диабет може да се говори при много по-високи стойности, които плюс това са свързани и с други симптоми (жажда, често уриниране и др.) Не се панирай, изчакай да оздравееш напълно и си пусни профил. След това се консултирай с ендокринолог за твое успокоение.
И в интерес на истината - и бременните раждат. Виж ми подписа. Аз съм с диабет от 27 години.
Виж целия пост
# 5
Мерси много за информацията boto. Не съм се уж панирала (много Embarassed), ама най-вече се притеснявам не толкова за мен колкото за децата, които ще имам, да не се предаде и т.н. Абе все въпроси,които вълнуват всяка жена Simple Smile. А иначе мисля пак да направя една кръвна картина и измерване с глюкомер.
Виж целия пост
# 6
Излишното вманиачаване и съсредоточаването на мисълта върху кръвната ти захар неминуемо ще се отрази на стойностите й. Живей си живота, този резултат който си написала е напълно норамлен.
Виж целия пост
# 7
Ако, при следващите изследвания кръвната ви захар е над 6, си е малко за притеснение и би трябвало да мините на по строг хран. режим. А това дето ви казват, че трябва кръвната ви захар да е 12, за да сте диабетик си е вече страшно. Такава стойност е висока дори за диабетик на инсулиново лечение. Нормална стойнос на захарта на установен диабетик с инс. лечение е 7-8 до 9.
Виж целия пост
# 8
намери се добер ендокринолог и не разчитай на личната. Там нищо няма да получиш, само ще те панират
препоръчвам ти д-р Еленкова на 9839494 в София
Успех и споко, всичко днес се лекува, стига да имаш качествен лекар
Виж целия пост
# 9

препоръчвам ти д-р Еленкова на 9839494 в София

Работи ли със здравната каса? В коя поликлиника е?


Elizabett не се притеснявай, няма нищо притеснително в резултатите ти щом си била болна.
Виж целия пост
# 10
Ами сега ще си правя кръвно- захарен профил и ще пиша какви са резултатите. Правя го за мое успокоение и по настояване на личната, просто за проверка.Не се съмняваме в нищо, но и аз искам да си направя. Не е зле всеки да си пуска в годината поне 2 пъти рутинни изследвания, просто ей така. Една приятелка ми вика , че изобщо не искала да си прави , за да не излезе нещо, а това според мен е грешно. На мой познат именно така му открили ранен етап на диабет.
Виж целия пост
# 11
А, забравих да питам, някой знае ли при този кръвно- захарен профил от вената ли те бодат или пръста?
Виж целия пост
# 12
От пръста.
Виж целия пост
# 13
В твоя случай няма смисъл от кръвно-захарен профил, а обременяване с глюкоза.
Ако ендокринолог те беше консултирал, по-вероятно е да беше назначил точно това.
Виж целия пост
# 14
В твоя случай няма смисъл от кръвно-захарен профил, а обременяване с глюкоза.
Ако ендокринолог те беше консултирал, по-вероятно е да беше назначил точно това.

Така е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия