. Как така се пише, че кърмените бебета акат често, пък е и нормално да не акат, защото кърмата се усвоявала??Както и да е...можеш да правиш упражнения - притискаш крачетата на бебчо към коремчето/не много силно/ но достатъчно за да предизвикаш позиви, масаж на коремчето по посока на часовниковата стрелка, като натискаш малко повече към края на дебелото черво. Около 1,5 м се изаквахме с упражнения или сапунче, в смисъл, че не съм я чакала повече от 3 дни да не ака и ако не се изака й помагах. Педито обясни проблема с ленива перисталтика. Захраних на 5,5 м и нещата се оправиха. Приказките, че като изакваш бебето после щяло да свикне и т.н. нещо не ми звучат добре, защото за редовния стомах при бебчето смятам, че голямо значение има правилното хранене/вече при захранено бебе/. Дори след въвеждането на различните храни не съм имала проблем с акането на бебка. Момата почна сама да си ака и тоя месец и половина си остана в миналото с хилядите притеснения и радости когато се изакаше сама.
След като захраних, акането се номализира.
, а за количеството просто няма да коментирам...
В началото на захранването сме и количествата по-твърда храна, които поглъща, са символични. Явно наистина течната храна не може да направи такова налягане, че да излиза често.
А като се сетя че първите два месеца дори не усещах че се е наакала. Препоръчани теми