за всички които обичат банани

  • 3 996
  • 33
Може и да сте пробвали,но на мен това ми е един от любимите десерти!!!А,ето и рецептата,много е лесно:За 1-2порции.     Вземате, 2-3 банана и ги нарежете на по дебели парченца-около 1.5см,в тиган /наи-добре тефлонов/   слагане малко олио,само колкото да намазни дъното,за да не се опекат и запържвате бананите до златисто,а може и да покафенеят малко.Ако олиото е повече се резкашкват и стават тежки и мазни.Вече изпържените банани се поръсват с канела и пожелание кокосови стърготини.И ако обичате сметана също може да гарнирате Hug
Виж целия пост
# 1
Мдаааа,досега само съм панирала банани....Ще пробвам и твоя вариант...Даже може да ги фламбирам накрая....  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 2
И аз го обичам този десерт и обикновено ги гарнирам с мед!
Виж целия пост
# 3
Този десерт съм го хапвала и много ми харесва. Grinning
Лично аз не съм го правила ,но гледах когато го приготвят.
Виж целия пост
# 4
Хм, аз пък за първи път чувам!  Thinking Знаех само за панирани банани......
Виж целия пост
# 5
Звучи лесно и много вкусно, мерси за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 6
Звучи наистина много лесно...Снимка нямаш ли да покажеш?
Едно предложение и от мен...
Бананите се обелват съвсем малко...до към средата и се слагат за малко във фурната да покафенеят. След като са готови се вадят и посипват със течен шоколад. Става страшно сладко и вкусно  Peace

Благодаря за рецептата.   bouquet
Виж целия пост
# 7
Обикновенни банани не се пържат. Раскашкват се и стават отвратителни на вкус. Има специален сорт зелени банани за готвене. Те хубаво се пържат и са вкусни. Но в България нямам спомени да се продават такива.
Виж целия пост
# 8
xenia ,
Е права. Peace
Няма такъв сорт банани за този вид десерт.
Coco ,
Този вид десерт ще се пробва,но
L 0 V E,
не ми се яде каша.
В България няма от този вид зелени и твърди банани за да бъдат печени и как да бъдат оболени до половина - да се пекат с корите?  newsm78
Виж целия пост
# 9
момичета,пържат се но в много малко олио както споменах,за да не станат на каша!а зелените банани нямат същият вкус и аромат.ако се опасявате,че до скоро казваха,че  не се пържили нормалните банани,опровергаха това твърдение Peace и известните готвачи в Испания пържат Peace Надявам се на тези които го опитат да им е вкусно
Виж целия пост
# 10
Звучи наистина много лесно...Снимка нямаш ли да покажеш?
Едно предложение и от мен...
Бананите се обелват съвсем малко...до към средата и се слагат за малко във фурната да покафенеят. След като са готови се вадят и посипват със течен шоколад. Става страшно сладко и вкусно  Peace

Благодаря за рецептата.   bouquet

   за съжаление нямам снимка,но мисля тези дни да направя и ще сложа снимка Peace
Виж целия пост
# 11
Ти самата опитвала ли си? В каквато и да е мазнина обикновенния банан става на каша и има ГАДЕН вкус. За разлика от зеления банан за пържене. Wink Зеления банан в пържен вид е много по-вкусен и ароматен. И се запазва цял, пържи се на прекарсен чипс. Wink Това го казвам не от дочуто твърдение, а от личен опит.
Виж целия пост
# 12
Ти самата опитвала ли си? В каквато и да е мазнина обикновенния банан става на каша и има ГАДЕН вкус. За разлика от зеления банан за пържене. Wink Зеления банан в пържен вид е много по-вкусен и ароматен. И се запазва цял, пържи се на прекарсен чипс. Wink Това го казвам не от дочуто твърдение, а от личен опит.
    Здравеи Xenia,няма да дам рецепта която е гадна,Вкусът е СРАХОТЕН и също го казвам от ЛИЧЕН опит.а мазнината е минимално количество, 10-20 капки олио,като при палачинките.НЕ става въпрос да се пържат като картофи  Laughing #CrazyВидях,че и Дими го е опитвала!Не виждам защо нападат с "дочути твърдения",опитай и ако не ти хареса  bouquet твая работа!Но почти нямам праятели който не са го харесали,освен ако не обичат банани Winkкоето не означава,че на вас също трябва да ви хареса Peace
Виж целия пост
# 13
Coco , всеки има различен вкус  Peace
което за теб е страхотно, за друг може да е неприятно.

аз също не обичам вкуса на запържени банани от жълтите.
правила съм ги фламбирани и с чили
и когато лютевината подтисне вкуса на обработен жълт банан,мога да ги ям,
ноооо наистина жълтият банан продобива непроятен за мен вкус, когато е термично обработен. Peace

Виж целия пост
# 14
Asyalein,вярно е ,че всеки има различен вкус и за това споделяме рецепти тук,който ние самите харесваме.А дали ще допаднат на останалите ,е въпрос на вкус -както каза.Всеки отбира това което смята ,че ще му хареса Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия