Проблем как да сготвя пиле и зеле

  • 2 855
  • 3
Имам нужда от помощ искам да направя зеле и пиле по отделно. Баба ми прави едно пържено зеле и си облизвам пръстите. Иска ми се пиле запечено или по друг начин, а зелето за гарнитура. Не ми се отварят рецептите от готварската книга, моля за помощ  bouquet
Виж целия пост
# 1
Измиваш пилето,посоляваш го и го поръсваш  с червен пипер.Намазняваш го с олио(или краве масло) и с ръце го размазваш навсякъде(да стане червеничко отвсякъде)
Слагаш го в йенска съдина с капак,наливаш 1 чаша вода и го буташ да си се пече.Ако нямаш йенска съдина - в тава с фолио.

Зелето:
Нарязваш го,посоляваш го и леко го понамачкваш.В тенджера слагаш олио на дъното.Като се загрее,добавяш 1 глава лук ситно нарязана,1 морков настърган.Като се поздуши слагаш зелето,объркваш и похлупваш.Когато се позадуши зелето и си промени цвета добавяш малко водичка и го вариш докато омекне.Настъргваш 1-2 домата,нарязваш 1 китка магданоз.Добавяш в тенджерата със зелето.Продължаваш да задушаваш докато почти остане на мазнина....Ако искаш може да го прехвърлиш  в тавичка и да позапечеш във фурната.
Виж целия пост
# 2
Благодаря   bouquet отивам да се залавям.  smile3508 Пък ще видим какво ще се получи,че не съм много на ти с готвенето
Виж целия пост
# 3
Лук и морков на зеле ....аз не слагам , не е по моя вкус .
Зелето си го готвя по същия начин , но слагам само доматен сос след като поомекне , червен и чер пипер , 1 дафиново листо , 3-4зърна бахар . Това са и стандартните подправки в Готварския рецептурник на БГ готвачи .
Задължително го пресипи в тавичка и запечи - по - вкусно е .
Ако пилето ти е купешки бройлер (аз ползвам само бутчета ) - нарежи го на порции , овкуси ги и ги нареди в тавата при задушеното зеле . Печи във фурната до готовност . Моя мъж държи зелето да е сухо и препечено .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия