кашкавал в гювечета

  • 17 132
  • 68
Привет на всички!От два дни чета рецепти като замаяна в този форум и вече имам меню поне за две години .Всички сте страхотни!
В този ред на мисли имам  едно питане-някой срещал ли е рецепта за печен кашкавал в гювечета?Опитах тази вкусотия през лятото и представляваше по моя преценка настърган кашкавал,яйца и предполагам прясно мляко.За  да не правя имровизации реших да се допитам до вас.Благодаря! Praynig
Виж целия пост
# 1
Да - аз го приготвям по следния начин. 
За 4 до 6 порции"
500 г настърган на едро кашкавал или нарязан на куб4ета.
2-3 ч.ч. чаша прясно мляко (може да се замени с  кисело, но не е така добре)
2-3  с.л. царевично нишесте (става и с брашно, но не е така фино и коли4еството малко се увели4ава примерно 5 с.л.)
8 яйца
1 бакпулвер
В обмазан и добре набрашнен съд се слага настъргания кашкавал, залива се с разбитите с вси4ко останало яйца. пе4е се в загрята фурма на 220 градуса до покафеняване отгоре и до гъстота. Имайте предвид, 4е при изстиване стяга. Не се сервира вряло, ако ще се реже на пар4ета.
4ерен пипер и/или шарена сол на вкус, сол според солеността на кашкавала, малко 4ервен пипер за украса отгоре.
Правя го на фурна с вентилатор или за по-бързо в МВ, най-4есто в йената или в йндивидуални стъклени шоли. Според мен оптимален ефект се постига с домашен кашкавал, който не е много солен.

Забележка - доста тежко ястие е, с него отива мнооого хляб , особено меки4ък. отиват му доста две скилидки 4есън смляни.

Понякога гъстотата на готовия продукт зависи от ка4еството на кашкавала, затова имам ред неуспешни на външен вид опити, но успешни на вкус Mr. Green. От кашкавала всъщност зависи и коли4еството мляко +-150г. Аз го правя ве4е с усещане.
Виж целия пост
# 2
Аз правя печен кашкавал, но не в гювечета , а в тавичка незалепваща във фурната.

Рецепта     chef
Кашкавал (сирене) на фурна  Peace
Продукти: 350 г кашкавал (сирене), 1/3 пакетче масло, 3 с.л. брашно, 1 - 1,5 ч.ч. прясно мляко, 3 яйца.
Приготвяне: Яйцата се разбиват с брашното и прясното мляко, добавя се настърганият на едро кашкавал и всичко се разбърква. С половината масло се намазва тавичката, сместа се изсипва и отгоре се слага останалото масло на малки парченца. Запича се в умерена фурна, предварително загрята, до зачервяване.
Да Ви е сладко   bouquet
Виж целия пост
# 3
A аз обожавам соев кашкавал в МВ. Става разкошен.

Слагам го в стъклена чиния нарязан на резенчета за 2 мин.
Виж целия пост
# 4
Момичета , може ли да попитам какъв кашкавал купувате,че все не мога да случа Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
кашкавал Родопея или Витоша мислите ли, че ще свършат работа Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Аз правя печен кашкавал, но не в гювечета , а в тавичка незалепваща във фурната.

Рецепта   chef
Кашкавал (сирене) на фурна  Peace
Продукти: 350 г кашкавал (сирене), 1/3 пакетче масло, 3 с.л. брашно, 1 - 1,5 ч.ч. прясно мляко, 3 яйца.
Приготвяне: Яйцата се разбиват с брашното и прясното мляко, добавя се настърганият на едро кашкавал и всичко се разбърква. С половината масло се намазва тавичката, сместа се изсипва и отгоре се слага останалото масло на малки парченца. Запича се в умерена фурна, предварително загрята, до зачервяване.
Да Ви е сладко   bouquet 
 


И аз го правя така!  Peace
Виж целия пост
# 7
Дядо Либен, Пършевица и един с 2 де4ица отпред - не помня името.
Виж целия пост
# 8
Дядо Либен, Пършевица и един с 2 де4ица отпред - не помня името.

Може би е Хаджийски newsm78
Виж целия пост
# 9
Може би е Хаджийски ....
Именно  Peace твърд,  стегнат и се рендосва лесно  Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Момичета , може ли да попитам какъв кашкавал купувате,че все не мога да случа Rolling Eyes

Зависи какъв кашкавал обичате.Ние харесваме мекия  Rolling Eyes и затова взимам само на Равдин  Peace
Виж целия пост
# 11
Хиляди благодарности за бързите отговори!Заемам се със задачата и дано се получи.
Виж целия пост
# 12
Момичета , може ли да попитам какъв кашкавал купувате,че все не мога да случа Rolling Eyes

Равдин или Елена, както и кисело мляко и сирене  Peace
Виж целия пост
# 13
Това звучи супер !

Аз най-харесвам Мероне - твърд и солен , както аз го обичам  Mr. Green  Но го откривам само в Пикадили, за съжаление.
Виж целия пост
# 14
Снощи пробвах тази рецепта. Да си оближеш пръстите, а и става много бързо! Благодаря  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия