Печено свинско.Супер крехко и умопомрачително вкусно!

  • 154 027
  • 158
# 15
Хммм,веднъж сложих пържоли в оцет.Станаха ужасно жилави.Няма ли опасност това да стане и при тази рецепта?

Зависи от месото. По принцип киселина се слага на мускул, тя прави тогава месото по-крехко - за сърчица най-вече. Но за месо може би не трябва, защото тя стяга и свива същевременно и не омеква добре месото. Затова доматите например при ядене се слагат накрая, след като е увряло месцето  Simple Smile
Именно,и аз съм на мнение,че оцетът не влияе добре на месото.Вино е правилното решение.
Виж целия пост
# 16
Изглежда невероятно, ще я пробвам задължително! Благодаря, че сподели с нас Simple Smile.
Виж целия пост
# 17
Ауууу, разкош!  Peace
Виж целия пост
# 18
рецептата е супер  cheers и пие винце  Joy, а може да се добавят и гъбки
Виж целия пост
# 19
Интересно,ще се пробва .
Мерси   bouquet
Виж целия пост
# 20
Аз пък защо си мисля, че мускул и месо е едно и също  Thinking
Виж целия пост
# 21
Изглежда много апетитно. Ще се пробва. Мерси.  bouquet
Виж целия пост
# 22
Благодаря, Бъни. Отивам да готвя  Grinning!
Виж целия пост
# 23
Хммм,веднъж сложих пържоли в оцет.Станаха ужасно жилави.Няма ли опасност това да стане и при тази рецепта?
   Няма такава опасност!В рецептата написах,че месото става страхотно крехко,и това е самата истина.  chef
Виж целия пост
# 24
Хубава рецепта.Един съвет от мен.Който желае може да замени оцета с вино,незвисимо бяло или червено. Peace Peace Peace
   Благодаря за включването, Майсторе!Аз после се сетих за виното,но вече бях исключила компютера.....Наистина много хубаво се получава!Аз,понеже не употребявам алкохол,просто съм изключила,че  някога съм мариновала месото и с вино.Ако не си против,ще цитирам забележката ти горе в рецептата.
Виж целия пост
# 25
Добавяй разбира се Селмичка  Hug Hug Hug Hug
Аз пък се притесних да се се засегнеш,че се намесвам така в рецептата  Embarassed ....То алкохола изчезва при термичната обработка,така,че няма страшно....Благодаря ти!   bouquet
Виж целия пост
# 26
Аз правя нещо подобно, но с пилешки гърди, наистина е крехко и много вкусно. Рецептата я има в рецептурника на бг-мама. Мисля, че майонеза и кашкавал+свински бут ще стане тежичко  Rolling Eyes
Аз готвя пилешки бутчета по същата рецепта. Стават много хубави!
 За рецептурника не знам.Тази рецепта преди години я научих от моята майка. Peace
 Ястието наистина е тежичко,но НЕ се извинявам за това,все пак сме във форум "Готварски рецепти",а не "Диети,отслабване...." Laughing
Виж целия пост
# 27
Добавяй разбира се Селмичка  Hug Hug Hug Hug
Аз пък се притесних да се се засегнеш,че се намесвам така в рецептата  Embarassed ....То алкохола изчезва при термичната обработка,така,че няма страшно....Благодаря ти!   bouquet
  Добавих! Peace Какви засягания,моля ти се! Hug
  За алкохола,права си,че се изпарява,но аз по принцип го нямам в хладилника,затова и не се сещам за него.... Simple Smile
   
  Между другото,за мариноването....Веднъж,в някакво предаване чух,че месото можело да се маринова с газирана вода!Ставало невероятно крехко!Но аз още не съм опитвала този начин....
  Ползвам си оцета за целта,защото така месото ухае адски апетитно,малко ми напомня грузински шашлик. Wink Crazy
Виж целия пост
# 28






Аз правя вратни пържоли,които са престояли
няколко часа с подправки ,лук и соев сос  залети с
газирана вода - стават много крехки...,но първо
слагам фолио и после запичам без него.
Виж целия пост
# 29
Чудна рецепта! Благодаря  bouquet Ще пробвам Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия