Търся рецепта за свинско печено с хрупкава коричка

  • 2 152
  • 2
Искам да опека свинско. Имам филе. Но искам да стане с хрупкава твърда коричка от всички страни, а вътре крехко и сочно. Как се прави това? Само по ресторантите съм го яла. Дано съм успяла да обясна какво точно искам
Виж целия пост
# 1
парчето месо се маринова.
аз слагам соев сос, мед (захарен сироп или кафява захар - важно е, защото при висока Т се карамелизира и запечатва месото и прави коричката хрупкава  Wink), подправки, бяло вино или лимонов сок.

абе маринатата е по избор, но да има мед или захар.

загрява се добре мазнина и месото се пържи от всички страни бързо, че да се запечата и карамелизира.

после се прехвърля в тавичка с останалата марината и се покрива с фолио.
на слаба фурна се оставя да се изпече и отвътре.

градуси и минути не мога да ти дам, защото зависи от големината на парчето месо Peace

ето тук съм дала рецепта за глазирано пилешко филе (пак е цяло парче)
можеш да видиш коричката и вътре как изглежда
Виж целия пост
# 2
Писах ти на ЛС, защото имам няколко идиотски въпроса  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия