Рецептата е подслушана от едно руско предаване.
Не съм я записвала и съм я направила по спомен.Резултата е станал повече от задоволителен!
Доста калорична закуска.С подходящ сос и гарнитура от зеленчуци може да се превърне в оригинално основно ястие.
Състои от 2 тестени слоя (отгоре и отдолу) и плънка от 3 тънки омлета със слоеве шунка и настърган кашкавал между тях.
Трябва ви малко готово тесто:бутер или тесто с мая.Аз побългарих ястието и използвах 5 броя точени кори.
6 яйца ( за 3 малки омлета)
Разбиваме ги в дълбока купа.Може да прибавиме малко прясно мляко.Отделяме 1-2 с.л. от сместа за намазване отгоре.
Прибавяме пресни копър и магданоз.Сол,чер пипер.(МОжете да обогатите омлетите и с нещо друго:гъби,чушка,домат.......)
От цялата смес един по един изпържваме 3 омлета.
В тава с диаметър 24 см нареждаме 4 точени кори,като ги промазваме с малко масло или маргарин.
Поръсваме корите с малко нарязана шунка и настърган кашкавал.
Отгоре слагаме първия омлет.
Поръсваме омлета със шунка и кашкавал.Слагаме следващия омлет,шунка кашкавал,третия омлет и отново шунка и кашкавал.
1 точена кора сгъваме на две и покриваме плънката.Завиваме пирога със корите ,които се подаваха отстрани.И заливаме всичко с отделената в началото яйчената смес.
Надупчваме горните кори с нож или вилица.И слагаме пирога да се пече на умерено-силна фурна до хубаво порозовяване.
Сервираме го топъл или студен ,според вашето препочитание.Със сос или без.
Бон апети!