Манатарки

  • 1 567
  • 5
Здравейте!
Купих изсушени манатарки от магазина. Но, не знам как се готвят.

Сигурна съм, че тук ще получа най-добрите съвети и рецепти за тях, затова ви моля, да споделите опит!
 Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Преди да започнеш да ги готвиш, ги накисни във вода за около половин час. По желание, можеш леко да ги запържиш в масло и с малко лук, а след това вече си ги сготви както искаш. Тук намерих много хубава рецепта за гъбена супа, можеш да опиташ:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=269708.0

Лека модификация на рецептата от моя страна - вместо зеленчуков бульон, варя гъбите с картофи, може да се добави и малко ориз. Брашно не слагам, а заквасената сметаната (без прясно мляко, за да стане гъсто) добавям около 5 минути преди края.
Виж целия пост
# 2
Сушените ги ползвам за аромат на някои гозби предимно и за гъбен сос. За гъбена каша ползвам пресни манатарки(или други гъби). Ако е за сос ги накисвам предварително в хладка вода, но то си пише на опкаовката.
Виж целия пост
# 3
Благодаря!  Hug

Сега ги накиснах.
Jarrita, точно по твоята рецепта ще ги направя Wink
Виж целия пост
# 4
Аз също сушените гъби предпочитам да ги използвам като подправка  Peace .
Виж целия пост
# 5
Ами, да - с много силен аромат са. Чак се чудя дали няма да е прекалено за една манджа. Но, вече ги накиснах всичките.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия