Вярно ли е?

  • 12 140
  • 96
Чух от познат че правят сирене с добавяне на свинска мас/сирене Дунавия,Хадад и...../аз лично не намирам логика и какво се печели с тази добавка,потърсих в нета но не открих нещо което да ми даде категоричен отговор на този въпрос.Ще ви бъда много благодарен ако внесете яснота по въпроса с вашите мнения,благодаря ви предварително.
Виж целия пост
# 1
Дано не е вярно  Sick
Твоят познат от къде знае?
Виж целия пост
# 2
И аз съм го чувала за Дунавия-та. Явно важи за по-мазните и свежи сирена. Ама и Дунавия-та е на половин цена спрямо другите сирена все пак Tired
Виж целия пост
# 3
И аз съм чувала това. Според мен е по- скоро  вярно, че много мазнее дунавията- то бива високомаслено мляко, ама чак пък толкова!! В резултат- не купувам тези сирена.
А логика- чистото масло е доста по- скъпо от свинската мас.
Виж целия пост
# 4
Чула съм и аз такова нещо, но определено не го вярвах.Но пък знае ли човек.Има подобно сирене на Дунавия, но е датско и се продава във веригите Билла.то със сигурност не съдържа мас
Виж целия пост
# 5
И свинската мас никак не е евтина...
За сиренето не знам, но съм чувала, че правят кашкавал от маргарин. И съм склонна да вярвам, като гледам какво се получава, когато запека някои видове кашкавал. А и вкусът е един...  Sick
Виж целия пост
# 6
За това само съм чувала,но знам от по-вътрешен човек че слагат мас за гъстота в някой марки кисели млека.Може да го правят и със сиренето по същата логика.
Виж целия пост
# 7
Като нищо.
Вече нищо не може да ме учуди.
Виж целия пост
# 8
За това само съм чувала,но знам от по-вътрешен човек че слагат мас за гъстота в някой марки кисели млека.Може да го правят и със сиренето по същата логика.
До колкото знам млека които нямат необходимото качество-протеин могат да се компенсират-сгъстят със сухо обезмаслено мляко/това обаче оскъпява доста продукта/ чул съм че някои добавят и нишесте.Дали в млякото има нишесте може да се разбере като се направи тест с йодова тинктура-на една лъжица кисело мляко се капва една капка йод,ако млякото потъмнее/посинее/ работата е ясна,ако остане нормално не наситено то млякото е чисто.С мас не ми е много ясно как ще сгъстят кисело мляко,но въпроса ми бе за това дали се добавя в някои сирена свинска мас.
Виж целия пост
# 9
И аз не мога да се учудя от нищо напоследък относно хранителни продукти. Избягвам български сирена. Когато не мога да намеря чужда марка, просто не купувам сирене. Вече ми писна да купувам боклуци.
Виж целия пост
# 10
Извинете,за кой кисели млека става въпрос? знаете ли  в кой слагат мас?
Виж целия пост
# 11
Аз  днес звънях и проведох доста дълъг разговор с Бор-чвор. Питането ми бе , заради кис.мляко Култура- отгоре на капачката / за това прочетох от леля Ог / , с много ситни букви има съдържание: едно от които е 3.5 % раст.мазнини. Та въпроса ми беше, какви аджиба са тия раст.мазнини. В началото не искаха да ми отговорят, после ми дадоха технолозите, и те не бяха много услужливи, накрая, след големи дебати за агенцията на потребителите.... си признаха, че тези мазнини са палмово масло. Всеки от вас да си прецени дали ще яде палмово масло.....затова реших да ви напиша тази информация. както леля Ог написа преди време, много "съмнително вкусно" е за обезмаслен продукт...! сигурно с палмово масло е бъкано и в сиренето и кашкавала Култура- сиренето е едно мазничко и питателно....!
 Качественното палмово масло има силно оранжев цвят, заради каротина, и вкус на орехи. У нас се слага на много продукти, най-вече на маргарина.
Виж целия пост
# 12
pepeliqka , благодаря за информацията!   bouquet
Аз и друго се чудя, не са ли за санкции с тази противоречива информация за обезмаслен продукт- хем 0.1 % масленост, хем и 3.5% раст. мазнини.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 13
И аз съм чувала, че е така  Confused
Което не го прави по-малко вкусно  Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Аз не само, че съм чувала но твърдя, че на 100% има свинска мас в тези продукти  Wink
На българския пазар има сирена които не са правени от грам прясно мляко  Wink
 ooooh!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия