Замразяване на тиква

  • 14 091
  • 18
Здравейте, момичета! Вкъщи имам две тикви и искам да ги замразя, за да ги съхраня за по-дълго време. Според вас как е по-добре да го направя - само нарязана на кубчета или сварена и пюрирана и тогава замразена?
Виж целия пост
# 1
И двата варианта правя, зависи колко време имам.  Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Аз я сварявам и пюрирам защото след размразяване ми стои малко като гъба ,ако е сурова.Но това е мое мнение,ти решаваш!
Имам си така бая пюренце от тиква  за детето,когато реша да го захраня,че лятото тиква няма от къде.
Виж целия пост
# 3
Аз първо я варя на пара(става много вкусна),а може и с вода(но няколко пъти я загарях така),после я пюрирам.Преди време заедно с ябълки и круши я затворих в бурканчета от пюре и си ги стерилизирах,както се прави зимнина.Сега пробвахи сварена,пасирана и я напълних в формички за лед(от тези наилоновите пликчета) и бам в фризера.Супер удобно е.След като ти е за захранване по добре не я слагай сурова в фризера.Това си е мое мнение разбира се. Hug
Виж целия пост
# 4
И аз я варя на пара и след това я пасирам или намачквам и във фризера.
Виж целия пост
# 5
сварена и пюрирана и тогава замразена?

По съвет на мами от форума, аз направих така. Wink
Виж целия пост
# 6
Аз досега съм замразявала само сурова.Щом сварена е по добре ще опитам и аз.  chef  bouquet
Виж целия пост
# 7
Замразих я сурова, нарязана на парчета.
Виж целия пост
# 8
И двата варианта съм правила. Все едно е Grinning
Виж целия пост
# 9
И двата варианта съм правила. Все едно е Grinning
Peace
Виж целия пост
# 10
Аз я замразявам нарязана на големи резени. По лесно ми е така. Като я извадя, само леко чакам да се размрази и и махам кората и я режа на парчета
Виж целия пост
# 11
Аз я варя,след това я пасирам без да изхвърям водата в която е вряла,после както съм я пасирала вряла я наливам в детски бурканчета,но не ги пълня чак до горе и ги нареждам във фризера,след като изстинат де.Когато ще ядем тиква си изваждам по едно или две бурканчета,зависи колко големи са бурканчетата и готово.Бързо,лесно и вкусно Hug
Виж целия пост
# 12
Нарязана, обелена, такъв брой парчета в торбичка, какъвто ми е нужен за едно готвене.
Виж целия пост
# 13
Замразявам я прясна, изчистена, нарязана на парчета горе-долу за едно готвене (старя се да не я дребня много когато я замразявам) После разразявам, режа на по-малки парченца и варя на пара. Не съм пробвала по другия начин, защото така съхранена тиквата ме задоволява като вкусови качества. Претопляла съм намачкана и сварена и не ми хареса. Може би за това и не съм пробвала да я съхранявам по друг начин.
Виж целия пост
# 14
Замразих я сурова, нарязана на парчета.
Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия