За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 20 523
  • 347
# 345
Vesi, късничко видях, че питаш за калмари туби. Въпреки, че съм от морски град не съм правила пълнени калмари, въпреки че калмарите се обожават в нашето семейство. Мога да ти кажа как правя калмари с масло и узо: Калмарите - туби  се сваряват 10-12 мин. в подсолена вода, след това се нарязват на кръгчета. Нарязаните кръгчета слагам в тиган, в който съм разтопила 1/2 пак. масло и бъркам докато калмарите леко се запържат. Не-повече от 5-6 мин. След това слагам 2 капачки узо , сол на вкус, лимонов сок и ситно нарязан копър. Веднага след като разбъркам всички изброени подправи, свалям от котлона и сервирам в чинии с допълнително лимон на резени. Дано да съм ти помогнала с идея.
Виж целия пост
# 346
Може да ги свариш и да ги напълниш с нещо, ние последно ги напълнихме с руска салата, като вместо салам сложихме сварените и нарязани пипали. Или на салата от морски дарове, това е снимка от рождения ми ден, мъжа ми беше направил една превъзходна салата
http://www.prikachi.com/files/685591R.jpg
Виж целия пост
# 347
Нова седмица - нова тема. Заповядайте!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия