ПРОЛЕТ Е ДОШЛА И ЯСЛЕНЧЕТАТА СА ГОТОВИ ЗА ИГРА - ЯСЛАТА 19

• 18 725
  • 433
# 420
Здравейте.Аз ще го давам Вики към 10,09,даже още нямаме точна дата ,първо да направим изследванията.Просто не си го представям момичета.За храненето го преследвам из цялата къща,от известно време категорично отказва да седне на гърне,ходи си с памперс и дори не мога да кажа,че спи отделно от мен.Притеснявам се как ще се справи там?
Виж целия пост
# 421
Не съм видяла тази тема, за което се извинявам Embarassed, затова, макар и със закъснение, си копирам поста от тази сутрин:

"Е, хайде, готови ли сте?

Ден Първи.

Тържествен, радостен и малко тъжен.

Първи ден в живота на едно пораснало вече човече, ден, в който ще пусне ръката на мама и ще влезе в Големия Нов Свят.

Тържествен - да не забравите все пак букета ?
Радостен - бебето вече е дете.
Тъжен - откъсва се сякаш от сърцето на мама.

Мили мами, изтрийте сълзите, усмихнете се широко, целунете своите съкровища и им пожелайте най-прекрасните игри  bouquet.

А тук, тук можем да даваме воля на всички онезии емоции - и радостни, и тъжни, които ще ни владеят по пътя към широкия свят, започващ от прага на детската ясла.

Да си пожелаем лека и безболезнена адаптация на малките ни съкровища, повече усмивки на сладките им муцунки и мноооого редки срещи с болестите !"

А сега и отчет - с бодри крачки в 8 без 10 отидохме до яслата /на 5 мин. път от вкъщи/ и стремглаво, с връхните дрехи, външните обувки и шапката влетяхме в занималнята Laughing.
Мама остана да си говори със сестрата /стара позната - баткото беше в същата група/.
Към 10 без 15 минахме с баткото оттам /_прозорците гледат към улицата8 - ти-ши-на. баткото се чуваше почти от вкъщи, така че блажено седнах да пия кафе на спокойствие от почти 2 години насам Crazy.
В 11 и 15 ми го доведоха - леко хълцащ  Wink, но спокоен.
Не ял, пишал на гърнето, поревал си отвреме навреме. С външните сандали - не дал да му сменят обувките hahaha.

Утре пак поемаме, няма как. Дано свикне по-бързо от батко си, че като си спомня още ми настръхват косите...
Виж целия пост
# 422
Преди Емма да тръгне на ясла, не седеше особено на гърне, не заспиваше сама( само с друсане  Crazy), за яденето нямах грижи, но аз я хранех. Много се шашках за спането. Е, да ама малките знаят къде минава номера - от първия ден е спала, не можах да повярвам, като си я взех тогава. Сега вече се храни сама, пие от нормална чаша, с гърнето няма успех, но и това ще се оправи. Мен само болестите ме тревожат.

За неплаченето при нас определено има ефект, ако баща й я води. На мен повече ми се глези.
Виж целия пост
# 423
ето ни и нас в темата Rolling Eyes

днес ходихме до яслата да подадем документите и от понеделник - започваме Confused
аз все отлагах, исках даже от по-късно, но днес като отидох, чак съжалих, че не е от днес, защото приемат по 3 деца на ден и беше едно приятно спокойствие Simple Smile

аз използвах лятото да я науча да яде сама, да пие от чаша и махнахме памперса, но нямам представа как и дали ще приложи "знанията" са тям, все пак аз съм била нон стоп покрай нея, а там Rolling Eyes

много ми става мъчно като чета как са плакали днешните ви ясленчета, аз си поревавам вечер като я сложа да спи ... и на мен отдавна ми се е свило сърцето  Sad
Виж целия пост
# 424
Здравейте на всички!
Днес беше първият ден на Виктор.В 8 часа бяхме пред вратата на яслата,беше си в настроение до момента ,в който видя медицинската сестра в бяла престилка,още докато я зърна и веднага пое към изхода.Взех и го вкарах при децата в групата и излязох, седях пред вратата 30 мин. , а той застанал до вратата и плаче.После се поуспокои и аз си заминах. Когато отидох в 11.30 да го прибера  пак плачеше лелката каза,че отказал да яде на закуска и на обяд.Не знам как ще е утре, дано свикне.
Виж целия пост
# 425
Здравейте!
Днес беше и нашият пръв ден в яслата! Много се вълнувах...притеснявах се, че ще плаче много...А той опроверга всички мои страхове.Влезе вътре, заигра се с играчките и въобще забрави за мен.На обяд като отидох да го взема още отвън се ослушвах да чуя дали не плаче, но нищо! С радост разбрах от сестрата, че изобщо не е плакал, пишкал е с другите деца на гърнето, помагал дори на лелите да забършат масите  Grinning Дано и утре да мине така Praynig И най-вече да ми е здравичък  Praynig
Виж целия пост
# 426
Клаудия, браво на вас  bouquet!
Ние пък след само час следобеден сън се събудихме с рев "Мама купи хляб" - явно така са му казвали.
Сигурно страда, милият Confused...дано по-скоро свикне Praynig!
Виж целия пост
# 427
И ние днес сме за първи път на ясла.Отидохме без рев,беше много щастлив.На обяд си го взех и казаха,че не е плакал,изял си е всичко и на закуска и обяд.Беше се вдъхновил много и само повтаряше,че утре пак ще дойде.Пожелавам на всички майки да нямат проблеми и да могат да бъдат спокойни през времето в което дечица са на ясла,а не само да мислят плаче ли, не плаче ли.
Успех на всички.
Виж целия пост
# 428
Здравейте и аз вече съм в тази тема. Първият ден мина добре-почти не е ревал, ял е само на обяд. Така ми каза госпожата, но в къщи се дояде. Пишкал е на гърне и беше сух и чистичък като го взех. Дано продължава все така!
Виж целия пост
# 429
Да се цопнем и ние тук Laughing
Утре отиваме за изследванията и живот и здраве в петък Директорката каза, че ни очаква Whistling
Виж целия пост
# 430
Толкова съм развълнувана, че съвсем забравих ooooh!
ОДЗ "Яна Лъскова" гр. Несебър
Виж целия пост
# 431
Момичета на 30 стр. трябва да пуснете нова тема.
Лесна адаптация и без болести!
Виж целия пост
# 432
Момичета на 30 стр. трябва да пуснете нова тема.
Лесна адаптация и без болести!

Ти ли ще я пуснеш или някой от нас?
Виж целия пост
# 433
Мили мами,така се вдъхнових от предстоящото ни започване в яслата от 15-ти,и от всичко прочетено до момента,че измислих кратко стихче,и направих нова тема.  Embarassed

Извинявам се че съкратих 1 страница на тази.  Rolling Eyes

Ако не ви харесва или има някой друг ,които пуска темите,ще помоля модераторите да я изтрият.
(казвам това,защото в някой теми присъствах на скандал,кой и защо е пуснал темата с чуждия труд за събраното инфо)

ЗАПОВЯДАЙТЕ В НОВАТА ТЕМА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия