Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 2

  • 184 169
  • 801
# 645
 mimi1313 ,това го решават ембриолозите и според бройката на извадените яйцеклетки, освен според показателите при материала в деня на пункцията. Ние сме с доста добра спермограма като цяло,но пак ни ги разделиха на ин-витро и ИКСИ.Два пъти правим смесен опит, имаме и един само ин-витро.
Виж целия пост
# 646
JennyV, стискам палци с проходимостта всичко да е наред, но при диагноза "мъжки фактор" е много малко вероятно да открият нещо и при теб. Ние също нямаме много време, но по друга причина - качеството на спермата ни се влошава с всеки изминал месец, доктор Владимиров изобщо не е сигурен, дали ще устискаме до края на годината, когато чакаме заповедта от Фонда. Съпругът ми категорично не се съгласи на замразяване, така че се надяваме на чист късмет  Simple Smile Ние се решихме на ИКСИ, нямаме избор, вариантът с ин-витро отпадна веднага след контролната спермограма - д-р Владимиров е категоричен, че не бива да се рискува с ин-витро в нашия случай. Успех на вас Hug

mimi1313 , Христина е права, оставете лекарите да решат, 12% по Крюгер съвсем не е лошо за ин-витро, но те ще преценят най-добре, нали гледат и други показатели освен морфологията. На нас при 8% при Крюгер директно ни казаха ИКСИ, но при нас има и други много лоши показатели.  Hug
Виж целия пост
# 647
desi_ivanova ,да при мен всичко е наред -с проходимостта,а половинката нещо се мотае - има да прави разни изследвания назначени му от д-р Кацаров  и утре ще го засиля да ги прави -казал му е ,че от едно възпаление преди време има вероятност да е запушен семепровод и това да е причина за малкото количество..а доктор Димитрова днес направо си ме викна за следващата седмица да си говорим за ИКСИ ...Успех и на вас !!
Виж целия пост
# 648
Може би съобщението си трябваше да пестна тук, но вижте линка:
http://forums.bolka.bg/viewtopic.php?f=2&t=13&p=15#p15
Виж целия пост
# 649
Само сутрин и с предварително записан час ли правят спермограми в клиниките по репродуктивно здраве? Иска ми се да пратя утре милото, но не знам дали ако се обадя сутринта ще го запишат за към обед, примерно. А ако отидем без час ще ни върнат ли?
Виж целия пост
# 650
Само сутрин и с предварително записан час ли правят спермограми в клиниките по репродуктивно здраве? Иска ми се да пратя утре милото, но не знам дали ако се обадя сутринта ще го запишат за към обед, примерно. А ако отидем без час ще ни върнат ли?
 

Преди това трябва да има от 3 до 5 дни полово въздържание , без употреба на алкохол или антибиотици мисля , че веше. Ако твоя човек е по притеснителен може да даде материал и вкъщи , но в рамките на половин час трябва да го занесеш в клиниката.
Виж целия пост
# 651
voltarena, тази информация я имам, благодаря ти все пак! Въпросът ми беше дали може да отидем тази сутрин или на обяд и да я направи без да имаме предварително записан час.
Виж целия пост
# 652
Чисто нoва , ако е за разширена,трябва да има записан час-в Щерев се чака повече,в Св. София при д-р Владимиров ,ако се обадиш, може да успееш да го запишеш за същия ден-на нас ,като ни е било по-спешно,сме пускали там
Виж целия пост
# 653
В Малинов сме ходили без записан час за спермограма. Може да пробвате и там.
Виж целия пост
# 654
Спермограмите в Малинов са със записване на час.
Виж целия пост
# 655
Здравейте!Чета отдавна,тук сте доста запознати с проблема и се надявам да получа някои отговори.Писах вече и в другата тема,но на лекар ще се ходи чак след празниците,а нямам търпение и затова реших да питам и тук.Много ви моля да коментирате възможно ли е забременяване по естествен път с тези резултати от спермограма:
въздържание - 3 дни /не са пълни 3/
обем - 5.8 /2.0 - 6.0/
време на втечняване при стайна темп.- 30мин.
цвят - нормален
ph - 7.4 /7.2-8.0/
вискозитет - 2
концентрация 6 млн/ мл. /норма над 20х10*6 мл./
общ брой на сперматозоидите - 34 800 000 /норма над 40х10*6 в мл./
обща подвижност 59%
с нормокинеза 50%
с хипокинеза 9%
с акинеза 41%
брой нормокинетични сперматозоиди: 3 000 000 /норма над 10х10*6 в мл./
общ брой нормокинетични 17 400 000 /норма над 20х10*6 в мл./
аглутенация:не
агрегация:не
левкоцити:1
епителни клетки < 1
еритроцити и др.: не
желатинови конгломерати:не
незрели клетки на сперматогенезата:не

Заключение: Oligizoospermia

Ясно ми е,че концентрацията е ниска,но това фатално ли е?
Виж целия пост
# 656
Беловед, никой не може да ти каже възможно ли е забременяване с тези показатели. Според мен би било много трудно като се има предвид малкия брой и концентрация. Но това са неща, които се лекуват с добавки, диети и т.н. Така, че не се отчайвай.
При нас откриха причината, повишихме броя и стана по естествен път. Така, че ще стане! Simple Smile

Но, важното е да откриете причината. Доверете се на лекаря и изпълнявайте всичко, което ви каже. Успех! Simple Smile
Виж целия пост
# 657
Беловед, както и Рашина ти е казала ако откриете причината с правилното лечение ще се подобрят нещата.
Също така витамини, добавки.Изчакайте консултацията с андролог.Пуснете микробиология,хормони.Дано откриете пречената.Междувременно можеш да прочетеш темата,както и тази за витамините и добавките при мъжки фактор, ще научиш много полезни неща.Тук  всички сме със сходен проблем.
Рашина, а при вас каква беше причината?Питам те защото и ние я открихме,лекувахме се, но не знам доколко са се подобрили нещата.Още два месеца трябва да пие витамини и добавки и тогава на контролната спермограма ще видим докъде сме стигнали.
Виж целия пост
# 658
Хопче, при нас причината за Олиготератозооспермия беше варикоцеле. 3та степен от едната страна и 2ра от другата. Докторът оперира само едната страна - по-голямата. Не ни предписа никакви лекарства. На моя отговорност мъжо яде един месец бърканица и един месец пи Профертил и Мака (изпратиха ми ги от Белгия).
Мисля, че подобрението дойде изцяло от операцията. Морфологията мръдна само с 1% - от 5 на 6%. Но, концентрацията и броя се покачиха двойно и влязохме в нормата. На 5тия месец след операцията забременях спонтанно. А бяхаме планирали ИКСИ 1 месец след това. Голям късмет извадихме. Убедена съм, че ще има резултат и при вас.

Успех!
Виж целия пост
# 659
Здравейте,някой може ли да ми препоръча добър лекар от Пловдив,който да се занимава с репродуктивни проблеми при мъжа?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия