В калейдоскопът на живота погледнете ,за 125 арабски приказки при нас се спрете

• 40 031
  • 739
# 150
като стана въпрос за бебета, сетих се да кача в албума снимка на едно новопопълнение в родата - момиченце, роди се на 30.08 - ще видите една стара традиция, да се слага "кохл" вид черен туш (някои казват, че се носи от Медина, ама това са бабини деветини  Laughing) на детенцето, за да са му големи очите и дълги и плътни миглите. иначе бебето е сладко.
Виж целия пост
# 151
Беба, чесита радост!   bouquet  Да е живичко и здравичко бебчето!  newsm30
Ах, че е хубаво да си леля, въпреки, че заплатата ми заминава подир племенницата ми, а още е бебче, представям си какво ще е като започне да говори и да иска играчки  Laughing Абе, да са ни живи и здрави само, че наистина по-хубаво от това няма на света!
tulay welcome
Хадил, като спомена за очи - кога трябва да е първия очен преглед на детето? Верно ли е, че очичките на бебчетата се "намествали" през първата годинка, за това може да изглежда понякога, че нещо не е наред с очите им?  Shocked
Виж целия пост
# 152
при децата може да има кривогледство (физиологичен страбизъм) до третата година. иначе повърхностен очен преглед се прави от педиатрите и само, ако се забележи грубо отклонение, тогава се праща на очен лекар. първият профилактичен очен преглед е добре да се направи след навършване на 3 годинки.
Виж целия пост
# 153
hadil
Тук във пакистанско също на бебетата им слагат черен туш,само че при нас му викат "сурма".Аз като видях за пръв път си помислих,че са го гримирали бебето с черен молив  Joy
Благодаря за пожеланията на останалите,и аз се надявам скоро да се гушкаме с бебата  Heart Eyes
Виж целия пост
# 154
Благодаря ти Хадил! Много ме успокои!   bouquet
Просто понякога ми се струва, че на малката едното оченце е по-малко. Не го забелязвам само аз де. Но странното е, че само от време на време ми се струва така  #Crazy  Дано аз да съм в грешка  Praynig
Виж целия пост
# 155
Тес, нека го види педиатър, защото разликата в големината на очите трябва да се прецени от рано, но да знаете, че понякога кривогледството кара очите да изглеждат различни - зрителна измама.
Виж целия пост
# 156
Здравейте-набързо  bouquet

привет на всички и
Честито на Беба
когато намеря време ще пиша...
Не съм ви забравила мили момичета Hug Hug Hug
приятен ден
..С надежда за по-светли идни дни и повече усмвки...

Виж целия пост
# 157
като стана въпрос за бебета, сетих се да кача в албума снимка на едно новопопълнение в родата - момиченце, роди се на 30.08 - ще видите една стара традиция, да се слага "кохл" вид черен туш (някои казват, че се носи от Медина, ама това са бабини деветини  Laughing) на детенцето, за да са му големи очите и дълги и плътни миглите. иначе бебето е сладко.

Интересна традиция  Thinking това значи е тайната на красивите арабски очи.  Peace Трябва да питам моя арабин дали и на него са слагали кохл, че аз колкото и спирала да слагам (ок, признавам си, че съм на Вие с гримовете), не мога да докарам до дължината на неговите мигли. Сестра ми веднъж ме пита, дали се гримира, че на снимките така изглеждало   hahaha Joy

Шегата на страна, Хадил, бебчо ви е мног сладък.  Hug Няма никаква нужда от грим, с тези прекрасни маслинени очи! Да ви е жив и здрав!

Благодаря ви отново! Да ви се връщат хубавите пожелания – на вашите прекрасни дечица  Peace

Тулай, добре дошла!   bouquet С интерес очаквам и твоята история !  Hug
Виж целия пост
# 158
Тес, не ви се бъркам, но аз бих завела бебето на очен лекар Peace. С Алекс бяхме в Детска Очна Клиника за изследване на очните дъна (заради огромните му очи, които се оказа, че са наследство от някой незнаен далечен роднина Simple Smile). Та там се нагледах на какви ли не случаи. Не искам да всявам паника, затова няма да навлизам в подробности, но нарастването на едното или на двете очи, може да е признак на заболяване (не случайно не го споменавам). Затова един профилактичен преглед при очен лекар не ми се струва излишен. Най-вероятно му няма нищо на детенцето, но пък е добре и да сте сигурни, за да сте спокойни Hug
Виж целия пост
# 159
Здравейте дами!
Време е за хапване-скромно, но от сърце.

Някой да сложи десерт, че ме домързя нещо.

Таня, добре дошла и от мен   bouquet
Хадил, бебчо е много сладък ! Ще му са красиви очите и без кохл.Но beba_momo е права- арабските очи са красиви.
 Дон Койоте, слгахте ли кохл на малкото койотче та са му такива прекрасни очичките?
Виж целия пост
# 160
Някой да обича тирамисуууууууууууууу smile3503
Виж целия пост
# 161
ААААААЗ обичам тирамису и въобще всякакви сладости!!! Ох как ги обичам. Прияде ми се нещо сладичкооооо. Аз само като си помисля и се окапвам а пък като видя ОООХ искам  :l А пък и от другата "скромна вкусотийка" си вземам.
Затишие днеска в темичката.  Hug на разписалите се.
ТУЛЕЙ   wavey welcome Чакаме твоята иктория.
Лек ден на всички арабелки
Виж целия пост
# 162
Девойки знаете колко ми е на сърце Кувейт, но днес в Стандарт има статия за Цвети
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-10-20&article=298379
тя е бивша колежка на дъщеря ми и всичко написано е истина.
Споделям само за да знаем, че не всички приказки в арабския свят свят са на Шехерезада
Надявам се всичко да се оправи при нея
На всички арабелки тука
 Hug  bouquet Hug
Виж целия пост
# 163
Надя, като познаваш това момиче сигурно ти е още по-тежко да четеш за ужаса,който е преживяла. Наистина в живота не всички приказки са с щастлив край, та били те и арабски или български, та и от цял свят.
 Дали още иска да живее със съпруга си отделно от семейството му или иска да се върне сама с детето в България ? Дано нещата се наредят както тя пожелае  Praynig
Днес това е втората тъжна житейска история , за която разбирам. Първата е за жена на 26 г, която познавам. Не ми се говори за това, много е натоварващо.
Но ви желая много приятна вечер за всички   bouquet
Виж целия пост
# 164
alvera момичето е в България, но без сина си
От все сърце пожелавам на всички влюбени щастие като на Марси, на Цецито, на Деска, На Фаима, на Далка, Белбейка, не всички истории са тъжни
Алвера сподели, ако не за друго поне поука някаква може да има
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия