Говорите ли с децата за секс?

• 15 416
  • 107
# 60
А, значи да му казвам как да се изразява, съобразено с думите, с които сама съм го запознала, така ли  ooooh!
Няма смисъл...
Виж целия пост
# 61
Няма, наистина.
Виж целия пост
# 62
Съвсем в унисон с темата, преди дни имах разговор с дъщеря ми, която дори не е стигнала пубертета , а е доста далеч-какво е паца  и чурка, и защо две момчета използват тези думи...Част от децата са ги взели на подвив. Друга част за змълчали тактично и са попитали родителите си.
Иначе, аз не казвам на никой кога и  как...имаше тема, споделяме опит, казала съм Аз как съм процедирала, не съм задължила никой да следва моите правила. PeaceТова не ми пречи обаче да се подсмихвам при думички като чурка и паца, ама съм възрастен индивид, научен да си сдържа реакциите.Децата са първосигнални и директно се присмиват.
Виж целия пост
# 63
... но не му обясних, че е излязъл през оная ми работа ....

В случай, че ти наричаш вагината си - "оная ми работа"... Смятам е напълно допустимо и разбираемо сина ти да продължи да нарича още поне 20 години пениса си 'паца'  Peace

По темата - дъщеря ми е на 5 и не помня от кога се интересува от основните въпроси свързани със зачеване, раждане и полова диференцияция... За каквото ме е питала - отговарям честно и обстойно. Не е шокирана, нито го мисли за голямата работа.

Не мисля, че има оптимална възраст за водене на разговор по който и да е въпрос - Не помня някога да съм казвала: "Малка си, ще разбереш, когато..."  
Виж целия пост
# 64
... но не му обясних, че е излязъл през оная ми работа ....

В случай, че ти наричаш вагината си - "оная ми работа"... Смятам е напълно допустимо и разбираемо сина ти да продължи да нарича още поне 20 години пениса си 'паца'  Peace

и с това темата приключи  Mr. Green
Виж целия пост
# 65
Не, не я наричам нито вагина, нито оная работа, но се чудя на родителите, които казват на децата си вместо паца, пишка - пенис или вагина...За това си има време, когато да им бъде обяснено така, че да разберат разликата между употребата на думите, къде коя точно и да правят разликата и да осъзнаят значението на физиологичните процеси и наименования.
Хубавото е, че никъде в градинките не съм чула дете на 4 години да говори за вагини и пениси и това ме успокоява, че не всички родители пляскат тия наименования, вместо нормалното по детски паца например. Но със сигурност ако го чуя от дете - ще се отвратя не от него, а от глупостта на родителите! Дано не срещна скоро  Peace
Имаше преди време скандален случаи - семейство в Сф, които понеже, видите ли, не се срамували от голотата и понеже трябвало всичко натурел да се обясни и види - ходели чисто голи вкъщи пред детето. Е, взеха го детето от социалните...
Тъй като вече става досадно, аз спирам да пиша, но ще чета да видя аз ли само съм "объркала" подхода  Laughing
Виж целия пост
# 66
Паца?  #Crazy
 Joy
Това го чувам за първи път...

Но може би грешката е в мен

Виж целия пост
# 67
Паца?  #Crazy
 Joy
Това го чувам за първи път...

Но може би грешката е в мен

Разрови се в архива... Всяка година задължително има по една тема "Как казвате на .... на момчетата/момичетата?"
Любими теми са ми  Hug Можеш да се натъкнеш на: "паца, чурка, пиле, пате, чура" и т.н за момчетата... При момичетата е още по-изумително: "дуда, дупе, пише, чонка, чорка", да не споменавам любимите ми "мидичка" и "кутийка"  Joy Joy Joy

Крайно непонятно ми е, че млади и достатъчно образовани хора изпитват срам (или дори "отвращение") да изречат думите "пенис" и "вагина"  Crazy Да не говорим пък за още по-шокиращото "тестиси"  Joy Joy Joy Няма сила на света, която да ме накара да нарека тестисите на сина ми "топчета, орехчета, мъдурки" и всякакви глупотевини, които съм чувала хората да употребяват  Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 68

Хубавото е, че никъде в градинките не съм чула дете на 4 години да говори за вагини и пениси и това ме успокоява, че не всички родители пляскат тия наименования, вместо нормалното по детски паца например. Но със сигурност ако го чуя от дете - ще се отвратя не от него, а от глупостта на родителите! Дано не срещна скоро  Peace
Тъй като вече става досадно, аз спирам да пиша, но ще чета да видя аз ли само съм "объркала" подхода  Laughing

Не, просто това не е Единственият подход, има и друг, който е съвсем приложим.Децата не правят разлика, коя дума е вулгарна, ако за теб всъщност вулгарно е да наричаш пениса- пенис...все пак не го караш да нарича пениса си  с вулгарното к*р.
А децата по градинките играят, особено 4-годишните, и съвсем бързичко забравят разговорите вкъщи за чури и пишки, та не водят дълбокосмислени разговори за народния произход на думата паца. LaughingНорманло е да не чуеш  по градинките.А за децата е Нормално това, което родителят казва.Ако за твоето дете нормално е паца/това не е Детска дума, няма Детски думи....какво е това Детска дума?/, то е защото ти така мислиш, а не то.За моето дете е нормално да има вагина, а не пеперудка или дуда.ЗА протокола, не води разговори по градинките, а си играе и поне от 3-годишна се бърше сама, а не ме вика да и Обърша Оная и работа.Но-това е моят опит, просто споделям. Hug
Белла, еми-смешно си е, ама хайде, ти няма да се присмееш на дете открито.Но децата си се присмиват откровено.Съвсем ми е пресен случая, за момченце на 6 години, което е споменало Пацата си и са го скъсали от бъзик. ooooh!
Виж целия пост
# 69
Наричането на пениса и вагината с кодови думи намеква, че истината е скрита, нередна и срамна.
Толкова са ни чужди, че ни се струват медицински понятия.
Ако бяхме отгледани с истинските имена на шунтите и пишките, щяхме да ги приемаме нормално, както например думите ръка,крак, уста, очи...
Виж целия пост
# 70
Наричането на пениса и вагината с кодови думи намеква, че истината е скрита, нередна и срамна.
Толкова са ни чужди, че ни се струват медицински понятия.
Ако бяхме отгледани с истинските имена на шунтите и пишките, щяхме да ги приемаме нормално, както например думите ръка,крак, уста, очи...

Ако бяхме, но не сме... И вместо да поправим грешките, упорито ги повтаряме и повтаряме...
Виж целия пост
# 71
Мога да подкрепя Пенелопа с примери. И то не за 6 годишни, а за съученички на голямата ми дъщеря - на 9. Та те след 2-3 години ще са с цикъл, какво ще изтича през "мидичките" им? Мед и мляко?
Виж целия пост
# 72
Имаше преди време скандален случаи - семейство в Сф, които понеже, видите ли, не се срамували от голотата и понеже трябвало всичко натурел да се обясни и види - ходели чисто голи вкъщи пред детето. Е, взеха го детето от социалните...

Значи и ние да очакваме социалните, защото с баща й не крием голотата си пред нея.
Като малка не бях виждала баща си гол, докато не го мернах веднъж случайно. Бях ученичка в началното училище и доста се втрещих и притесних. Затова и не мисля, че трябва да се прикрива голотата като нещо срамно и ненормално. Има една възраст - при навлизане в пубертета, когато биха могли да се редуцират тези случаи и то на родителя от срещуположния пол.
Виж целия пост
# 73
При момичетата е още по-изумително: "дуда, дупе, пише, чонка, чорка",

Поне за чонка знам откъде идва - от пичонка, една приятелка ми каза.
пп: ако някой се интересува, много просто мога да му обясня защо не наричам и не смятам да наричам мъжките и женски полови органи с латинските им наименования. Защото в разговорния език това не се случва. Все едно детето ми да казва, че отива да уринира и дефекира, вместо да пишка и ака. И че си бърше ануса, а не дупето. Или като е болно да не му меря температурата, а да проверявам дали е фебрилен. Това, което тече от носа му също си го наричаме сопол, а не назален секрет. Защо изобщо трябва да говорим за секс с децата, а не за копулация и коитус?
Виж целия пост
# 74
При момичетата е още по-изумително: "дуда, дупе, пише, чонка, чорка",

Поне за чонка знам откъде идва - от пичонка, една приятелка ми каза.
пп: ако някой се интересува, много просто мога да му обясня защо не наричам и не смятам да наричам мъжките и женски полови органи с латинските им наименования. Защото в разговорния език това не се случва. Все едно детето ми да казва, че отива да уринира и дефекира, вместо да пишка и ака. И че си бърше ануса, а не дупето. Или като е болно да не му меря температурата, а да проверявам дали е фебрилен. Това, което тече от носа му също си го наричаме сопол, а не назален секрет. Защо изобщо трябва да говорим за секс с децата, а не за копулация и коитус?

Напълно подкрепям!
И на мен са ми говорили с така наречените "детски" думи за въпросните части. Ами пък, въпреки това, не ми се е случвало като ученичка или тийнейджърка да употребя думата "дуда" и, съответно, да попадна в кофти ситуация. Нито пък се смятам за сексуално "изкривена". Тази дума ми е останала в детството.
Алекс казва на пениса "буба". И категорично не смятам, че му нанасям някаква педагогическо-възпитателно-емоционална травма по този начин.
На моменти буквално се изумявам от превзетости и крайности в този форум.  Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия