Как съхранявате домашно приготвените пюрета?

  • 2 708
  • 11
Храня малката с пюрета на Хип, но имам тиква, ябълки и круши, които със сигурност не са торени, пръскани и т.н. Днес за пръв път ще и давам тиква, но варианта да варя всеки ден или през ден и то за 1-2 лъжички нещо не ме устройва. Същото ще е с ябълките и крушите, които ще и давам след около седмица. Кой е по-добрия вариант за съхранение, с оглед оптималното запазване на хранителните и вкусови качества - замръзяването или съхраняване в бурканчета, които за заваря?
Виж целия пост
# 1
Ако имаш повечко бурканчета под ръка, но не тези на хип, по-добре ги вари, така остават най-вкусни и приличат на прясно приготвени храните...
Виж целия пост
# 2
Аз давах само домашни пюрета. Не съм замразявала. Стерилизирах с варене.
За съхраняването на по-редките като консистенция храни има друга лесна хватка, но тя не е особено удачна за пюрета.
Виж целия пост
# 3
Благодаря за отговорите. За стерилизацията 5 мин. достатъчни ли са или повече трябва да ги варя? И за по-редките храни какъв е начина за съхранение?
Виж целия пост
# 4
Аз варях по 10 минути.
Супи и по-редки готвени яденета консервирам така: докато още ври на котлона, сипвам в бурканчето, затварям добре с капачката, обръщам. След като се охлади, капачката хлътва. Няма нужда от варене след това.
Но храната наистина трябва да е гореща, а с пюрето не се получава (освен ако не е по-рядко и след пасирането да го върнеш обратно на котлона, за да заври пак). Поне на мен не ми се получаваше. След сваряването на плодовете или зеленчуците, при пасирането, се охлаждаха и не бяха достатъчно горещи, за да хлътне капачката. Пробвала съм. Не става.
Освен това не всички бурканчета са подходящи-включително и в случая с варенето. Трябва да са от тези с широкия винт-като пюретата на "Ам-Ам", например, или старите на "Ганчев". И бурканчето не трябва да не препълнено или недопълнено. Храната трябва да стига до началото на най-тясната част, с винта.
Виж целия пост
# 5
Виви, това ми е лшбимия начин за съхранение. Аз го правех и със зеленчукови пюрета понякога-получаваше се.
А за варенето и аз съм варила по 10 мин.
Виж целия пост
# 6
аз съхранявам в хладилник.Всичко замразено го изхвърлих(17 бурканчета Embarassed).Така и не прояде замразена храна
Виж целия пост
# 7
Аз замразявах най- често, но като съм стерилизирала с варене варях 10 мин.
Виж целия пост
# 8
Аз ги съхранявам в бурканчета и във фризера и нямам никакви проблеми, ако искаш пробвай.
Виж целия пост
# 9
Пюре от тиква замразявах в бурканчета - варя по-голямо количество тиква, пасирам, пълня но не догоре бурканчето, защото сместа се раздува и затварям.
Други плодове не съм обработвала с изключение на една круша (беше ужасно вкусна, а ми беше рано да я давам) и малко пъпеш, които пасирах сурови и замразих на кубчета във формички за лед...

Виж целия пост
# 10
Аз варях по 10 минути.
Супи и по-редки готвени яденета консервирам така: докато още ври на котлона, сипвам в бурканчето, затварям добре с капачката, обръщам. След като се охлади, капачката хлътва. Няма нужда от варене след това.
Но храната наистина трябва да е гореща, а с пюрето не се получава (освен ако не е по-рядко и след пасирането да го върнеш обратно на котлона, за да заври пак). Поне на мен не ми се получаваше. След сваряването на плодовете или зеленчуците, при пасирането, се охлаждаха и не бяха достатъчно горещи, за да хлътне капачката. Пробвала съм. Не става.
Освен това не всички бурканчета са подходящи-включително и в случая с варенето. Трябва да са от тези с широкия винт-като пюретата на "Ам-Ам", например, или старите на "Ганчев". И бурканчето не трябва да не препълнено или недопълнено. Храната трябва да стига до началото на най-тясната част, с винта.

За мен метода с хлътналата капачка е най-лесен Peace. А когато бебето беше по-малко и ядеше още пасирано, правих  пак така , само че не ги пасирах нещата, а ги затварях както са сварени на парченца и водичката вряла вършеше работата за стерилизирането, а пасирах след отваряне. Лелеее, че го обясних  сигурно никой не разбра:ooooh: Laughing
А замразнеите храни съм изхвърлила всичките Sick
Виж целия пост
# 11
Сварявах ги,после пасирахи ги замразявах в бурканчета от майонеза.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия