Коледа идва! - 2

  • 82 820
  • 745
# 210
...
Момичета,пак имам въпросче -искам да пробвам бонбоните Рафаело,но не намерих подсладено кондензирано мляко.Това проблем ли е и сега колко да го подсладя? Laughing

Пак аз, подсладеното кондензирано мляко има специфичен карамелов вкус. Не съм правила така, но можеш да опиташ да карамелизираш захар до златно но да не загори и после да сложиш млякото да го бъкаш и вариш докато не разтвори, напълно захарта.
Колко захар? ...ммммного мисля, пробвай с 3-4 препълнени с.л за карамела, ако после не ти е достатъчно сладко можеш да добавиш още захар на вкус. и после продължаваш по рецептата. Дано да съм помогнала.
И да се застраховам, това е само идея- не рецепта за подсладено кондензирано мляко  Wink

Мишел, мисля, че ти говориш за Dulce de leche - карамелезирано подсладено кондензирано мляко, което се прави след варене на кутиите във вода. Но бонбоните Рафаело се правят с кондензирано подсладено мляко без предварителна топлинна обработка. Нямат карамелен вкус, а и консистенцията на млякото е съвсем различна - подсладеното е гъсто като мед, а неподсладеното е течно и нямам как да направиш топчета от него освен ако не го смесиш с поне половин кило захар и масло, което обезмисля рецептата. Peace
Виж целия пост
# 211
аз тея бобнбони всяка седмица ги правя,луднали сме по тях #Crazy Laughing

правя ги винаги с ето това-купувано от  Метро винаги Peace

Виж целия пост
# 212
Няколко дни ме нямаше и колко сте изписали?Супер ,че темата е така интересна и полезна.
Аз искам да питам в началото на другата някой разправяше за разделяне на солено,сладко и украси и тн.Знаете ли има ли вече за гозби тема ,че много искам да направя пуика ,но не искам кисело зеле.
Виж целия пост
# 213
...
Момичета,пак имам въпросче -искам да пробвам бонбоните Рафаело,но не намерих подсладено кондензирано мляко.Това проблем ли е и сега колко да го подсладя? Laughing

Пак аз, подсладеното кондензирано мляко има специфичен карамелов вкус. Не съм правила така, но можеш да опиташ да карамелизираш захар до златно но да не загори и после да сложиш млякото да го бъкаш и вариш докато не разтвори, напълно захарта.
Колко захар? ...ммммного мисля, пробвай с 3-4 препълнени с.л за карамела, ако после не ти е достатъчно сладко можеш да добавиш още захар на вкус. и после продължаваш по рецептата. Дано да съм помогнала.
И да се застраховам, това е само идея- не рецепта за подсладено кондензирано мляко  Wink

Мишел, мисля, че ти говориш за Dulce de leche - карамелезирано подсладено кондензирано мляко, което се прави след варене на кутиите във вода. Но бонбоните Рафаело се правят с кондензирано подсладено мляко без предварителна топлинна обработка. Нямат карамелен вкус, а и консистенцията на млякото е съвсем различна - подсладеното е гъсто като мед, а неподсладеното е течно и нямам как да направиш топчета от него освен ако не го смесиш с поне половин кило захар и масло, което обезмисля рецептата. Peace
Да, natalyna, права си.
Туку, що отворих една кутия неподсладено, не става, така, както си го мислех
Виж целия пост
# 214
Днес докато си мелих орехи за ваниловите рохлички ми хрумна да ви попитам какви мелнички ползвате? Аз имам една, която изобщо не ми харесва - от Метро съм я купувала, представлява бурканче и отгоре завита една пластмасова фунийка, в която се изсипват ядките. Реално не мели, а троши. Освен това трудно се ползва, чупи се (тази ми е втора) и искам друга. Но никъде не съм виждала. Майка ми едно време имаше една, която мелеше орехите на брашно, но я изхвърлила, защото решила, че няма да я ползва Twisted Evil
Та въпросът е какви мелнички ползвате и от къде ги купувате?
Виж целия пост
# 215
Днес докато си мелих орехи за ваниловите рохлички ми хрумна да ви попитам какви мелнички ползвате? Аз имам една, която изобщо не ми харесва - от Метро съм я купувала, представлява бурканче и отгоре завита една пластмасова фунийка, в която се изсипват ядките. Реално не мели, а троши. Освен това трудно се ползва, чупи се (тази ми е втора) и искам друга. Но никъде не съм виждала. Майка ми едно време имаше една, която мелеше орехите на брашно, но я изхвърлила, защото решила, че няма да я ползва Twisted Evil
Та въпросът е какви мелнички ползвате и от къде ги купувате?
аз ползвам куненския робот за тази цел, но предполагам чопърите ще са много добри за тази цел. Иначе по малките магазинчета продават ръчни, които приличат на тези от едно време.
Виж целия пост
# 216
  chef
Виж целия пост
# 217
и аз да се похваля, най-накрая ми присигна поръчката, ето и снимки от тук нататък http://bochko.snimka.bg/other/formichki.440115.16156596  Peace
Виж целия пост
# 218
момичета, дайте някаква рецепта с която да приготвя кексчета в тази форма- http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … i.166067.16070541 използвам чужда снимка, че не ми се вади апарата  Wink
Виж целия пост
# 219
Днес докато си мелих орехи за ваниловите рохлички ми хрумна да ви попитам какви мелнички ползвате? Аз имам една, която изобщо не ми харесва - от Метро съм я купувала, представлява бурканче и отгоре завита една пластмасова фунийка, в която се изсипват ядките. Реално не мели, а троши. Освен това трудно се ползва, чупи се (тази ми е втора) и искам друга. Но никъде не съм виждала. Майка ми едно време имаше една, която мелеше орехите на брашно, но я изхвърлила, защото решила, че няма да я ползва Twisted Evil
Та въпросът е какви мелнички ползвате и от къде ги купувате?


аз пък нея ползвам и съм страшно доволна Peace


ice,честити придобивки,със здраве и често да си ги ползваш Hugот къде ги взе мила,изпунала съм Peace
Виж целия пост
# 220
момичета, дайте някаква рецепта с която да приготвя кексчета в тази форма- http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … i.166067.16070541 използвам чужда снимка, че не ми се вади апарата  Wink

Заповядай:

515 гр брашно
1 3/4 с.л бакпулвер
щипка сол
315 гр масло
500 гр захар
5 яйца
310 мл мляко
ванилия

Това е рецепта от една друга форма, но е много вкусен маслен кекс, и добре се отпечатва формата.
Виж целия пост
# 221
 Hug
огромно благодаря! отивам да го приготвя.

`1 3/4 tsp. бакпулвер`- а това tsp., какво е?
Виж целия пост
# 222
Днес докато си мелих орехи за ваниловите рохлички ми хрумна да ви попитам какви мелнички ползвате? Аз имам една, която изобщо не ми харесва - от Метро съм я купувала, представлява бурканче и отгоре завита една пластмасова фунийка, в която се изсипват ядките. Реално не мели, а троши. Освен това трудно се ползва, чупи се (тази ми е втора) и искам друга. Но никъде не съм виждала. Майка ми едно време имаше една, която мелеше орехите на брашно, но я изхвърлила, защото решила, че няма да я ползва Twisted Evil
Та въпросът е какви мелнички ползвате и от къде ги купувате?


аз пък нея ползвам и съм страшно доволна Peace


ice,честити придобивки,със здраве и често да си ги ползваш Hugот къде ги взе мила,изпунала съм Peace

eто от тук http://www.lakeland.co.uk/F/C/cooking-baking  Peace
Виж целия пост
# 223
Hug
огромно благодаря! отивам да го приготвя.

`1 3/4 tsp. бакпулвер`- а това tsp., какво е?
супена лъжица
Виж целия пост
# 224
krikri, мерси и на теб  Hug

тестото наистина е вкусно и маслено, пьрвата доза е готова.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия