Петиция "В помощ на майките"

• 10 461
  • 217
# 105
Абе Мами,

Защо пак се карате. Да гадно е, че някой си укриват доходите, но това не е задължително да идва от тях-много работодатели не желаят да осигуряват служители на пълен доход. Аз се осигурявах на пълен и наистина е изнанагорно, но не в това е въпроса.
Важното е, че говорим за ДЕТСКИ НАДБАВКИ, а не за Социални помощи, на запад доходите нямат нищо общо с парите които се полагат за дете. Трябва да извоюваме парите да са повече и за всички, защото така ги ползват основно ромската част т.е. тези без доходи - ЗАЩО? Значи ние плащаме - кой повече, кой по-малко, а накрая те отглеждат по 5-6 деца, а ние 1-2. ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ ТРЯБВА ДА СА ФИКСИРАНИ ЗА ВСИЧКИ И ДА НЕ СА ПОДИГРАВКА. Трябва да стигат поне за два пакета памперси, храна и малко дрешки.

МОЛЯ ВИ МАМИ НЕ СПОРЕТЕ В ТОЗИ ФОРУМ, ИМА ДОСТАТЪЧНО ДРУГИ КЪДЕТО ДА ГО ПРАВИТЕ, СИГУРНА СЪМ, ЧЕ ВСИЧКИ ИСКАМЕ ЕДНО И СЪЩО - СИГУРНОСТ И СПОКЙСТВИЕ ПРИ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДЕЦАТА НИ. Heart Eyes
Виж целия пост
# 106
Абе Мами,

Защо пак се карате. Да гадно е, че някой си укриват доходите, но това не е задължително да идва от тях-много работодатели не желаят да осигуряват служители на пълен доход. Аз се осигурявах на пълен и наистина е изнанагорно, но не в това е въпроса.
Важното е, че говорим за ДЕТСКИ НАДБАВКИ, а не за Социални помощи, на запад доходите нямат нищо общо с парите които се полагат за дете. Трябва да извоюваме парите да са повече и за всички, защото така ги ползват основно ромската част т.е. тези без доходи - ЗАЩО? Значи ние плащаме - кой повече, кой по-малко, а накрая те отглеждат по 5-6 деца, а ние 1-2. ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ ТРЯБВА ДА СА ФИКСИРАНИ ЗА ВСИЧКИ И ДА НЕ СА ПОДИГРАВКА. Трябва да стигат поне за два пакета памперси, храна и малко дрешки.

МОЛЯ ВИ МАМИ НЕ СПОРЕТЕ В ТОЗИ ФОРУМ, ИМА ДОСТАТЪЧНО ДРУГИ КЪДЕТО ДА ГО ПРАВИТЕ, СИГУРНА СЪМ, ЧЕ ВСИЧКИ ИСКАМЕ ЕДНО И СЪЩО - СИГУРНОСТ И СПОКЙСТВИЕ ПРИ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДЕЦАТА НИ. Heart Eyes
ето за това става въпрос
Виж целия пост
# 107
Еми и аз това казах в последния си пост. Това не е личен спор!  Peace
Виж целия пост
# 108
Каквото и да стане с петицията-силно се надявам ония там горе малко от малко да прозрат нещата
та ако трябва и законите да си праменят.Силно желая ако магат поне с още малко да увеличат детските.
Незнам какво да кажа майчета-дано има успех петицията.
Виж целия пост
# 109
Здравейте момичета,аз още си нямам нет и за това влизам рядко.Виждам,че тук са се заформили малки спорове,ама то е нормално.Не може всички да мислим по един начин.Такаааа,значи,ако на някой парите му стигат,ок.Нашия татко взима добра заплата и въпреки всичко не можем да се оправим,наеми,сметки,кредити,храна,памперси,дрехи и обувки и т.н. и т.н. За някои родители може да е смешно някой да разчита на държавата,но за други това е наистина от значение.
Жабка,22 и всички други/извинявам се,че не изброявам никовете на всички/ БЛАГОДАРЯ за подкрепата.
Електронната петиция беше написана както вече се каза бързо и недообмислено.Ама то в такъв момент....за какво да мислиш.
Събираме подписи и на хартия,заедно с тях ще се напише молба,която ще е по възможно най-добрия начин измислена и написана.Сега разучаваме закони,клаузи,алинеии и т.н.За това пуснах анкетата,за да видя кой какви изисквания има.3-4 от исканията в анкетата с най-висок процент ще бъдат записани в молбата.С мамите,които сериозно се заеха със събиране на подписки и инфо в другите градове мислим и по въпроса за мирен протест.Може да внесем исканията си по време на протеста.Ще дойдат мами от други градове в София,за сега предложението е да е след празниците,защото няма как да се организираме по-рано.Идеята е да се съберем мами от всички градове в София пред парламента или министерството на финансите.Искаме да се запознаем по-добре със законите,трябва ни разрешително,ако наистина се стигне до там.Сега обмисляме варианта на кой е най-добре да предадем подписките и исканията си.На Премиера,на мин. на финансите или на мин. на труда и соц.политика.Ще се радвам да споделите вашето мнение.За това е цялото това допитване,за да го решим ЗАЕДНО.Също така ми дадоха идея да пишем до омбоцмана,който внася исканията в съда,разглежда се и ако се отхвърлят исканията ни се предава в Страсбург.Лошото е ,че сега без нет съм малко с вързани ръце,защото нямам възможност да проверявам инфото,което ме интересува.Както вече писах чрез анкети искам да разбера мнението и исканията,всяко ново ще вкл'чвам в анкетата/когато мога/ Да деца с увреждания нищо не пише,но писах вече няколко пъти,че аз не съм на ясно и за това имам нужда от мама,която има дете с ТЕЛК или е запозната с помощи,закони,искания и т.н.Не мога и няма да се нагърбя с неща,с които не съм на ясно и да пиша и говоря от името на повечето майки.Ако се стигне до протест,ще бъдат поканени и всички медии,на това няма как да не обърнат внимание.Дори и да не се стигне до протест/което ме съмнява,защото от януари може доста да си ги почакаме/ пак ще се поканят всички медии когато се предават подписките с исканията ни.Също така се иска да дадат срок за отговор в писмен вид,по закон е 30 дни.Доста мами от квартала са готови да стачкуват,даже помолиха когато е ясно дата,час и т.н. да оставя в детската кухня съобщение.Колкото до варианта за детска градина,това е само предложение.Жабка е права,има много роми,които се и ще се възползват от детски и помощи,но повечето не ходят на училище например или градина,ясла,за това трябва да има някакво ограничение все пак.Мисля,че те получават много повече.Миналия месец докато ревяхме във форума,че ни няма детските на 17-19 на всички роми им бяха преведени и детски и помощи.ЗАЩО?Колкото до учениците,писано е-Да взимат САМО редовни ученици,не и такива,които са на самостоятелна форма.Моля четете,но не през редовете,ако проблема е в това,че аз  не мога да обясня и напиша като хората,МОЛЯ да ме извините.
Виж целия пост
# 110
Подписката и исканията според мен е най-добре да се връчат на премиера-така мисля аз.
За останалите два министъра ми се струва че ще намерят оправдания,дори и да им се връчат исканйята.
Колкото до Омбоцмана-никак не е лоша идеята.Първо там пък ако отхвърлят в Страсбург.

Какво да пожелая-Успех момичета !Аз ви подкрепям! newsm10 newsm10 newsm10
Виж целия пост
# 111
"омбоцмана" всъщност е омбудсман  Wink

http://www.ombudsman.bg/
Виж целия пост
# 112
Аха, ясно. Връзвате каруцата пред коня  .
Сега първо събирате подписите, а текстът не е важен, после ще го мислите. Те хората нека се подписват, тях не ги интересува какво подписват. Браво! Точно така се прави, точно така ще ви обърнат внимание на исканията.
Виж целия пост
# 113
И аз мисля, че на премиера трябва да поднесе. Другите са му само пионки

Лилянче, на теб като не ти изнася, просто се откажи от детски и готово
Виж целия пост
# 114
Не, аз от детските няма да се откажа. Аз казах от какво се отказвам и после някой ме помоли за аргументи.

Опитвам се да кажа, че понякога с "рогите напред" не е най-добрата тактика за постигане на цели. Хубаво е преди това добре да се обмисли, а тук е видно, че изобщо не е мислено.
Виж целия пост
# 115
Не, аз от детските няма да се откажа. Аз казах от какво се отказвам и после някой ме помоли за аргументи.

Опитвам се да кажа, че понякога с "рогите напред" не е най-добрата тактика за постигане на цели. Хубаво е преди това добре да се обмисли, а тук е видно, че изобщо не е мислено.

Ми то аз съм сигурна, че тези, които в момента сте срещу нас после ще се редите първи за детските, но няма значение.
Не е зле да дадеш някава идея кое как да се направи, като не си съгласна с него, а не само да оплюваш тези, които все пак се опитват нещо да направят, защото ако успеят ще го направят и за теб, а не само за тях
Виж целия пост
# 116
Абе те още не знаят какво точно искат обаче решават от кого да го искат .
Наясно сте ,че няма как да стане хем за всички деца да има добавки хем сумата да се увеличи ,хем помощите за самотни родители и за децата с увреждания да се увеличат.
А събирането на подписка без да е ясно точно за какво и конкретизирането да стане след това ама въобще не е редно.

Ми то аз съм сигурна, че тези, които в момента сте срещу нас после ще се редите първи за детските, но няма значение.
Не е зле да дадеш някава идея кое как да се направи, като не си съгласна с него, а не само да оплюваш тези, които все пак се опитват нещо да направят, защото ако успеят ще го направят и за теб, а не само за тях
Смешна си .Говори само и единствено от свое име.
Виж целия пост
# 117
Всъщност аз не съм против вас и не оплювам никого.
Просто гледам реално и казвам, че по този начин нищо няма да се постигне.
Отворете темата за закуските например. Вижте там как са подходили за извоюват нещо.
Вижте и другите протести - за удълженото майчинство да речем.
Детски надбавки в България вече няма. Тези 35лв., които взимаме сега са ПОМОЩИ и те се определят по някакви критерии, но тези критерии са коренно различни с исканията ви.
Аз казах вече, най-добре е да се наблегне на облекченията на данъци.
Виж целия пост
# 118
Не ми се влиза в спорове по тази тема, но ще отговоря на това. Незнам коя майка го написа на 7ма страница:

Цитат
Не разбирам и защо делиш родителите на такива с деца с увреждания и такива без. Те всички са равни.

Да равни са, но с повече нужди. Затова смятам, че Илиана е права, като посочва липсата на това в петицията. Въпреки всичко съм я подписала и съм гласувала с анкетата. Не е зле да добавите и децата с увреждания в исканията. Повярвайте, нуждите им наистина са повече от тези на здраво родените деца.

Лек ден.

Виж целия пост
# 119
Ми то аз съм сигурна, че тези, които в момента сте срещу нас после ще се редите първи за детските, но няма значение.Не е зле да дадеш някава идея кое как да се направи, като не си съгласна с него, а не само да оплюваш тези, които все пак се опитват нещо да направят, защото ако успеят ще го направят и за теб, а не само за тях.
Значи според теб, ние останалите сме против надбавките, защото на нас не ни се полагат, така ли?! Joy
Те детските надбавки са толкова високи, че направо да се чудиш за какво да ги харчиш по-напред.

Но т.к. за много семейства тези пари са от значение, аз съм за увеличението им, нищо че на мен не ми се полагат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия