Ваксини и Ваксинационни Програми

• 141 357
  • 1 217
# 1 170
За Полиото вижте тази брошура:
http://www.cdc.gov/nip/publications/pink/polio.pdf
Това са официалните препоръки на СДС за полио ваксинацията. Посочено е, че каквато и комбинация да ползвате (въпреки че е нежелателно да комбинирате) има значение да направите всички необходими дози по календара. Дори и да имате по-слаб отговор към Полиовирус тип 4 резултат от 1 доза Имовакс, след слагането на другите (останалите по схемата) дози с Имовакс, нещата се коригират.

Досега сте направили всички дози с Бг-кото ДТК, нали?
Няма проблем да сложите ацелуларната "Инфанрикс".
Добре е (от гледна точка по-малка вероятност за странични ефекти) да разделите "Имовакс" от "Инфанрикс" на 1 седмица. От гледна точка на резултатност е все едно.

Сложете Акт-Хиб, ако не сте го направили досега, хепатитните Б и А ваксини.
Хеп А вече е разрешена за след 12 месечна възраст да се поставя първата доза.
Виж целия пост
# 1 171
Досега сте направили всички дози с Бг-кото ДТК, нали?
Няма проблем да сложите ацелуларната "Инфанрикс".
Добре е (от гледна точка по-малка вероятност за странични ефекти) да разделите "Имовакс" от "Инфанрикс" на 1 седмица. От гледна точка на резултатност е все едно.

Сложете Акт-Хиб, ако не сте го направили досега, хепатитните Б и А ваксини.
Хеп А вече е разрешена за след 12 месечна възраст да се поставя първата доза.

Трите дози ДТК досега са с българската ваксина, да.Значи четвъртата може да е Инфанрикс?
АктХиб сложихме на 14мес.- една доза.
Хепатит Б са му слагани на 0,1,6 месеца.
Кога да сложа хеп.А? И колко дози, от коя ваксина?
Благодаря!
Виж целия пост
# 1 172
Сложете всичко Що се продава на паzара и по препорька на всеки...Дано само детето ви да има zдраво тяло и да понесе всичко,което му бльскате в телцето...
Сори,не се стьрпях... Peace
Виж целия пост
# 1 173
Да, може да сложите "Инфанрикс", тъй като по принцип цялата коклюшна и безклетъчната са заменяеми. Е, разбира се никой днес не сменя "Инфанрикс" за "цяло" ДТК... .

До 15 месеца ако сложите 1 доза Акт-Хиб, нужни са Ви още една реимунизационна доза. Това го пише тук:
http://www.immunize.org/catg.d/rules1.pdf
Но 14 месеца е гранично-така че по преценка на педиатъра Ви.

Хепатит А-две дози на разстояние 6-12 месеца една от друга.
Аз работя с "Havrix 720 UI"-нямам оплаквания. Тук има на пазара и VAQTA на Санофи.
Виж целия пост
# 1 174
Birdie, може ли един съвет  Grinning
Сложихме следните ваксини:
23.05.06 г. Tetract-HiB + Imovax Polio
28.06.06 г. Пентаксим
03.08.06 г. Пентаксим
Сега първата реимунизация против полиомиелит на 14 месеца ли се прави както е по НИК или както пише на листовката на Imovax Polio - 1 година след 3-тата доза, което ще рече към 16-17 месеца? Слагаме само Imovax Polio тогава нали, не Пентаксим?
Пентаксима след това на 22 месеца ли му е следващия прием, с който получаваме и 2-рата реимунизация против полиомиелит по НИК? В листовката на Imovax Polio няма такъв прием на 5-та доза от ваксината на 22 месеца, а тук ще ни станат 5 всъщност?
Какво да правя?
Виж целия пост
# 1 175
Имам още един последен въпрос. В този линк, който ми пусна пише, че 4 дози от която и да е комбинация от орална и инжекционна ваксина да се приложи до 4-6 годишна възраст, ваксинационната серия се смята за завършена.
Защо тогава в България се слагат толкова много дози- 2м,3м,4м, 14м,22-24м, 6г.? Това са 6 дози! Някакви идеи?
Виж целия пост
# 1 176
@perceptronka

Ами те в листовката на "Имовакс" цитират общо взето международната програма, която е общо 4 дози полио до 18 годишна възраст (3 до 18 месец+1 на възраст 4-6 годинки).
В Бг правят общо 6 имунизации Полио до 18 години (3 основни +ре на 14м, 22м и 7 годинки). Това е националният календар... За  дозата на 14м->>Имовакс", разбира се.
За дозата ДТК, която се слага на възраст до 24 месеца (4 прием) е добре да я обедините с Полиото (5 прием) и да сложите Пентаксим. Така ще имате и нужните 4 дози Акт-Хиб до 15 месец. 4 та Ви доза Акт-Хиб ще позакъснее малко, но това не е проблем. По принцип 4 доза Акт-Хиб се слага 12-15 месеца.

Виж целия пост
# 1 177
@clover

Нямам идеи. Аз работя по Американската, която от 01/01/2006 е и официална гръцка ( Тук "узряха" по-бързо).
Смятат-повече дози-повече сигурност.
Но не е така. Всъщност 10 дози=4 по ефективност и няма никакъв смисъл от повече.

Да, която и да е комбинация, но се избягва смесването с орално полио. Това са официални документи на CDC (еквивалент на ХЕИ, ако изобщо търпи сравнение). Pink Book е нещо като имунизационна Библия...
Виж целия пост
# 1 178
ОК. Благодаря ти за изчерпателните отговори. Лека нощ. Wink
Виж целия пост
# 1 179
Мерси Birdie. bowuu А не е ли опасно да сложим по-рано с 2-3 месеца 4-тата доза Имовакс?
Виж целия пост
# 1 180
Мерси Birdie. bowuu А не е ли опасно да сложим по-рано с 2-3 месеца 4-тата доза Имовакс?
Не, защото минималният срок между дози 3 и 4 е 1 месец. Оттам нататък е без значение.
Виж целия пост
# 1 181
Някой може ли да ми даде информация за ваксините против рубеола и варицела? Като малка не съм карала никаква шарка , а знам , че възрастните доста кофти я карат...и все пак имам 2 деца, които сега тепърва ще боледуват.Прилагат ли се в БГ и каква е цената им?
Виж целия пост
# 1 182
Гериии
Иzследвай се дали не си карала някоя Шарка...Може да си я карала леко и родителите да неzнаят или да са zабравили....
Виж целия пост
# 1 183
Къде и как се изследва това?
Виж целия пост
# 1 184
Попитайте лична лекарка или специалист по инфекциоzни болести или в института по превенция на zараzните zаболявания.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия