Общинско кръщене

• 14 500
  • 129
Интересно ми какво ще покаже статистиката.
 Дали хората знаят как се прави .? И какво мислят за този ритуал?
Виж целия пост
# 1
Това общински обред /няма как да го нарека кръщене/ е пълна простотия за мен.Измислен в комунистическа България,за да замести християнското кръщене.

Не знаех,че все още има хора,които имат желание да го направят
Виж целия пост
# 2
Даже бях забравила, че имаше подобен тип кръщене навремето Rolling Eyes. В първият момент се зачудих за какво иде реч ooooh!. Не бих правила.
Виж целия пост
# 3
Не знаех, че тази дивотия все още съществува. ooooh! Аз и сестра ми навремето не сме кръщавани по този начин. Моето дете също няма да бъде.
Виж целия пост
# 4
Това общински обред /няма как да го нарека кръщене/ е пълна простотия за мен.Измислен в комунистическа България,за да замести християнското кръщене.

Не знаех,че все още има хора,които имат желание да го направят

Този ритуал не е направен за да ИЗМЕСТИ църковното кръщене , а за да го запази. Понеже по време на комунизма е било забранено църковното кръщене са направили " Общинското именуване" , за да могат да запазят традицията.
Аз определено ще направя такова , защото е много хубав ритуал и традиция , която според мен е хубаво да се спазва.
Peace

Айде тогава да не се женим в общината. Че то и там май се опитват да "изместят" църковният ритуал. Joy

Нищо лично  Hug  bouquet Hug
Виж целия пост
# 5
Аз пък не знаех,че още съществува това.Ако знаех по-рано може би щях да го направя.Засега оставаме с църковното кръщене(което между другото е днес и сън не ме хваща,ами седя във форума посред нощите).
Виж целия пост
# 6
Цитат

Айде тогава да не се женим в общината. Че то и там май се опитват да "изместят" църковният ритуал. Joy

Ама едното няма нищо общо с другото.  За брака това е формата предписана от закона, изискване за да бъде действителен, просто няма друг начин.  Докато този тип кръщене не се изисква за да ми признае държавата детето.
Аз лично не бих направила защото тази традиция тук е изчезнала много отдавна.  Hug

Виж целия пост
# 7
За пръв път в предишната тема, чух за подобен ритуал.
Уж доста съм поживяла по времето на социализма  Thinking
Кръщенето на дъщеря ми беше прекрасно - не бих го заменила и не бих го допълнила.
Виж целия пост
# 8
Ама едното няма нищо общо с другото.  За брака това е формата предписана от закона, изискване за да бъде действителен, просто няма друг начин.
Не ритуала в гражданското узаконява брака, а попълнените и вписани в регистрити преди това документи, така че съм съгласна със ˙·٠•●СРАМЕЖЛИВКА●•٠·˙, че тия неща са измислени, за да запълнят празнотата, създадена от безумията на комунистическия режим.
По въпроса - скоро ни предстои кръщене, но дори не съм се сещала за този вариант.
Виж целия пост
# 9
И аз не бих направила.

Неприятни са ми всички тези изкривявания и промиване на мозъка от времето на комунизма.

Радвам се,че не живея в такива времена вече Rolling Eyes

Което не означава,че който има желание,не може да го направи.Свят свободен,демокрация еSimple Smile
Виж целия пост
# 10
Спомням си такъв ритуал, но бях дете- просто се събрахме в една зала и се чете нещо. Беше тъповато, свтбеният ритуал изглежда по-тържествено.

Ето един хубав текст за светско кръщение Simple Smile

"Един е Дарвин и Ричард Докинс е негов пророк.  Нека този плод на еволюцията гордо носи името си и разнася славата на Даниел Денет, Кристофър Хиченс, Сам Харис и Пи Зед Майерс. В името на Летящото Спагетено Чудовище! Рамен!"
Виж целия пост
# 11
Няма да се възползвам.. Peace
Кръщенето в общината няма нищо общо с гражданския брак.. Едното е законно само в църква, а другото май не Wink
Виж целия пост
# 12
Гласувах с не  Naughty

След като децата са кръщавани в църква го намирам за излишно.
Не знаех дори, че все още съществува като ритуал... навремето ни викаха да рецитираме стихчета  Crazy
Виж целия пост
# 13
извинявам се ако въпроса ми е глупав,но тези кръщенета от преди зачитат ли се за брака и в църква?
Виж целия пост
# 14
Едно време тези кръщенета бяха като малки сватби - цялата рода събрана, всички прави, строени, изтупани...голямо събитие  Crazy

И аз гласувах с Не  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия