Автоимунен тиреоидит на Хашимото (13)

• 97 716
  • 764
# 120
Слънчева , честито момченце  Hug Много здраве и на двамата ви желая  Hug
Аз пък де се похваля , че днес се видя че ще имам щерка  Heart Eyes Много се зарадвах , но и честно малко се притеснявам като знам , че при жените има доста по-голяма вероятност за онаследяване на тези пусти щитовидни проблеми . Важното е , че сега всичко е наред и двете се чувстваме супер  Grinning
Има медно малко питане .  Д-р Тодорова ми изписа да пия селен с фолиевата киселина . Обаче сега съм в 13 г.с. и като я завърша започвам витамини за бременни . Дали трябва да продължавам и селена , защото той се съдържа в комбинираните витамини ?
Виж целия пост
# 121
tonivil,честита ти девойка.  bouquetНе мисли сега за болести. NaughtyПроцента за онаследяване не е толкова голям,така че наслаждавай се на бремеността.
Според мен на Laughingй-добре да се обадиш на д-рката и да я попиташ.
Виж целия пост
# 122
tonivil много се радвам за момиченцето ти всичко ти желая да е наред на мен още не са ми казали какво ще е моето слънчице но аз понеже съм много "слабичка"  Laughing май по късно ще разбера.
КоКолина Процента за онаследяване не е толкова голям  Много мерси и на мен ми подейства успокоително това дай Боже всички да са добре и здравички  Praynig  Hug
Виж целия пост
# 123
аз пък днес си пуснах пак ТСХ и ФТ4,сега съм в 14г.с.
Тсх се е дигнало пак,от 2.60 миналия месец сега е 3.85,и ФТ4 е на долна граница,а се чувствам много добре напоследък,като изключим че корема ми е подут като в по-голям месец.
в петък съм при ендото и сигурно ще ми увеличи пак дозата.

Тонивил    честита ти мома  bouquetИ аз същото ще кажа като коколина-не мисли за болести а се наслаждавай на бременността Hug
Виж целия пост
# 124
Ей,момичета,вие двечките сте" еднакво" бременни. Mr. GreenРадвайте се на коремчетата си и мислете позитивно!Всичко ще е наред! Hug
Виж целия пост
# 125
цоп ето ме отново  Mr. Green

ПРАСУНЧО аз ще трябва да поизчакам с фитнеса, че с това секцио....ще си направя някоя беля, иначе още имам корем и съм понаедряла, купувам си нови дрехи...., но без пот няма да стане

виждам че момичетата питат за изследванията на бебешката щитовидна, ето малко инфо .... прави се така наречената "Фенилка"

В България на всяко новородено дете след 72 h и се провежда изследване за Фенилкетонурия и Вродена хипотириоза посредством Гутрие тест. Той представлява взимане на няколко капки кръв и накапването им върху филтърна хартия, след което този тест се обозначава индивидуално и се изпраща в специализирана лаборатория за изследване. В случай, че изследването е извън рамките на нормата, лекарите от лабораторията ще се свържат с вас за повторни и допълнителни изследвания ако това е необходимо....

Бебета които са с вродена хипотиреоза имат само понижено ниво на тироидния хормон. Това състояние е лечимо ако се започне терапия с Thyroxine скоро след раждането. Посредством Гутрие теста се изследва нивото на TSH хормона който дава информация за функцията на щитовидната жлеза.

относно онаследяването на дедо Хашимото - моята гинеколожка ме успокояваше, че това рядко се случва

на всички бременни желая лека бременност.....
Виж целия пост
# 126
ДобрЮтрЮ  Simple Smile!
От 5ч съм на  крак, дребната заспа преди малко и ей сега и аз ще я последвам.
да се похваля - от вчера съм във фитнес залата и се чувствам прекрасно  Grinning! Само с бутане на количката няма да стане.
Скоро ще изследвам и ТСХ-то да го видя накъде е.
хайде, хубав ден на всички! Аз си лягам  Laughing
Виж целия пост
# 127
Аз да си споделя за изследванията - пуснах си пълен имунологичен панел (който включва и някои генетични) и всичко ми е в норма. Гинеколожката ми се наскара, че нищо не правя за ТАТ и МАТ (150 и 350) и аз й обясних, че и двамата ендокринолози, които съм виждала ми обясниха, че целта е да се свали ТСХ, и че за антителата не могат да направят нищо. Даже не можах да си се зарадвам на добрите резултати, ама сега им се радвам Simple Smile. исках само да споделя докъде съм стигнала.
Виж целия пост
# 128
zazaza - и аз се радвам с теб  Hug

прасунчо - честит фитнес на теб  Grinning
Виж целия пост
# 129
zazaza поздравления за добрите резултати, да черпиш една бира  Wink
Виж целия пост
# 130
Привет!

Мойто ендо също ме успокои, че онаследяването на дедо ви Хашо е сравнително рядко...   Praynig... трябва да сме оптимисти!

И аз трябва да си пускам вече хормона, че стана никое време...  Rolling Eyes...но чакам 17-ти, когато сме на консулт за малката и тогава ще искам от джипито талон.

Мноооого се радвам за бременните ни мами...все повече да стават....  Hug

За фитнесче и аз си мечтая, но как ли ще се осъществи...  newsm78... първо се кърмим и второ -- няма на кой да я оставя през деня, а вечер не ми се ходи щото съм каталясала(от пълната програма през деня).... ще си ходя още закръгленка...  Laughing

Тонивил, честита ти мома... прекрасно е да имаш момиче, а пък още по-прекрасно е, когато са две...  Mr. Green Heart Eyes
Виж целия пост
# 131
магнитче, с теб дано да имаме сериозни поводи за черпене съвсем скоро Praynig

мами, фитнеса е добра идея, но за новородили мами са много подходящи йогата и пилатес, а и поне на мен са ми по-интересни. въпроса е човек да се захване с какъвто й да е спорт и резултата ще е налице, но именно започването е най-тегаво.
както и да е, успех на всички в свалянето на кг, въпреки, че съм сигурна, че сте едни прекрасни мами и с тях.
Виж целия пост
# 132
zazaza браво все хубави резултати ти желая
прасунчоне е ли твърде рано за фитнес аз неразбирам много и се радвам че си добре и се чувстваш готова за спорт просто се пази и не се натоварвай  Hug
Аз другата седмица отивам на иследвания стискайте палци!!!
    целувки и приятна вечер  Hug   bouquet
Виж целия пост
# 133
Само наминавам да пожелая на всички хубава вечер и късмет на всички, които очакват резултати или тепърва ще пускат изследвания Hug  bouquet При мен нищо ново, освен че нещо ми притупва сърцето и се чувствам малко странно неприятно от две седмици и, мисля че организма ми привиква към тироксинчето, нищо че е в съвсем малка доза ... то може и от друго да е, но нали трябва да има виновен Joy
Виж целия пост
# 134
mimi, стискам палци за резултатите!

bobolinka, и на мен ми притупва сърцето и понякога не мога да си поема дълбоко въздух, но и аз го отдавам на привикването към хормона  Wink

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия