прецеждане на водата за АМ

• 7 028
  • 45
# 15
Аз пък не мога да разбера какво толкова се чудите.Аз също прецеждах водата за АМ.
Живея в Димитровград, водата е толкова варовита, че при всяко преваряване на водата тенджерата побелява яко.Да не говорим за нещата, които започват да плуват вътре - парцали варовик.Е как няма да прецеждам?
Моя съвет е да си купиш кана Брита.Първо минавам водата през нея и тогава я преварявам.Пак побелява понякога тенждерата, но поне няма парцали във водата.
Виж целия пост
# 16
И аз си мислех точно за кана Брита, или за изворна Девин, която да не преварявам. Не зная кой е по-добрия вариант.
Виж целия пост
# 17
Според мен-Девин изворна Peace
Виж целия пост
# 18
И аз си мислех точно за кана Брита, или за изворна Девин, която да не преварявам. Не зная кой е по-добрия вариант.
В твоя случай бутилиран Девин с розов етикет.
При толкова варовита вода ще ти се наложи да сменяш филтъра на каната най-много през 2 седмици.
Ако това не те притеснява, купувай кана и много резервни филтри.

Аз пък не мога да разбера какво толкова се чудите.Аз също прецеждах водата за АМ.

Аз лично се чудя, защото вместо цялата тази процедура има избор на чиста, бутилирана вода, която дори без да се налага да се преварява може да се използва за нуждите на бебето.
Виж целия пост
# 19
Според мен, Девин изворна Peace
Дали мога да я давам непреварена на бебе на 3 месеца?
Понеже четох някъде (не помня къде), че точно розовата Девин не бива да се преварява
.
Виж целия пост
# 20
Дали мога да я давам непреварена на бебе на 3 месеца?
Можеш.
Има бутилирани води на Хипп и Милупа - те също не е нужно да се преваряват.
Виж целия пост
# 21
Да,можеш!Ето един цитат на доц.Мариана Маринова

На българския пазар в момента има само три търговски марки, върху чиито етикети е посочено, че са подходящи за приготвяне на храна на кърмачета ¬ "Девин", “Thorn Spring” и "Белово". Колкото по-ниска е минерализацията на водата, толкова по-подходяща за употреба е тя, казва доц.Мариана Маринова от детската клиника на Александровска болница. Тя препоръчва "Девин" с розов етикет за новородените, тъй като тази вода е с ниска обща минерализация (82 mg/l) и ниско съдържание на флуор (0,18 mg/l).
Заблуждаващ е надписът, който “Thorn Spring” използват по отношение на минерализацията: 0,42 g/l, тъй като практиката на българския пазар е минерализацията на водите да се отбелязва в mg/l, т.е. тази вода има обща минерализация 421mg/l.
Виж целия пост
# 22

Въпросът ти опира повече до избор на по-лесния вариант, понеже "по-добрия" няма как да се определи.
По-лесният вариант със сигурност е вода, която да не преваряваш, т.е. изворната Девин.
Освен това помисли какво ще правиш на път, почивка, екскурзия и прочие мероприятия извън дома. За мен мъкнене на кана и преваряване на вода е излишна хамалогия, пък и не знаеш на какво вода ще попаднеш там, където отиваш. От тази гледна точка отново изборът е чиста бутилирана вода.
Виж целия пост
# 23
 При нас водата също не е много хубава, макар, че идва от Балкана и затова си използвам Девин с розовия етикет, но не я преварявам . Peace
Виж целия пост
# 24
Да си призная честно, в момента ползвам Девин изворна, която преварявам. Проблемът е, че и при нейното преваряване също има утайка, малко бели парцали, които също прецеждам. Естествено са много, много по-малко от тези на чешмяната вода. Но е факт, че ги има. За тях ми беше всъщност въпроса. Но понеже много момичета почнаха да се чудят защо цедя водата, обясних го за по-лесно разбираемо с чешмяната вода. За мен не е никакъв проблем да купувам Девин изворна, което и отдавна правя, като в началото не я цедях, както правих със чешмяната, но един ден случайно погледнах бутилката и видях с изненада утайка. Стана ми много странно, че и тази вода-бутилирана и изворна, пак има парцали и почнах да я цедя. Може би ако спра да я преварявам няма да ги има тези парцали варовик, но това означава, че този варовик ще се преработи от бъбречетата на бебето, а това едва ли ще бъде полезно за него.
Виж целия пост
# 25
Живея в Димитровград, водата е толкова варовита, че при всяко преваряване на водата тенджерата побелява яко.Да не говорим за нещата, които започват да плуват вътре - парцали варовик.Е как няма да прецеждам?
Моя съвет е да си купиш кана Брита.Първо минавам водата през нея и тогава я преварявам.Пак побелява понякога тенждерата, но поне няма парцали във водата.

За баткото и сега за малката правя като Кармела.
Виж целия пост
# 26
Авторката най-вероятно е зодия Дева. Това ми стана ясно от цялата работа  Laughing
Виж целия пост
# 27
Olive19,и аз като теб преварявах Девин  роэов етикет до годинка и 2 месеца-и аз се чудех защо и при тази вода плуват разни прашинки.... ShockedВече не я преварявам,наливам направо от шишето.
Виж целия пост
# 28
Прецеждала съм вода,но за други цели.Голяма хамалогия си е.Вече няколко години дъщеря ми пие само изворна Девин,която никога не съм преварявала.От 4-5 месеца сме на кана Брита.
Виж целия пост
# 29
Авторката най-вероятно е зодия Дева. Това ми стана ясно от цялата работа  Laughing

Като нищо. Имам две деви вкъщи и е същата работа  Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия