Представям ви тази сладка закуска,с трудно за произнасяне име,която от известно време е хит по испанските кулинарни форуми - бърза,лесна,много вкусна и засищаща.
Продуктите са дадени в грамове,даже и течностите,но аз не се задълбочавах толкова и ми се получи чудесно - мерих течностите в мл.
200гр.вода
100гр.олио
130гр.брашно
4 яйца
свинска мас(може и без нея)
захар и канела за посипване
щипка сол
Приготвя се парено тесто като за еклери - кипват се водата,солта и олиото,дръпва се от огъня,сипва се наведнъж брашното и се бърка докато започне да се отделя от стените на съда.Охлажда се леко и едно по едно се добавят яйцата,като се разбърква добре след всяко яйце.Получава се еластично,гладко тесто.
Застила се голяма тава с хартия за печене,като се намаслява леко,изсипва се тестото и се разстила с помощта на шпатула или широк нож на много тънък слой,затова използвайте най-голямата си тава или разделете тестото в две тави.Отделно се смесват захарта и канелата и се посипва обилно.Най-отгоре се слага свинската мас на много малки парченца,ако нямате или не я харесвате може да я пропуснете.
Запича се в загрята фурна - 180С,за 35-40 мин.Много интересно се надига на вълни и заема причудливи форми.Пече се докато покафенее и подсъхне коричката.
Чудесна закуска с чаша мляко или чай.
Източник