Консумирате ли месо и месни продукти?

  • 2 697
  • 45
Хапвате ли си месце?
Ако Да - Защо?
Ако Не - пак Защо? Laughing
Виж целия пост
# 1
Мога цял ферман да изпиша по тази тема, много болен проблем е за мен. Месо (за мен рибата влиза в тази категория)- НИКОГА!!! Гласувах с опцията, че ми е мъчно за животните, но причините са много.
Виж целия пост
# 2
Да, харесва ми  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
Да, хапваме си и то доста месце Laughing
Виж целия пост
# 4
Да. Ядем месо, но умерено. Не поради други причини, а по ми идва да готвя  постно.
Виж целия пост
# 5
Как без месо newsm78 #Crazy #Crazy #Crazy? Това ми се струва немислимо newsm78. Ям всякакво месо - особено свинско и телешко  chef  chef  chef. Пилешко обичам, но не особено  - стои ми сухо, не е толкова вкусно.
Това, което ме ядосва е, че навсякъде във всички видове списания и по форумите има мнения, че месото е вредно #Crazy. Всички рецепти са с пилешко, риба. Едва ли не, които ядеме месо сме луди, мразим животните и т.н.  Thinking Thinking Thinking Thinking
Все пак всеки има избор да яде каквото си поиска, но аз категорично съм против вегетарианството. #2gunfire
Виж целия пост
# 6
Това, което ме ядосва е, че навсякъде във всички видове списания и по форумите има мнения, че месото е вредно #Crazy
Все по-често ще срещаш такива мнения. Като толкова се ядосваш- защити обратната теза...
Виж целия пост
# 7
Много рядко ядем у дома месо - на две седмици 1-2-3 пъти с дояждането Wink
Месни продукти още по-рядко, даже почти не.
Виж целия пост
# 8
Да-пилешко,риба,пуешко по често,а по рядко-свинско
Виж целия пост
# 9
Да, ям/ядем. И нямам намерение да спирам.
Виж целия пост
# 10
 Ние консумираме месо почти всеки ден. Ядем свинско , пилешко , заешко и всякакъв вид риба.
Виж целия пост
# 11
Ям с удоволствие всякакъв вид месо.
Виж целия пост
# 12
Да,ядем,защото ни харесва  chef
Виж целия пост
# 13
Редовно си похапваме месце. На мен от време на време ми писва и си готвя постно, но тогава мъжо остава гладен  Wink
Виж целия пост
# 14
Пробвах да не ям. Моят съпруг е вегетарианец, а детето яде само пилешко и риба. Оба4е с този нисък хемоглобин и тежка анемия се отказах от идеята, нищо не ми замества така както месото, най ве4е телешкото. Ама е вярно, 4е ми е мъ4но за животните де. Tired
Виж целия пост
# 15
Ям с удоволствие всякакъв вид месо.

И аз, обаче гласувах, че ядем само пилешко и риба, защото:

1. Най-лесно ми е да готвя пилешко, така съм свикнала.
2. Детето не обича твърдо месо, като свинско или телешко.
3. Нямам мъж да се съобразявам с него и да готвя "по-хард" Wink месо.
4. Месото наистина е вредно, затова напоследък се опитвам да намаля даже и пилешкото.
5. Неотдавна пробвах да дам на детето свински пържоли, но пак отказа. Тъкмо се бях зарадвала, че ще добавя нещо различно в менюто... Cry

Месни производни умишлено вече НЕ КУПУВАМ, защото са блъскани с химикали. Преди детето ядеше кремвирши, но ги спрях.
Единственото друго месно, което ядем, е пастет от пилешки дробчета, който приготвям сама в къщи. (за да съм сигурна, че няма химикали!).

Но иначе, ако съм на гости или на ресторант - нямам скрупули да хапна какво и да е месце. Wink
Виж целия пост
# 16
Най-често пилешко и риба,но хапваме и свинско,кайма(смес)и заешко  по-рядко от пилето и рибата.Иначе си ми е вкусно,но чак да примирам за месо не.Отговорих с първа опция обаче  Laughing
Виж целия пост
# 17

Единственото друго месно, което ядем, е пастет от пилешки дробчета, който приготвям сама в къщи. (за да съм сигурна, че няма химикали!).


Хайде дай рецептата, че обичам дробчета и още една рецепта ще е добре дошла! Praynig Grinning
Виж целия пост
# 18
Да, ядем месо. Mr. Green
Виж целия пост
# 19

Единственото друго месно, което ядем, е пастет от пилешки дробчета, който приготвям сама в къщи. (за да съм сигурна, че няма химикали!).


Хайде дай рецептата, че обичам дробчета и още една рецепта ще е добре дошла! Praynig Grinning

Веднага!  Simple Smile

Мноого е лесно (аз не съм по сложнотиите): Laughing

Ок. 700-800 гр дробчета (аз взимам кило, но тука ги продават със сърцата, значи като махна сърцата) (дробчетата добре изкиснати от кръвта), ги запържвам с ок. 70-80 гр масло (безсолно), хвърлям малко морска сол вътре, и, докато къркорят, нарязвам половин глава лук и го бухам вътре. После намалям огъня и си къкрят докато се сготвят дробчетата. Чат-пат бъркаш. Ако искаш, можеш да сложиш някоя подправка: пипер, кимион или др. Аз пробвах, но на детето все му пареше (че се изтървах и сложих много), после пробвах без подправки и пак стана чудесен. Веднъж пък добавих към 100 гр. гъби към дробчетата и лука и пак стана супер. Wink

Като се поохлади, пасираш и готово - в хладилника. Само да подчертая, че докато го оставиш да къкри, не го похлупваш, защото водата трябва да се изпари, иначе пастетът не се сгъстява, като го сложиш в хладилника.


Така и така съм тръгнала с рецепти, ето още една:

300 гр. зелени обезкостени маслинки (може и от нарязаните, че са по-евтинки)
1 кутия риба тон (от големите) с олио
1/4 средна глава лук
1 малка скилидка чесън

Маслинките не ги изцеждаш докрай, а ако ги изцедиш, трябва да добавиш зехтин. Рибата я сипваш с олиото. Всичко го пасираш и получаваш превъзходен пастет. Тука продават такъв в едни туби подобни на паста за зъби на Рио Маре, и са бая скъпи, освен това ги държат извън хладилник, та сигурно са бъкани с химикали... и ми излиза много на сметка това пастетче от маслинки.

За училище й мажа сандвич с един от тези пастети, нарязвам морков или домат за гарнитура. А за второто межудчасие (те ядат 2 пъти) - един плод. Така й осигурявам минимален прием на химикали.

Да чукна на дърво, откак съм почнала да следя тези химикали, не сме боледували сериозно - и двете.
А и наблягам много на чесъна - слагам го навсякъде, където върви! Wink
Виж целия пост
# 20
Ау, че хубави идеи за пастет! Ще направя! Вълшебно!
Свеки прави от дроб и прясно млако и нам си какви вълшебства още, разкошен е! Мляс!

Месо ядем много. Мъжъж ми особено задължително на всяко хранене тряба да яде някакво месо. Е, понякога за закуска, тестяна примерно прави компромис. Риби също консумираме доста често.
Покрай него и диетирането ми започнах да ям и аз доста меса.
Домашни животни по-трудно ям, щото ги познавам и ми е жал. Не можах да спася прасето Иветка, обаче хубави сунджуци станаха от него. Беше розаво с кафеви петънца, големи дълги клепки, навита на спиралка опашчица, елегантни нозе, въобще праскиня от класа!  Cry
Виж целия пост
# 21
Ядем месо. Основно пилешко, телешко и риба. По-рядко свинско. Колбасите сме ги намалили до минимум, защото качеството им е отвратително, а така ми се хапват едновремешните луканки и шунка.
Виж целия пост
# 22
Да, всеки ден. Това, че е вредно е пълен абсурд   Naughty

Цитат

Ок. 700-800 гр дробчета .......

Страхотно, kinnie, обожаваме пастет и ще пробвам твоите още тия дни   bouquet
Виж целия пост
# 23
Да, хапваме.
Изобщо незнам как живеят вегетарианците.  Thinking
Виж целия пост
# 24
Хапваме с удоволствие и нямаме постен ден!Моето верую твърди,че вегетарианството е вредно.
Виж целия пост
# 25
Хапваме си и още как. То май нямаме ден без такова (половинката не признава ядене без месо Confused Laughing). Ако случайно съм сготвила нещо постно почва да се навърта около хладилника да примъкне и нещо месно Mr. Green
Виж целия пост
# 26
Хапваме си и още как. То май нямаме ден без такова (половинката не признава ядене без месо Confused Laughing). Ако случайно съм сготвила нещо постно почва да се навърта около хладилника да примъкне и нещо месно Mr. Green

Това не го ли написах аз?!  Mr. Green Wink
Виж целия пост
# 27
Да, и то с удоволствие всякакви видове месо, салами и др. такива, риба също. Simple Smile
Виж целия пост
# 28
Дали от зодията (Риби) или от кръвната група (0), но съм си месоядка. Обичам всичко що е месо, с изключение на телешкото и заешкото (въпреки, че и него не го отказвам), колбаси, луканки, наденици, суджуци, пастърми, филета.
Риба и рибни деликатеси - всьо: най-вече бяла риба, миди, раци, рапани, скариди, калмари, октоподи, лангуста.
Виж целия пост
# 29
Не, аз не ям месо. Не гласувах, защото причините за това не се свеждат до дадените предложения. Ям млечни продукти и яйца.

У нас другите ядат пилешко и пуешко, чат-пат телешко, свинско - почти никога. Всички обичаме риба и фрути ди маре.

Ако под месни продукти се разбират колбаси - не. Купувам пушено месо и това им е за месен продукт.
Виж целия пост
# 30
Мръщенето е гарантирано, ако в яденето няма месо.
Дори да е нещо традиционно постно, прибавям мръвка, за да има мир Sick
Виж целия пост
# 31
Ядем месо,разбира се,иначе ще има война.Може както се казва един кренвирш да има вътре само за миризма Mr. Green
Виж целия пост
# 32
Доста често - най-вече пилешко, риба и разните там шунки и филета, свинско много рядко, кайма въобще не. Мъжът ми си пада и по наденици, луканки и прочее.

Аз лично около година не ядох месо (на мъжете все пак готвех), но не забелязах да съм цъфнала и вързала от това, нито като килограми, нито като общо здравословно състояние, така че сега пак съм умерено месоядна.
Виж целия пост
# 33
Ядем месо, основно пилешко и риба, смятам че е много важно да се храниш балансирано и не съм съгласна, че има неща, които трябва да се изключат от менюто дори и човек да е на диета. Колкото до това дали ми е жал за животните, по скоро ми е жал за нас, като знам какво е качеството на 90% от предлаганите хранителни продукти Simple Smile
Виж целия пост
# 34
Мъжът ми от 5 години не вкусва месо, покрай него и аз отвикнах. Само за детето приготвям - пържолка или сандвич с шунка отвреме навреме и това е  Wink Той и без това си хапва уикендите при баба и дядо, те без месо не сядат на масата.

Виж целия пост
# 35
sladka hapka, 
 

сега можеш да гласуваш!
Виж целия пост
# 36
Да.Главно пилешко и риба,по-рядко телешко и свинско.Агнешко-2-3 пъти в годината.Това важи и за трима ни.
Виж целия пост
# 37
sladka hapka, 
 

сега можеш да гласуваш!
Благодаря!
Самотният ми глас е пуснат Grinning
Виж целия пост
# 38

Така и така съм тръгнала с рецепти, ето още една:

300 гр. зелени обезкостени маслинки (може и от нарязаните, че са по-евтинки)
1 кутия риба тон (от големите) с олио
1/4 средна глава лук
1 малка скилидка чесън


Току-що се връщам от пазар с две кутии риба тон и веднага забърках този пастет. Малко на око, естествено, но стана убиец. Благодаря за идеята. Уж не обичах риба тон, а то какво излезе Embarassed, ще обядвам филийки с пастет, докато се надуя Wink
Виж целия пост
# 39
Ядем всякакво месо и песен си пеем.

А защо ли го правим? Първо, защото така ни харесва. Второ, защото човекът по природа е всеяден. Ако ядяхме само "природосъобразни" храни щяхме да вървим срещу собствената си природа.

А по въпроса с пилешкото и рибата, дъщерята на един мой колега хвана някаква форма на анемия, защото в семейството не се е ядяло "червено месо". В продължение на  1-2 години те не бяха купували друго месо от страх от лудата крава и свинската чума...
Виж целия пост
# 40
Много обичам месо и ям.
Виж целия пост
# 41
solaris, една малка поправка- човек по природа е плодояден. Това е доказан факт (само го споменавам).
Колкото до анемията- може да се получи от неправилно хранене, не от липса на месо.
Виж целия пост
# 42
Който каквото иска да си яде - негова работа.
Но това за анемията и яденето/не яденето на месо си е вярване от типа "градски легенди". Понеже това не е по темата, няма да се разпростирам надълго и нашироко, само ще цитирам следното - което касае желязодефицитната анемия, вероятно визирана от Соларис:
(съжалявам, че е на английски, но нямам възможност да го превеждам в момента; удебеляването е мое)
Цитат
Iron Deficiency Anemia
Iron deficiency anemia occurs when the body lacks iron to produce the hemoglobin it needs to make red blood cells. It can be caused by a number of conditions.

Iron-Poor Diets. Lack of iron in the diet is not a common cause of iron deficiency anemia. In fact, most Americans may be consuming too much iron in their diet. Most of the iron in red blood cells is recycled and reused. In general, most people need just 1 mg and menstruating women need 2 mg of extra iron each day, which a healthy diet easily provides. Iron-poor diets are only a cause of anemia in people with existing risks for iron deficiency.

Peptic Ulcers and their Causes. .[/i]The bacteria H. pylori are known to be primary causes of peptic ulcers, which, in turn, is an important cause of anemia in older people. Anemia in such cases may be less likely to result from bleeding ulcers but more to impaired iron or vitamin B12 absorption caused by the presence of the bacteria. The bacteria, in fact, may also bind to iron and reduce its availability in the intestine causing iron deficiency anemia.

Medications (NSAIDs). Aspirin and drugs such as ibuprofen and naproxen are called nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs). About 70% of long-term users of these medications have some sign of gastrointestinal bleeding, although it is rarely significant enough to cause anemia.

Bleeding due to Other Medical ConditionsIron deficiencies most commonly occur from internal blood loss due to other conditions that range in severity from hemorrhoids, heavy menstruation, or benign colon polyps to colon cancer. Very heavy periods (menorrhagia) are the most common causes of anemia in premenopausal women. Cancers of the gastrointestinal tract account for 2% of cases of iron deficiency (the rate is higher when menorrhagia is excluded).

Pica. Pica is the craving for non-food substances such as ice, starch, or clay. It is a possible cause of iron deficiency, particularly in those who eat clay or starch, which interferes with iron absorption in the stomach. To complicate matters, pica (particularly ice cravings) may also be a symptom, rather than a cause, of anemia.

Hookworm. Hookworm infects about one billion people worldwide. It is a major cause of anemia in areas where it occurs.

Impaired Absorption of Iron. Certain intestinal diseases (e.g. inflammatory bowel disease, celiac disease) or surgical procedures that affect the gastrointestinal tract can impair the ability of the intestine to absorb iron. (Such conditions also often impair folic acid absorption as well.)

Genetic Causes. Some people are born with iron deficiency. Certain of these cases may be due to a mutation of the Nramp2 gene, which regulates a protein responsible for delivering iron to the cells.
източникът е този: http://www.reutershealth.com/wellconnected/doc57.html - първият, на който попаднах с гугъл-а.
Виж целия пост
# 43
Iron-poor diets are only a cause of anemia in people with existing risks for iron deficiency. [/b] [/u]

Не споря, защото не съм лекар. Вероятно детето е било обременено по някакъв начин, но със сигурност в конкретния случай като причина беше посочен начина на хранене.
Виж целия пост
# 44
Аз ям само пилешко и риба, но доста рядко- на месеца два-три пъти. Мъжът ми яде само риба. Бременна съм в седмия месец, а хемоглобина ми е 113.
Виж целия пост
# 45
Големи сме хишници ,без месо не се сяда на масата,пробвала  съм какво ли не -нещат да ядат посно Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия