Броколи гратин

  • 5 565
  • 32


Продукти:

1 връзка броколи (1 голяма глава или 2 малки)
1 ч. заквасена сметана
1/2 ч. галета
3 с.л. краве масло
3-4 с.л. пармезан

настърган кашкавал

Броколито се нарязва на съцветия и се сварява за 4-5 мин. в подсолена вода. Отцежда се и се залива със студена вода за да запази цвета.

Маслото се разтопява в нагорещен тиган и галетата се запържва в него на трохи до златисто.




Броколито се нарязва по-наситно и се разбърква със сметаната и пармезана. Осолява се на вкус и сместа се разпределя в подходяща форма. (от даденото количество продукти ми се получиха 2 такива)



Отгоре се поръсва с трохите от галета



После се поръсва с настърган кашкавал и се запича до готовност.



Виж целия пост
# 1
Ммммммммммммммммммм!
Много вкусно изглежда за съжаление само аз хапвам броколи у дома, но ще пробвам задължително рецептата.
Виж целия пост
# 2
Днес смятам да го пробвам,но ще сложа и моцарела и пилешко филе.... Crazy
Виж целия пост
# 3
Така не съм правила, взимам мързеливата от готовите фиксове  Crazy но така ще стане много по-вкусно, обезателно ще пробвам, мерси за рецептата   bouquet

Виж целия пост
# 4
Ето я нашата вечеря.
Имам едни пилешки гърди от печено пиле, дали ще е удачно да си вмъкна??
Виж целия пост
# 5
Ейй, супер идея, ще го включа в менюто, може и карфиол да го пробвам.
Виж целия пост
# 6
tais , мисля че пилешко няма да навреди, но, за броколи с пилешко има други рецепти. Това е оригиналната френска и поне като за първи път аз не бих я променяла. newsm78
Виж целия пост
# 7
Благодаря ти за съвета. Ще те послушам.
Виж целия пост
# 8
Извинявам се на авторката на темата,но искам да благодаря за чудесната идея,която ми подсказа....
Ето какво се получи от мен(сложих пилешко филе и моцарела)......Извинявам се за промяната в рецептата(защото прочетох,че авторката не е склонна към промените ),но така я пригодих за вкусът на семейството ни..... Hug Hug Hug Hug

Виж целия пост
# 9
Няма за какво да се извиняваш, TheNMaster.  Grinning Най-важното в една рецепта е да дава вдъхновение. Щом е подсказала идея, значи си е свършила предназначението. Grinning

Изглежда много апетитно. Flutter
Виж целия пост
# 10
Прекрасна идея за обяд утре! Ще пробвам, може би и аз ще сложа пилешко или пуешко.  Wink
Виж целия пост
# 11
  Ще го пробвам! Peace  bouquet
Виж целия пост
# 12
Моето се пече в момента.  Simple Smile Единствената промяна, която направих е, че пармезанът и кашкавалът са вътре в сместа, защото запеченият кашкавал, ако не се яде топъл и разтопен, след това става на подметка и хич не обичам  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 13
Аз го хапвах студено и на другия ден, и честно казано, тази "подметка" много ми хареса. Кашкавала и галетата полепват и образуват много вкусна твърда коричка.

Любопитно ми е какво представлява заквасена сметана с разтопен кашкавал вътре. newsm78  Мисля обаче Блонди, че ще се лишиш от най-вкусното на гратина. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 14
Оф, да взема да наръся сега тогава? Вярно, че с галета не съм пробвала  Blush

Аз правя макарони на фурна с кашкавал и сметана объркани и отгоре наръсени с галета и става идеално  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия