КИНО клуб 2

• 29 316
  • 739
Докарахме я до №2, браво на нас!!!

Любимата ни карта

Първата тема

В края на предната нахвърлихте заглавия, ще напиша няколко тук, като се доуточним кои да добавим и кои да махнем, ще редактирам публикацията.

Marie Antoinette

Shan zha shu zhi lian (2010), Под клоните на глога

Den brysomme mannen / Неуместният човек / The Bothersome Man (2006)

The Kids Are All Right (2010)

Mother

Бялата панделка.

Виж целия пост
# 1
Shan zha shu zhi lian (2010), Под клоните на глога
Den brysomme mannen / Неуместният човек / The Bothersome Man (2006)
Mother

Това са нещата, които нямам и не знам дали ще открия.
Тина, мерси и честита втора тема Mr. Green
Виж целия пост
# 2
   Благодаря за новата тема, хаирлия да е !  Hug

Гея ме изпревари... Laughing Laughing
Виж целия пост
# 3
Според мен Мария Антоанета е визуално красив филм, но не е постигната дълбочина на образа й, остава някак недокоснат. Затова не мисля, че има какво толкова да коментираме по него, но, разбира се, кажете ли, ще направим дискусия.  Hug
Виж целия пост
# 4
Съгласна за М.Антоанета, филм, който съм пропуснала, и не смятам да наваксам. ОК съм със София Копола, но К.Дънст не мога да я трая.
Виж целия пост
# 5
   Съгласна. Не съм го гледала, доверявам се на вашите отзиви.  Peace
Виж целия пост
# 6
Мария Антоанета ми  е един такъв розов и захаросан, подхранен иначе с не - лоша музка. Някъде бях чела, че С. Копола се опитала да представи Мария Антоанета като рок звезда та и аз не виждам много за обсъждане. Филмът не е крайно лош, но спред мен попада в категорията леки и забавни филми.

Давайте още предложения . Funny Games на Ханеке не го искате така ли? Може би някой щеше да ми обясни каква му е идеята на тоя филм  Mr. Green
Виж целия пост
# 7
На мен пък ми хареса Мария Антоанета, като лек и забавен или розов и захаросан не бих го определила, но това е защото съм чела книгата за МА на Стефан Цвайг, която много ми беше харесала и винаги съм имала симпатии към МА. И подозирам, че заради това виждам повече драма във филма, отколкото захар Simple Smile. Не ме разочарова, типичен за София Копола е, музиката е наистина интересна. Virgin Suicides и Lost in Translation са определено по-добри обаче. Това, което ми харесва при нея е, че не се плаши да прави филми различни от съвременното динамично кино и кадрирането и е винаги изпипано, филмите и са като фотография почти, а героите са все млади и загубени в съвремието си. Определено съм ѝ фен.

Каквото изберете, особено Ханеке и Kids are alright е ОК за мен.

На Борат много се смях и не бих го определила, като глупав, ама чак втори път няма да го гледам  Grinning.
Виж целия пост
# 8
Само да допълня, че Лиза Холоденко направи и Laurel Canyon, който има килър саундтрак, един от любимите ми, надявам се и The Kids Are All Right да има добър Simple Smile.
Виж целия пост
# 9
честито да ни е второто издание! Simple Smile

аз съм "ЗА" да коментираме "Бялата панделка", имам го и отдавна му се каня. "Майка" също го имам и обичам азиатско кино, тъй че с удоволствие ще го пусна.
и The Kids Are All Right ще гледаме вероятно всички, само кажете кога ще му е реда да го коментираме.
за европейския и японския филм - както прецените (аз на Джан Имоу ще го видя непременно, мога и да го кача в tranz.it).

и сега "Бялата панделка" ли? и докога е срока за гледане?
Виж целия пост
# 10
Надявам се и втората тема да върви така добре и интересно  Hug

Чудесни предложения, както винаги  Simple Smile Иска ми се да успея да взема повече участие в дискусиите, но понеже не мога да гарантирам, няма да е честно и да участвам в избора  Embarassed

Споменали сте Абас Киаростами, в момента последният му филм "Вярно с оригинала"/ Copie conforme (2010) http://www.imdb.com/title/tt1020773/ върви на Киномания, вече минаха и 3-те прожекции, но се намира по тракерите...

Ханеке е интересен и ако изберете него може паралелно да се коментират и други негови филми, освен "Бялата лента"...

Виж целия пост
# 11
и сега "Бялата панделка" ли? и докога е срока за гледане?

От утре да пишем за Ханеке и  Бялата панделка, какво ще кажете ?  
  Повечето сме го гледали, който не е успял, все ще може да го види и да се включи до края на седмицата.
Виж целия пост
# 12
Някакъв линк да има към панделката, че не мога да го намеря?
Виж целия пост
# 13
за мен това, което казва Ханеке в "панделката" го казава напълно същото и в "Cache". А то е - няма една истина, истина не съществува, всеки има своя истина. Не мисля, че го подкрепям на 100%, но е напълно прав в този смисъл, че специално в 99% от съдебните дела и криминалните прояви е точно така - истина няма, всеки вижда истината през своите представи, което ми напомни за 12 Angry Man и как обърнаха случая от едната крайност в другата, винаги може да изкараш виновния - невинен ангел и обратното.

Панделката обаче е още по-завързан и мрачен от Cache. Хубав филм общо взето
Виж целия пост
# 14
   На мен филмът доста ми хареса като визия. Актьорите бяха много добри, и децата, и възрастните.
 Но идеята, посланието, ме отблъснаха. И не съм съгласна с Ханеке. Бърка ти в душата, ранява те, а обяснение за това няма. Трябва сам да го търсиш. Оставя отворени всички въпроси. Сега всеки може да тълкува филмът както сам прецени, и както казва zico2, всеки ще търси своята истина.
 Много тежък филм. Този режисьор ми е непознат, сега си свалих да гледам "Забавни игри". Ще му дам шанс, но не обичам този род кино- целта му е единствено да причинява болка. Не го разбирам.
  Говорихме преди за плагиатството от Бергман- сцената е взета цялата, но е направена доста по-грубо, репликите са цинични...Не ми хареса, още повече като знам как звучеше в "Причастие".
  В кинематографично отношение филмът просто няма недостатъци, перфектен е, като изключим копирането от Бергман.
  Има някои  забележителни сцени, и то точно най-болезнените. Персанжите бяха много убедително представени, изобщо личи талантлива режисьорска ръка, майсторско операторство, добри актьори.
  Но на мен това не ми е достатъчно, за да го харесам. Дори и в най-жестоките драми на Пазолини, Бергман или Триер например, намирам малко топлинка и лъч надежда. Тук няма, жестоко е.

Иначе ако има класация за най-долното човешко същество, което някога се е раждало, то докторът от този филм спокойно може да я оглави.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия