Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява информираното съгласие при раждане?
Как мога да откажа от използването на окситоцин и други медицински процедури по време на раждането?
Кои са основните причини за избор на частна болница за раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява информираното съгласие при раждане?
Информираното съгласие при раждане е документ, който се предоставя на бъдещите родители преди раждането и подлежи на подписване. Този документ позволява на родителите да вземат информирани решения относно медицинските процедури, които ще се извършват по време на раждането, включително и отказване от задължителния окситоцин. Въпреки това, отказът може да предизвика отрицателни реакции от страна на медицинския персонал.
-
Как мога да откажа от използването на окситоцин и други медицински процедури по време на раждането?
-
Кои са основните причини за избор на частна болница за раждане?
-
Какво представлява стерилизаторът за бебешки бутилки и какви са неговите функции?
-
Какви са принципите на стерилизатора и за какви бутилки/шишета е съвместим?

За Феталната-странно ми е,че не сте правили такива-особено ранната в 12седм и втората към 21-22 седм са доста важни при многоплодните бременности!Но от друга страна,щом казваш,че твоят лекар те е гледал постоянно на видеозон,вярвам,че всичко е наред!Не е нужно да е 3Д или 4Д,така че най-важното е че сте добре и скоро ще се гушкате! 
,радвам се много за теста ,че всичко е наред!
, ужас, добре, че се оказа, че всичко е ОК с бебето!!!

Но то с това голямо отслабване в началото, какво друго?!

Четох, че не е хубаво да се лежи/спи по гръб, защото се притискала вена кава и така намалявал достъпа на кислород до бебчето, четох и че мами си спят по гръб без да се притесняват за това
А на мен ми е много удобно по гръб, но не си го позволявам повече от минута (имам предвид напълно легнало положение на тялото) Иначе в полу легнало по гръб ми е много добре 

За това повече на ляво или на дясно, но и аз вече започнах много да се схващам и да ме боли кръста. Почти при всяко обръщане от едната на другата страна се будя и все си нагласям корема, че от време на време имам чувството, че доста се отпускам на него. Докторката ми няколко пъти при последните прегледи ми каза да лежа повече на лявата страна.