Снимка от сайта
2 бургера /само пуешки, само пилешки или комбинация от пуешко и пилешко месо/
1 супена лъжица подправки
по 1 супена лъжица обезмаслено сирене за мазане за всеки бургер /В БГ Ескуиза/
Изпичаме бургерите на скара или в тиган. Слагаме ги в чиния, намазваме всеки с по една лъжица обезмаслено сирене за мазане и поръсваме с подправките.
Източник: същият
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
*Всъщност пиша “сухи подправки”, а това са провансалски билки /треви/. Така се продават тук, под това название.
Това е смес от билки, която включва розмарин, босилек, мащерка, градински чай, джоджен, чубрица, риган. Широко се използва като добавка към супи, сосове и салати. Използва се при приготвяне на печено месо, кайма, плънки и рибни ястия.
Наименованието на сместа произлиза от известния със своите ароматни билки регион във Франция - Прованс.
Всеки може да използва сухи подправки, които предпочита.