Избор на столче за кола

• 435 240
  • 4 414
# 3 330
Според мен само критерия за побирането на 60 кг между двете столчета трябва да проверите при Besafe izi combi izofix , мисля че в обратна на движението посока се монтира с изофикс, а по посока на движението е с колани, информацията ми е от приятелка, която го използва и е много доволна. Но при всяко пътуване ли ще размонтирате за да влезете между тях ,а за слизане до тоалетна например? Според мен търсете вариант за монтиране на двете едно до друго.
Виж целия пост
# 3 331
Здравейте,
изчетох голяма част от темата,тъй като търсенето нас толче за нас се оказа изненадващо голям проблем.Няма да влизам в подробности, но в крайна сметка критериите ни се сведоха до:
- висока сигурност
- да може и в двете посоки на движение
- да може и с колани, и с исофикс да се закрепва
- да има добро легнало положение
- иии ако има шанс да се поберат и двете отзад(ситроен ц4), в обратна посока на движение + мен (60кг) - би било идеално Simple Smile
Порових се бая и то все за топ марки - BeSafe, Britax, Cybex, Klippan.. но сякаш няма такова столче, което да отговаря на първите 4 критерия, та дори и за безумна сума пари..
Критериите са такива, защото сме с близнаци, пътуваме често на дълъг път 6-7 часа.
Много ще съм благодарна ако някой може да ни даде идея или ни покаже нещо, което пропускаме.
Ивета Шуманска

Всъщност посочените марки разполагат с модели които отговарят на първите 4 критерия.
Проблемът е в това Вие да се събирате между столчетата и той идва от това, че автомобила не разполагат с 3 места на задната седалка, а с 2 и един подлакътник.
Що се отнася до легналото положение, то не може да бъде повече от 45 градуса, тъй като би се нарушила безопасността която столчето осигурява.
Виж целия пост
# 3 332
На предната седалка също би било трудно и за двамата , ако столчетата са обратно на движението. Shumanska , съветът ми е да идете на място и пробвайте за да видите дали с монтирани обратно на движението столчета ще можете двамата със съпругът ти да стоите дори отпред.
Виж целия пост
# 3 333
Благодаря на всички включили се по моя въпрос за столче от група 15-36. Спряхме се на Бритакс, но ще изчакаме със  закупуването още 2-3 месеца, докато девойката дръпне още малко на ръст и кг. и пасва по-добре в тази група, това ни препоръчаха от представителя на марката.
Виж целия пост
# 3 334
Много благодаря за съветите, това столче би сейф, комби х3 пасва точно, но нещо ми е убягнало това, че може да се захваща и с коланите. Много много благодаря. Рошко, аз гледах модел по модел, дори си направих екселска таблица с всеки модел и дали отговаря на всеки еидн критерии, за да не изпусна нещо ииии не намерих друго, което да пасва, но пък това е чудесно и няма нужда да търся друго. Дори цената му се преживява, защото е с базата в комплект до колкото виждам, само че не го видях на Вашия сайт, а ми се искаше да го поръчам от Вас, защото помагате със съвети на толкова много семейства!
аХ` няма как да седим отпред и двамата, защото 6-7 часа малките подивяват отзад, имат нужда от внимание, омръзва им тая играчка, оная играчка, искат биберон или вода, или просто да се закачат... час, два ако е - да, но 6-7 часа към момента не е възможно. Иначе не ги вадя от столчетата или със столчетата когато ще спираме за тоалетна например, а мъжът ми дърпа шофьорската седалка и облегалка максимално напред и се измъквам през неговата врата :Д не е много лесно, нооо е по бързичко и не се налага малките да излизат в студа, за да изляза и аз Simple Smile
Виж целия пост
# 3 335
Много благодаря за съветите, това столче би сейф, комби х3 пасва точно, но нещо ми е убягнало това, че може да се захваща и с коланите. Много много благодаря. Рошко, аз гледах модел по модел, дори си направих екселска таблица с всеки модел и дали отговаря на всеки еидн критерии, за да не изпусна нещо ииии не намерих друго, което да пасва, но пък това е чудесно и няма нужда да търся друго. Дори цената му се преживява, защото е с базата в комплект до колкото виждам, само че не го видях на Вашия сайт, а ми се искаше да го поръчам от Вас, защото помагате със съвети на толкова много семейства!

BeSafe iZi Combi X3 вече не се предлага тъй като е стар модел. Той беше предвиден за монтаж с коланите на автомобила и може да бъде монтиран в двете посоки.
Ако имате предвид BeSafe iZi Combi X3 IsoFix той също е спрян и на негово място е по - новият модел iZi Combi X4 IsoFix който е с регулируеми IsoFix конектори, които позволяват да регулирате отстоянието на столчето за кола от облегалката на автомобила и първоначално да заема по - малко място в колата.
Освен това е подобрено положението за сън и почивка.
Предвиден е за монтаж с изофик обратно на движението и с колана на автомобила в посока на движението.
Ако колата не разполага с Isofix тогава вариант би бил iZi Plus който е с монтаж посредством колана до 25кг. и е само обратно на движението.
Виж целия пост
# 3 336
Shumanska , ако с кошниците този начин на излизане от колата сте успявали да направите, то със столчетата силно се съмнявам да бъде приложим, ще кажа само че точно този модел столче (Besafe izi combi x4 isofix) монтирано от наши приятели в Шкода Октавиa  (която аз имам за съвсем нормален размер кола) предната седалка е станала неизползваема, в другата им кола, която е тип лимузина вече може да бъде използвана и предната седалка. Категорично не правете поръчка на сляпо без проба в колата. Много се радвам, че продавачът от Бритакс ме убеди да не поръчваме , а да отидем на място.  Peace
Виж целия пост
# 3 337
Здравейте, не можах да изчета цялата тема, за което се извинявам!
Имам питане относно характеристиката на тези столчета:
http://www.minimod.bg/10845/avionaut-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB-%D … D1%81%D0%B8%D0%BD
Не видях да са коментирани. Избираме столче за близко бебче, с което ни предстои малко по-дълго пътуване. Все още няма столче за кола и искаме нещо качествено до 450- 500 лв.
Виж целия пост
# 3 338
Здравейте! Четох доста, но все пак искам да Ви питам кое столче е по-добро за над годинка (до 18 кг): Britax Romer King Plus или Britax First Class. Второто може да се ползва и в посока обратна на движението, което може би е плюс, но иначе не знам има ли съществени разлики в полза на единия модел. Ако някой има личен опит може също да сподели. Благодаря Ви предварително!
Виж целия пост
# 3 339
Здравейте, може ли да ми кажете за каква минимална височина на детето са предвидени повдигащите седалки за кола. Не го обсъждам до колко добър вариант е (аз не бих си сложила детето в такава), но ме попита приятел.
Също може ли някой да ми припомни до каква височина на детето се използва Besafe izi combi x3.
Виж целия пост
# 3 340
Здравейте! Четох доста, но все пак искам да Ви питам кое столче е по-добро за над годинка (до 18 кг): Britax Romer King Plus или Britax First Class. Второто може да се ползва и в посока обратна на движението, което може би е плюс, но иначе не знам има ли съществени разлики в полза на единия модел. Ако някой има личен опит може също да сподели. Благодаря Ви предварително!

Ако детето е на 1+ години, определено Romer King Plus.
Britax First Class се ползва обратно на движението само до 1 год.
Виж целия пост
# 3 341
Здравейте, може ли да ми кажете за каква минимална височина на детето са предвидени повдигащите седалки за кола. Не го обсъждам до колко добър вариант е (аз не бих си сложила детето в такава), но ме попита приятел.
Също може ли някой да ми припомни до каква височина на детето се използва Besafe izi combi x3.

Минимума за повдигаща седалка е 15/25 кг. в зависимост от препоръките на производителя, за 15кг. приблизително 105 см.
Колко добър вариант - николко.
Задължитено е повдигащата седалка да има допълнително коланче със щипка за регулиране на автомобилния колан, иначе няма какво да регулира колана и е не николко ами .........

Besafe izi combi x3 - до 105 см.
Виж целия пост
# 3 342
Благодаря! И за мен е ужасно лош вариант да се използва тези седалки, опитах да обясня, но не ме слушат.
Виж целия пост
# 3 343
Здравейте , искам да попитам някой има ли представа за това детско столче : Peg Perego Viaggio1-2-3 Via  : http://primapapa.com/stolcheta-za-kola-/118-viaggio-1-2-3-via.html
впечатления , положителни , отицателни качества , тестове - показатели и т.н.
Благодаря ви предварително
Виж целия пост
# 3 344
1 час гледам столове на всякакви марки, за да видя кои механизми за височина преобладават при групите 15-36кг и за жалост това не ми помогна. Дано тук да има по-запознати и да ме посъветват.
Колебая се между cybex solution m-fix и cybex solution x2-fix.
Единият, при вдигане на облегалката за по-високо дете, остава без странична защита областта на кръста, но с добра в областта на раменете(solution x2-fix), а другият ми изглежда обратното(solution m-fix), който и cybex представят като по-висок клас, но не съм сигурна, че е така.
Кой е за предпочитане имайки предвид точно позицията му при вдигната облегалка?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия