листи за баница - 200 гр - 13В (изчислени по етикета на листите)
яйца - 3 бр - 3 П
кисело мляко - 440 гр - 2П+2В
сирене - 280 гр - 10П
олио - 5 чл - 15 М
сода бикарбонат - 1 чл
Намазвам правоъгълна тава ( моята е с размери 33/22 см) с 2 чл олио. Разбивам в купа яйцата, киселото мляко, в което е изгасена содата и натрошеното сирене. В половин пакет листи, който използвам обикновено се падат 7 листа. Слагам на дъното на тавата 2 сгънати листа един върху друг. Разпределям равномерно част от сместа върху тях. След това отгоре още един лист, сгънат на две и пак смес и така докато свършат листите. За отгоре върху последния лист гледам да остане няколко лъжици по-рядка смес, с която намазвам най-отгоре.Поръсвам с останалите 3 чл олио равномерно. Нарязвам предварително баницата на 10 парчета - първо по дължина на 2 и после на късата страна на 5 парчета. Така 1 парче е 1,5 Б. Пека до зачервяване в предварително загрята фурна на 200' без вентилатор. Понякога, когато е готова я обръщам върху 2 купички на мивката, а понякога само я напръсквам с вода и загъвам с кърпа докато изстине.
общо - 1995 ккал ; за 1 порция (1,5 Б) - 200 ккал