Голямата тема за малките масла 4

• 78 356
  • 750
# 195
Момичета, здравейте. Търся си някакво качествено арганово масло, което е без миризма, за да го слагам в крайчетата на косата без отмиване. Имам две неуспешни покупки на такова масло, но и двете миришат на салата.  Tired
моето е на икаров и определено не мирише на нищо, най- малко пък на салата, сега ходих да го душа newsm78

за косата не съм го ползвала , но за кожата - да и според мен нямаше някакъв забележителен ефект, по доволна съм от маслото от макадамия и маслото от гроздови семки , а също и от маслото от ши, но то е по за зимата
Виж целия пост
# 196
Момичета, здравейте. Търся си някакво качествено арганово масло, което е без миризма, за да го слагам в крайчетата на косата без отмиване. Имам две неуспешни покупки на такова масло, но и двете миришат на салата.  Tired
моето е на икаров и определено не мирише на нищо, най- малко пък на салата, сега ходих да го душа newsm78

за косата не съм го ползвала , но за кожата - да и според мен нямаше някакъв забележителен ефект, по доволна съм от маслото от макадамия и маслото от гроздови семки , а също и от маслото от ши, но то е по за зимата

Благодаря   bouquet Само да попитам - на Икаров маслото 100% арган ли е или арган в разтвор на друго базово масло? Предполагам на тази цена е второто, но надеждата умира последна...
Виж целия пост
# 197
Най-вероятно е второто.

Аз на 2 или 3 пъти плахо съм изказвала мнение, че може да има нещо естествено в него, защото е 30 мл за около 8лв, а на другите марки почва от 100мл за 30лв, но гласът ми е в пустиня ...

Да добавя - много съм доволна от лененото масло Балчо. Ползвам го и за салати, още не ми е замирисало на салатка и ракийка  Laughing . Ползвам го върху ноктите и краищата на косата. Все пак за косата любими остават кокосовото и жожобата, но и това е добре.
Виж целия пост
# 198
А когато ги слагаш отмиваш ли ги? Търся нещо против цъфтене на косата и за лесно разресване, като алтернатива на кристалите, но да не мирише на манджа и да не омазнява косата, че да стои на клечки.
Виж целия пост
# 199
Лененото го ползвам като маска, в краищата, против цъфтене - "тежко" масло е, поне за моята коса.

Като кристали съм ползвала жожоба, на Икаров, както е описано в опаковката. След като се измия слагам наистина няколко капки, хубаво разтривам из ръцете, обръщам главата и слагам съвсем леко, "въздушно" направо. Лесно е, на 2-3 слагане ще разбереш колко и как да нанасяш. След това разресвах с не много тънък, но не и много широк гребен, нещо такова. Внимавах да не закачам много из корените, за да не разнеса маслото натам.

Пробвала съм и с кокосово, там е още по-трудно да се уцели количеството и на моята коса стоеше тежко, твърде мазно за кристали.

По мои наблюдения най-хубава е била косата ми, докато я мажех с кокосово преди миене (стоях около 15-20 минути, не дълго), а след баня - жожоба. Плътна, тежка, лъскава, жилава  Heart Eyes .

П.П.
Скрит текст:
Гледам, че искаш нещо като кристали, насочила си се към аргановото. Потърси инфо за Орофлуидо, аз обожавам този продукт  Heart Eyes . Цената му също е ... прекрасна  Laughing . Той обаче също си има силикони и не е изцяло масла.
Виж целия пост
# 200
А когато ги слагаш отмиваш ли ги? Търся нещо против цъфтене на косата и за лесно разресване, като алтернатива на кристалите, но да не мирише на манджа и да не омазнява косата, че да стои на клечки.
Ако си миеш косата два пъти, след маслени маски, няма да имаш допълнителни проблеми с омазняването. Моята е мазна по принцип, и точно така процедирам. Препоръчват бадемовото за коса.  Peace
Виж целия пост
# 201
По принцип косата ми е суха, нямам проблем с омазняването и редовно ползвам масла като маска преди къпане. Идеята е, че искам да ползвам и масла върху мокра коса без измиване след това, както Боряна е описала. Предполагам ще опитам с малко жожоба, така и така имам вкъщи  Simple Smile

Гледам, че искаш нещо като кристали, насочила си се към аргановото. Потърси инфо за Орофлуидо, аз обожавам този продукт  Heart Eyes . Цената му също е ... прекрасна  Laughing . Той обаче също си има силикони и не е изцяло масла.

Благодаря за идеята, веднага ще се образовам по въпроса.   bouquet
Виж целия пост
# 202
Аз ползвам това. Не е само арганово масло, но е страхотно, хем леко, хем омекотява косата и мирише хубаво. Simple Smile
Виж целия пост
# 203
Може ли някой да обобщи:кои масла за подходящи за лице,кои за тяло и кои за коса?
Става въпрос за непосредствено нанасяне на маслото в чист вид.
Виж целия пост
# 204
Какви са нуждите на кожата и косата ти?
Виж целия пост
# 205
Изключително сухи,и кожата на лицето,и на тялото и косата!
Виж целия пост
# 206
Ally, маслото от чаено дърво смесваш ли го в някаква маска или направо го слагаш чисто на лицето?
Виж целия пост
# 207
На лицето го слагам чисто, но само върху пъпките. Процедирам така:
Свалям грима, мия лицето, минавам с тоник, и слагам от маслото на избраните места. Изчаквам 5-10 минути ( често и повече, защото забравям  Blush ), и после нанасям крем.  Не съм правила маска с него, но си го имам смесено с голямо количество бадемово масло за други цели, понякога съм мазала цялото лице с него. Но тук става въпрос за нещо от порядъка на 10-15 капки чаено към 30 мл бадемово. Не ме е горяло.  Peace
Виж целия пост
# 208
Mного ти благодаря Hug Днес ще мина през аптеката да питам дали имат.
А то разваля ли се след време? Маслата на Икаров ми се разваляха за 2-3 месеца.
А тези на Eterika са като чисто нови Thinking
Виж целия пост
# 209
Имам го от година, че и повече. Да си кажа честно, няма признак на разваляне. Разбира се, ти знаеш, че се съхраняват на тъмно и прохладно място. Когато се гледа за етерично масло, е наложително опаковката да не е пластмасова и светла. Етерика покриват тези критерии, и определено съм доволна от маслата им. Държа ги в шкаф в банята. Hug
За Икаров имам смесени чувства - кокосовото много бързо се развали, други пък имам пак от година.

inaa3,
Все пак е лято. Някое по-тежко масло, като кокосовото, можеш да използваш вечер преди лягане за цялото тяло. За лице - бадемово. За коса - бадемово. Вземи си тези два масла, например, и ги пробвай. Нищо няма да стане, ако сложиш кокосовото на косата/лицето, и обратно. Всякакви такива съм ги пробвала, без да има неприятен ефект.
Нека и други се включат със съвети, пък като вземеш маслата, ще измислим режима и подходящите маски.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия