1кг. брашно(обикновено отива и малко повече), 1пакет суха мая, 1с.л. сол.Брашното се пресява, прави се кладенец и вътре се сипват солта и маята.Сипва се и 1.5кофички от кисело мляко вода и и започва да се бърка да стане на тесто.Преди това трябва да се разтопят 3с.л. мас и да се оставят да поизстинат.Като се замеси тестото, ръцете се топят в маста и месенето продължава.След това се оставят да втасат окло 30-40 мин.Докато втасват се разтопяват ощо окло 4-5лъжици мас.Ръцете се омазняват с маста, късат се от втасалото тесто топчета и се нареждат в тава.Колкото да по-гъсто наредени, толкова по-хубави стават.След като се наредят в тавата, ако е останала мазните се излива в/у милинките.Оставят се да втасат пак.
В тиган се разтпоява 125гр масло и се остава леко да се позапържи.Слага се 1с.л. галета, щипка сол и цялата смес се оставя докато добите лек златист цвят.Като поизстине се намазват милинките с нея.С четката се загребва и от галетата, за да има в/у всяка милинка от нея.Пече се в предварително загрята фурна на 220градуса.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=13689&photo=10това е крайният резултат, много вкусен.Надявам се да съм обяснила добре, ако ли не-ще се постарая пак